Salı, Mart 01, 2011

Bizim evin erkekleri

tüm pis işlerini bana gördürür.Mesela küçük bey burnunda pislik mi var anneee öğğ öğğğ al al der inanılmaz iğrenir ya da kaka mı yaptı anne üfff der elini sallayarak koşar yanıma. Büyük bey mi? onu birazdan anlatacağım.

 fenerbahçe5

Cumartesi sinemaya gidelim dedi Erol ama önce onu ben dürttüm itiraf ediyorum.Uzun zamandır beklediğim ve uzun zamandır kendim için gitmek istediğim bir filmdi. Son zamanlarda bakıyorum Erol daha vizyona girmeden bak bu filme gideriz diyor benimkilere sıra gelmiyordu, bir de zevkler bu kadar mı farklı olur o da ayrı bir yazı konusu.

Bazen evde de olur bana beklediğim bir film, bir program varsa öyle içine girerim ki çevrem de ne olur ne olmaz hiç duymam o ara. Annem, kayınvalidem beş kere seslendik gerçekten duymadın mı der şaşkınlıkla bakarlar bana .Film başladı yine öyle oldu aradığınız kişiye şu an ulaşılamıyor modun da tüm çevremle olan bağlantımı kestim, o an zaman mefhumu hak getire. Galiba 20-25 dakika sonra olmalı Erol’un dürtmesiyle bulunduğum ortama dönüş yaptım.

 -Ayla baksana yanımdaki kadınlar çok konuşuyor, filme konstare olamıyorum
-öyle mi hiç dikkat etmedim
 -hiç susmadılar ki, bir şey desene şunlara (maşa hanımiğnesi)
-senin dilini kedi mi kaptı hem sen neden uyarmadın bu kadar rahatsız olduysan.
-uğraşamam
-beni biliyorsun di mi Erol
-biliyorum Allahım yok tekrar geçiş yapamıyorum filme ,o kadar çok konuşuyorlar ki kulaklarıma inanamıyorum.

Neyse bir süre sonra ara oldu,Erolla konuşuyoruz. 40- 45 yaşındaki dört kadın eğer bu saate kadar sinema da sessiz durmaları gerektiğini öğrenememişlerse bu saaten sonra ben öğretmem Erol ,eğer birşeyler demem gerekiyorsa hanımlarrrr hamama lüften der konuyu özetlerim hem saygısızlığa hiç gelemem biliyorsun beni dedim

Film başladı herşey aynı filme dönemiyorum kadınlar vır vırrrr vırrr konuşuyor, koltukta doğruldum derin bir nefes aldımm Erol çaktı davayı hemen yana döndü lüften biraz sessiz olur musunuz? filmi izleyemiyoruz dedi,tanıyor çünkü yumuşak huylu(!)karısını...Tamam haklısınız dedi ve böylece filmi izlemeye devam edebildik Allah razı olsun kadınlardan.

Sinema çıkışı aklıma geldi yahu bu kadar ne konuştular öyle. Filmdeki kadınları tartışıyorlarmış estetik mi yaptırmış şurasına, saçının rengi şöyleymiş, kilo vermiş vs vsss. Aaaa inanmıyorum dedim Nina’nın psikolojik çöküntüsünü tartışıyorlar olsa anlayacağımda konuların böyle olduğunu bilseydim kesin Hamama lüften hanımlar derdim.

*Akşam elektrikler kesilmiş bloglar hakkında konuşuyoruz Erol'la.Ayla sinemadaki kadınları da anlatsana dedi,anlatırım da anlatmasına sana da çakarım ama:) Blogu açtığımdan beri kocacığım benden birşey istemiş yapmam mı ama:)

2 yorum:

Sibelbek dedi ki...

sohbet edecek başka yer mi bulamamışlar anlamadım ki... ilginç...

Ayla dedi ki...

Sibel hnüz bu yaşıma kadar böylesini görmedim, rahatlıklarını bir görsen saki güne gelmişler haspamlar