Pazartesi, Mart 09, 2015

Spor şart


Cumartesi sabah Eray'la anneanneye kahvaltıya gittik .Erol'un eğitimi olması sebebiyle bizimle gelemedi. Bir bilse bir süt kuşu eksikti sofrada. Neyse bilmesin,üzülmesin. Bazen bilmemek mutluluk sebebi..

Sonra doğruca okula. Nasıl heyecanlıydı anlatamam.Tabi ki bu heyecan etüt sebebiyle değildi. Tekvando kulübüne başladı Eray( kulüpler ekstra ücretli). İlk ders cumartesiydi. Etüt çıkışı İngilizce öğretmeni bugün çok iyiydi derste dedi. Normalde kıpır kıpırdır o derste ama tekvandoya öyle kitlenmiş ki bu durum derse de sirayet etmiş.Öğretmenine de bu arada sürekli sormuş öğretmenin tekvando ne zaman başlayacak?

Aslında bir gece önce kendi bu sporu istemesine rağmen biraz kaygılıydı. Ya beni döverlerse anne dedi. Bu bir dövüş değil Eray'cım bu bir savunma sporu dedim. Anlattım, anlattım, anlattım.. Kaygısı bir nebze azaldı..

Ben dersi dikkati dağılmasın diye seyretmedim. Biliyorum bana el sallayacak, yanıma gelecek o yüzden aşağıda bekledim. Arkadaş çekmiş bir kuple videoya. Sonra ilk dersini seyretmedim diye de  çok pişman oldum. Haftaya görünmeden seyredeceğim bakalım.

Kıyafetler henüz hazır değilmiş. Kıyafet parasını söylediklerinde neyyyy dedim daha da bir şey demedim. Çocuğum mutlu ya..


Biraz ansiklopedik bilgi : Tekvando kelimesi; Korece Tae, Kwon, ve Do kelimelerin birleşiminden oluşmuş. Tae, 'tekme' veya 'ayakla yapılan vuruş', kwon 'yumruk' veya el ile yapılan vuruş' , do , iyilik, doğruluk ve fazilete giden yol anlamına gelmekteymiş. Allah çocuklarımızı iyilikten, doğruluktan ayırmasın.  

Ne diyoruz efenim ; Spor şart...

4 yorum:

Nil dedi ki...

Ece de artık bir spora başlamalı.
Hayatında spora hep yer vermeli.
Ve ben de bir savunma sporu yapması gerektiğini düşünüyorum.

Ayla dedi ki...

Nilhan kesinlikle yapmalı Ece'de. Benim ne zamandır aklımdaydı ama şimdi kısmet oldu. Her açıdan yararlı. Hem kendilerini savunmayı öğreniyorlar hem kişisel gelişimlerine faydalı..

Düşün ben bir dönem yapmıştım o kadar rahatlatıcıydı. Eray da dersten pamuk gibi çıktı :))

Cebimdeki renkler dedi ki...

Ben de Lara'yı jimnastik ile spora başlasın diye işlemeye başladım ama şimdilik tın :) Savunma sporu da kesin olmalı hayatlarında üstelik felsefesi olanlardan biri. Hayırlı olsun sizin başlangıç :)

Ayla dedi ki...

Ülker'cim inşallah hayırlı olur. Eray çok sevdi bakalım. İnşallah hep böyle gider. Konuşmak için erken bence ama dersten sonra o kadar sakindi ki anlatamam Erol'a da dedim. Ya da ben öyle görmek istedim bilemiyorum :))) Bu hafta da gözlemleyeceğim bakalım..

Jimnastik süper olurdu bence.O kadar hızlı karar, zevk değiştiriyorlar ki Lara'da belki kısa sürede jimnastiğe ısınır diye düşünüyorum