Cuma, Mart 11, 2011

süt+ak kaşık+masumiyet=hanımiğnesi

eray boya
Eray'a bir süre boyaları kullanmama cezası verildi, sebebi fotoğrafta saklı

Ah bu çocuk beni öldürecek yok yok kahrımdan değil gülmekten...Yanında bir olay meydana geldiğinde hıı dikkat etmedi demek diye düşündüğüm şeyler bir gün gelip ayağıma dolanıyor.

İşten eve döndüğüm bir gün tontalağın bebesi(eray babaanneye bebem yani bebeğim der) çok imalı bir şekilde Ayla oğlun(böyle durumlarda hep benim çocuğum olur )bugün beni çöpe atmaya kalkıştı dedi. Çok şaşırdım ve sadece çöpe mi diyebildim. Evet ne demek istediğini anlamadım ama elimden tuttu ve bebem çüpe çüpe at dedi.Öyle imalı dedi ki acaba arkasından Eray’ın yanında ah şu Eray’ın bebesi yok mu çok yaramazlık yapıyor onu çöpe atmalı, onu çöpe atmalı mı diye konuştuğumuzu mu düşündü bilmem ama belli ki üzülmüştü:(

Gagdetlik konusunda annesinden bir farkı olmayan hanımiğnesi olaya el attı, olay mahallini inceledi, tanıkları sorguladı.
-Peki neyin üzerine bunu sana söyledi
-bir şey yapmasına izin vermedim, o da sinirlendi
-hıı o zaman sen yaramazlık yaptın Eray’a göre
-onun üzerine elimden tuttu, mutfağa götürdü çöp kutusunun yanında beni göstererek çüpe çüpe at dedi.

Atik, çevik bir o kadar da zeki olan hanımiğnesin de ampuller yandı.1,5 ay vardır babaanne ve dede ile yemek yemek için alışveriş merkezine gitmiştik. Yemek yerken rahat durmak gibi bir özelliği olmadığı için yerinden fırlıyor koşmaya başlıyordu, tekrar oturtuyorum tekrar koşmaya başlıyordu bu olay bir süre devam etti. Temizlik yapan görevli de artık bizim hareketliliğimizi farketmiş olmalı ki yanından koşarken tontalağı durdurdu anneni üzme , anneni dinle yoksa seni de bu tabaklar gibi çöpe atarım demişti.Eray hiçbir tepki vermeyince ben de anlamadığını düşündüm halbuki sonradan kullanmak üzere hafızasına depolamış tontalak:)Aslında bebemize o gün bu olayı anlatmıştım da herkesin hafızası Eray gibi mi unutulmuş bile:)

 Bakalım bu çocuk başıma daha ne çoraplar örecek.

7 yorum:

İkiz Annesi dedi ki...

:))çok güldüm Allahta sizi güldürsün:)
Çüpe at kıyamam ben ona.Çocuklar hiç birşeyi unutmuyorlar kamera devamlı kayıtta ne zaman işlerine gelirse o zaman kullanıyorlar hafıza da olanları.
Bu arada kuru boyaların çocuklar için zararsız olanları da mevcut Nova Color mesela içinde zehirli madde bulunmuyor.Bir bak istersen hem senin için rahat eder hem de kuzucuk resim yapma zevkinden mahrum kalmaz:)

Nil dedi ki...

hafızaları saat gibi çalışıyor maşallah. geçen kızım kasenin etrafına bulaşan çorba için "hayya kayetmesin" diyordu. ki ben çok sık kullanırım. ilk defa duydum şok oldum.

annelili dedi ki...

haklı ne denebilirki, yaramazlık yapınca o çöpe atılıyorsa siz yaramazlık yapınca çöpü boylarsınız. :))

Ayla dedi ki...

Aylin:))Sorma ya başımı belaya sokacaktı az daha deli fişek:)Evet baktım tez zamanda bu boyalardan alınacak da şimdi cezadan geri dönmek olmaz bir süre cezalı tontalak beni deli etti çünkü sadece ağzına almıyor ki duvarları,halıyı gözümüm içine baka bakaaa boyamaya çalışyıor:)

Küçük mucizem(sakıncası yoksa ismini öğrenebilir miyim) insanı şok etmek üzerine bu modeller mastır yapmışlar:)Ne yaaprsa yapsın şok olmayacağım diyorum ama her defasında bu lafımı yalayıp yutturuyor bana

Annelili ama ben gerçekten inanılmaz masumum onu ben demedim valla tmeizlik yapan abisi dedi:)

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

:)) cok tatli ya:) benim oglumda hicbirseyi unutmuyor Ayla. Aylar once olan seyi sana daha cok taze yasamis gibi anlatiyor. sasirip kaliyoruz:) Allah akillarini iyi yonde kullanmayi nasip etsin...

abide dedi ki...

:)) çok güldüm.Bu çoçuklar böyle herşey kayıt altında.Bende kızımın yanında konuşmaya korkuyorum.Bazen şifreli konuşuyorum.Ama onuda anlaması yakındır :))

Ayla dedi ki...

Seyhan amin inşallah.Çoğu insan diyor ya 6 yaşına kadar ne verildiyse çünkü hafızaları çok berrak.

Abide kesin yakındır Eray artık kaşımızı gözümüzü oynatmamızdan bile anlıyor:)