Salı, Mart 29, 2011

göremesekte bazen herşeyin bir nedeni var:)

fotoğraftaki tontalak

Oburiks'in çok düşkün olduğu bir bobosu(ayı) var. Bobo'nun Eray doğana kadar bir ismi yoktu;evin bir köşesinde öylece sesini hiç çıkarmadan ikamet ederdi, biraz yaşlıca kendisi. Bu bobo aslında babanın yani şöyle ki baba uzun seneler önce dershaneye gider ve orada bir sınav da birinci olunca kendilerine birincilik ödülü olarak oyuncak ayı verilir.Ben bunu ilk duyduğumda bir kitap, bir çeyrek altın verselermiş bari ayı ne alaka demiştim

Herşeyin bir sebebi vardır ya işte bobo da vakti zamanı gelince Oburiksime can yoldaşı olsun diye verilmişti babaya. Tabii o zamanlar biz bunu idrak edecek yetiye sahip değildik şu an olayları daha iyi kavrayabiliyoruz ailecek:)

Evde envai çeşit ayı, köpek, horoz,winnie yani Ali baba’nın tüm çiftliği olsa da bobonun yeri Eray’ın gözünde, kalbimde, ruhunda çok başka yerde.Zaten isim babası da benim tontalaktır. Biz o sıralar gel aşağıya ayı çık yukarıya ayı derken baba kelimesinden mi türetti ya da bir yerlerden mi duydu bilmiyoruz Bobo demeye başladı ayısına.Ahh ne oyunlar oynar bobosuyla diğerleri kıskanır bilirim ama gel gör ki Oburiksimin gözü hiçbirini görmez. Onu yıkar, uyutur,kendi elbiselerini giydirir.Üff anne kaka der yanıma getirir , tüm pis işlerini bana gördürdüğü için bana altını aldırır.Bize kızdığı zaman ilk önce bobosuna koşar, sarılır ve haykırarak Bobommm der sanki senden başka hiçkimsem yok benim der gibi bir sarılış bu:(

Eray’ın çok sevdiği bir oyuncak demek istemiyorum Bobo’ya haksızlık etmiş olurum:) çünkü tontalağım ruh hali,düşünceleri bobo da vücut bulduğu için en sevdiği arkadaşı diyelim kısaca. En sevdiği arkadaşı için bir süre önce ninni yazdı.Ahhh sözlerini bir duysanız ne kadar anlamlı.Mustafa Sandal’ın onun arabası var şarkısı yanında vız gelir tırıs gider o derece yani.Lafı uzatmayayım bestesini yazacağım buraya ama lütfen iznimiz olmadan, telifini ödemeden kullanmayalım,çünkü çok büyük bir emek var bu ninni de

Not: Annenin-babanın veya ailenin diğer fertlerinin hiçbir katkısı yoktur bu biline

Söz ve beste :Tontalak
Şarkının ismi :Bırn bırnn(araba)

Dedenin bırn bırnnnn
Babanın bırnn bırnnn
Zezenin(teyze)bırnnn bırrrn
Dedenin bırn bırn bırrn(diğer dede)
Vaaaaaaaa :)

Ah birde ayağına yastık alıp, bobosunu yatırıp üstünü örtüp kadife sesiyle bu şarkıyı söylemesi yok mu(hangi makamda söylediğini çözemedik) bundan daha büyük bir huzur olur mu Allah aşkına.

Bu arada kıskanç anne ninni de kendisine yer açmak için annenin de bırnn bırnn var der.Tontalak der ki; ıhhh annenin bırn bırnı yokmuş ,annenin çamaşır makinesi varmış:) Eee haklı çocuk bir şey diyemedim ki baba arabayı, anne de makineyi sıklıkla kullanıyor ya:)

Son not:Bir de anne ve babaya ithaf ettiği anne- baba möööö diye bir şarkısı var ama henüz bu şarkıyı yayınlamak için kendimi hazır hissetmiyorum:)

8 yorum:

İkiz Annesi dedi ki...

Ah ben o tontalağı yerim aradan çok tatlı çıkmış:))
E çocuklar haklı annelerin çamaşır makinesi var günde iki kere çalıştırınca :))))

Ayla dedi ki...

Aylin her akşam yastıkların altında saklambaç oynar sonra beni bul der:)Di mi ama bazen sayamıyorum bile kaç makine çalıştırdım diye.Dün bir de utanmadan dedim kii aaaa bize niye bu kadar çok elektirik geliyor hiç anlamıyorum:)

Asahhara dedi ki...

Resim müthiş :=) Oyuncaklara anlamlar katmayı bizler seviyoruz sanırım çocuklarda seviyormuş :)

Sibelbek dedi ki...

hahahhahahaaa!!! seni çamaşır makinesine mi layık gördüüüü? yazık sana :P
yerim onu poposundan ben :)))))

annesiningülü dedi ki...

merak ettim bobo'yu :)

Ayla dedi ki...

Asahhara fotoğrafı beğendiğine sevindim.Evet bence de çocuklar seviyor anlam yüklemeyi hatta onlar daha çok yüklüyor.

Sibel sorma ne durumdayım görün:)Buyur popo senindir:)

Bahar aslında bir kere bloga eklemiştim ikisinin resmini, biraz yaşlı, kirli:) bir de daha önceden yıkadığım için tüyleri garip bir halde:)Aslında bana sorsan hiçbir albenisi yok, evdeki diğer ayıcıklar daha güzel ama işte ne diyelim gönül kimi seviyorsa güzel odur:)

Nil dedi ki...

en azından yok saymamış annesi. seni birşeyle bağdaştırmış. o badem gözlere maşallah. tontalak gelecek vadediyor annesi :)

Ayla dedi ki...

Küçük Mucizem annem gibi dermişim kendini kurtarsın yeter:) İnşallah çok mutlu ve başarılı olduğu bir mesleği olur:)