Pazartesi, Haziran 23, 2014

Uzadıkça kirpiye dönen saç modeli


Bu fotoğrafı görünce ister istemez dedesi kılıklı dedim. Şortun yakası paçası başka yerde. Babamda işten dönünce şortunu aynen böyle giyer, hiç rahatsız olmaz taa ki annem yahu şu şortu artık doğru giy diyene kadar. Saçları da aynen benim babamın saçları. Uzadıkça kirpiye dönen model.

Geçen hafta pazartesi yarım günü saymazsak bugün yaz okulunda ilk günü. Merak ediyorsun hiç bilmediğin bir yere teslim edince. Allahtan ulaşabileceğim epey bir numara vardı elimde. Aradım ilk gün ya bir sorun olup olmadığını merak ettim dedim. Üşenmedi kız gitti yanlarına whatsapptan mesaj yolladı bana. Sorun yok yazdı. Bu fotoğrafı da endişelendiğimiz için aleyhimize delil olarak kullandı. Yüzmeden çıkmış, giyinmiş. İşini halletmiş ya varsın şortun ağzı da başka yere baksın.

Servis sorunumuz var geçen gün hatta yazmıştım. Hafta sonu yattım kalktım hep onu düşündüm. Bugün bir arkadaşa ben nasıl öyle bir hata yaptım dedim. Sen de insansın, unutabilirsin, hata yapabilirsin dedi.

İnsanlar hata yapabilir
Ayla da bir insandır
Ayla da hata yapabilir

Zaten geçmişimi düşündükçe kendimle ilgili hatalarım çoktur benim. Lakin konu Eray olunca kendime yükleniyorum elimde değil.Belki de her şeyi çok düşünmekten. Ya da her şeyi tek ben düşünmemden.

Servis şöförü ile görüştüm cumartesi günü tekrar. Dedi ki Ortaköy'e gelmem 1.5 saat bulur. İnanılır gibi değil. Sabah 1.5 saat, akşam 1.5 saat. Kıyamam. Tanıdık bir kaç taksi şoförü ile görüştük. Herhangi birine de teslim edemem. Çıkış saatinde uzakta bir yerde müşteri bırakırsam ya yetişemezsem dedi. Sorumluluk almak istemedi haliyle.

En sonunda Erol bende dayanamam o kadar saat dolaşmasına üç kişi aramızda paslaşırız dedi. Zaten takmıştı servis sorumlusunun lakaytlığına. İki dede ve bir baba. Bakalım yapabilecekler mi? Hepsi de çalışıyor, hepsinin de mesai saati. En azından deneyeceğiz. Denemeden vermek istemiyorum o servise.

Ha bu arada ilk defa beslenme hazırladım Eray'a. Yani annem hazırlamış ben koydum beslenme çantasına. Öğle yemeği var ama ikindi kahvaltısı yok. Eray çok alışık ara öğünlere. Bugün patatesli sigara böreği ve süt var menüde. Ara öğünlere aslında meyve koymak istiyorum ama anneanne hazırlamış, emek vermiş bize de ellerine sağlık demek düştü haliyle.

Unutmadan not almalı uzadıkça kirpiye dönen saçlara bu hafta sonu bir berber el atmalı. Nasıl da saçları çekti dedesine. Fotoğraftaki mi kim? Hiç bilmiyorum akşam nasılsa öğreniriz galiba arkadaş yapmış kendisine:)

23/06/2014- Geçen hafta yarım günü saymazsak yaz okuluna başladı.


Hiç yorum yok: