Cuma, Aralık 10, 2010

Laaa Allaaamm

namaz
şişşttt sessiz olun duayı şaşıracak yoksa:)babaannesinin evinde namaz kılarken

Benim bildiğim küçük çocuklar hareketli pop şarkılarından hoşlanır yada en azından benim çevremdeki çocuklar öyle.Bizim evde durum biraz farklı ,tontalak her akşam ilahi açmamızı istiyor(babaannemiz birkaç kere yanında açmış galiba).

İsteğini de şu kısa cümleyle dile getiriyor

-anne laaaa allammmm aç aççç aççç

(la ilahe illallah demek istiyor bence, çünkü ezan okununca da mutla dua okur, yarım rekatçık namaz kılar,duası bitince elleriyle yüzünü sıvazlar ve laa allammmm der)

başlıyoruz uydudaki tüm kanalları gezmeye, ilahi bulursak bizden mutlusu yok.Çok seviniyor.

Yine kanalların birinde ilahinin yanında semazenlerin gösterisi vardı görünce ayyy anne dedi çok hoşuna gitti.Bir süre bizde semazenlerle birlikte döndük:) Bir hafta önce ilahi bulamayınca kanallarda(internetten açmak da aklımıza gelmemiş demek) çok üzüldü, bizde neşelendirmek için babasıyla halay çektik, hay çekmez olaydık. Şimdi her akşam önce ilahi arıyoruz sonra da uzun bir süre hep birlikte halay çekiyoruz. Önce laaa allaaammm aç diyor ,sonrada anne nayy nayy(halay) aç diyor , akşam boyu canımızı okuyor.

5 yorum:

Deli Anne dedi ki...

oy maşallah annesi ya.. temiz bir çocuk olavak inşallah.. yalnız bir şeyi bir kez yapınca kusturana kadar yaptırma huyları yok mu.. unutmuyorlar da.. kolay gelsin size..

Ayla dedi ki...

Saoll inşallah. Ben neyse de (hoplamayı zıplamayı severim çünkü)erol söyleniyor iş çıkardın diye:)

Yunkabu dedi ki...

:)))) once ilahi, sonra halay. ilahi eraycik :)

elif-kayra dedi ki...

bizimkide annaannesi öğretmiş subhaneke okuyor. ne sevimli söylüyorlardır.

Ayla dedi ki...

Maşallah kayraya,gerçekten insan dinlemey doyamıyor çok tatlı oluyorlar