Çarşamba, Temmuz 23, 2014

Varmış annecim gerçekten varmış


Arabada seyir halindeyiz. Dışarının kasvetli havası bizim ruhumuza da sirayet etmiş olmalı. Kimseden çıt çıkmıyor, ortam çok sessiz. Ay pardon sessizliği radyoda çalan bir şarkı bozuyor tek. Tontalakta bende camdan dışarıyı seyrediyoruz. Dalmışım uzun, geniş ve bir türlü bitmeyen yola.

Tontalağın sesiyle döndüm ortama. Aaaaa annecim gökkuşağı gördüm, gerçekten gördüm annecim, gerçekten gördüm annecim bakkkk dedi. O kadar heyecanlandı ki. Lütfen anne fotoğrafını çeker misin? dedi. Oğlumu mu kıracağım seyir halinde çektim bir poz rengarenk güzelliği.

Çektim çekmesine de niye bu kadar heyecanlandığını anlamıyorum bu arada. Hepi topu gökkuşağı sonuçta.Gökkuşağı gördüğün için bu kadar mutlu olacağını tahmin etmezdim dedim. Annecim beni kandırıyorsunuz zannediyordum hep, gökkuşağı diye bir şey olmadığını düşünüyordum ama varmış annecim gerçekten varmış, varmış dedi coşkuyla.

Arabada seyir halindeyiz. Dışarıdaki gökkuşağının rengi o an bizim ruhumuzu da sirayet etti.


Not: Oğlum ilk defa gökkuşağı gördü : 19/07/2014
Hissiyat: Anlatılamaz, tarif edilemez bir coşku

8 yorum:

Rüzgar Kumsal Anne dedi ki...

Aaa ben hala her gökkuşağı görüşümde çok çok heyecanlanırım ki:)

Ayla dedi ki...

Ayça bende severim hatta heyecanlanırım da tontalakta ki heyecan başkaydı. coşkunun vücut bulmuş hali:) Bir de çocuğum ilk defa görüyormuş ben bu ayrıntıyı hiç düşünemedim heyecan, coşku katlandı demek:)

Cebimdeki renkler dedi ki...

Kıyamam :) Onlar sayesinde daha coşkulu keyifli heyecanlı her şey. Onlar ilkleri yaşarken onların heyecanı bizde yansıyor...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

aaa Gökkusagi cok önemli,cocuklar heyecandan cildirirlar bizim evdede...

Ayla dedi ki...

Ülker'cim aynen öyle.. O kadar heyecanlıydı ki bana geçmemesi mümkün değildi. Bu kadar mutlu olmasının sebebi sadece görmüş olması değil gökkuşağının gerçek olması:)

Ayla dedi ki...

Evet ben hiç dikkat etmemişim daha önce görmediğini:) o yüzden anlayamadım sanırım sebebini. Ertesi gün yaz okulunda ne yapmış biliyor musun? kocaman bir çöz kuşağı yapmış.

Yunkabu dedi ki...

Not süper !

Ayla dedi ki...

Ahretliğim bu notları çok seviyorum bir silkelensem bu notları bir deftere yazacağım:)