Pazartesi, Aralık 20, 2010

IQ-Caillou

IQ3

Tontalağımın yaşı gereği belkide çizgi filmlerle pek arası yok.Reklamlara ve ne anlıyorsa artık bazı komedi dizilere ilgisi çok(5 dakika bakar en fazla).Bir gün Yumurcak tv açıkken Caillou başladı, oyun oynamayı bırakarak pür dikkat izledi. Tesadüf diyerek pek üstünde durmadık, ertesi gün yine açtık yine seyretti ,bir süre böyle devam etti.Ne anlıyor bilmiyoruz ama baktık seyrediyor tontalak gibi rahatına düşkün babası da halden anlayarak rahat rahat oğlu izlesin diye cd leri hafıza kartına aktardı ve fotoğraf çerçevesinden seyredebilir hale getirdi. Eray bak Caillou(kayu) yu başladı diyoruz cevap geçikmiyor, I-ıhhh aykü anne diyor.Oğlum IQ(aykü) başka bir anlama geliyor. Bu çocuğun adı Kayuuu diyorum bana sinirleniyor anne ayküüüüü diyor

. IQ1

 Not: Ben yazıyı yazana kadar fotoğraf çerçevesi mefta oldu. Babası ısrarla eline verdi artık koca adam oldu kırmaz benim oğlum diye ısrar etse de haftasına kalmaz canını çıkardı:( Bu arada son azı dişleride çıkmak üzere galiba,10 parmağın 10 da ağzında bu aralar.

9 yorum:

BALLI LOKMAM dedi ki...

Ne anlıyor bu çocuklar Cailloudan bende bunu anlamadım. Allahdan eğitici yanı var çizgi filmin. Sadece yemek alışkanlıklarını sevmiyorum amme yemek hazırladı diyor baba yemek denilen hamburger yada sandoviç:)))

Ayla dedi ki...

:)Yemek bölümüne hiç denk gelmedim demek ya da dikkat etmedim,Kayu çıkınca iş yapmak için koşturduğum için.Ama seyrettiğim kadarıyla bencede eğitiçi en azından silahlar, uçan çizgi film karakterleri, hayal ürünlerinden iyidir diye düşünüyorum.

elif-kayra dedi ki...

olsun canı sağolsun, kıralan çerçeve olsun :))

Ayla dedi ki...

elif hep canı saolsun diyoruz, bu gidişle evde sağlam birşey bırakmayacak:)

bahriye-krm dedi ki...

çocuklar için eğitici yönleri çokfazla...oğlumun da en sevdiği diyebilirim...
kerem bir şey kırdığın da ya da döktüğünde cevap hazır...önemli değil anne...sileriz- toplarız...bu da cailloudaki olaylardan yer etti hafızasında....

Ayla dedi ki...

Kesinlikle yaptığının sorumluluğunu alması açısından (yani kırdıysa temizlemeli) çok anlamlı,bu açıdan bizde seviyoruz,seyretmesine izin veriyoruz,piyasadaki çizgi filmlerden bu açıdan çok daha iyi

pelince dedi ki...

kayu çok faydalı,başka bir izlemesin sırf onu izlesin ;) çerçeve içinde geçmiş olsun.. çocuklu evde çok normal...

Sevgiler..

Deli Anne dedi ki...

garip bir çekim var bu kayu-da.. benim korkum o muhteşem huzurdan dolayı onu tercih etmeleri ve kendi evlerinden, dünyalarından çıkmak istemeeri sebep.. malum orda kızgınlık yok, kızan yok, dert yok, tasa yok.. hep huzuuur hep huuzur..

Ayla dedi ki...

Deli annecim blogundaki Cailloudan bahsettiğin yazını okumuştum çok haklı noktaları var. Ama piyasadaki çizgi filmlere baktığımda büyücü,hayaletli, şiddet dolu, öfkeli çizgi filmler.
3-4 Sene önce gazetede haber okuyorum pikaçu(doğru mu yazdım bilmiyorum) var o dönemlerde ,daha çocuk küçüçük balkona çıkıp pikaçuu diyip kendini salmış aşağıya.Tabiki seninde dediğin gibi eksik yanları çok ama piyasaki çizgi filmlere göre bence daha iyi.
Eşine yardım eden baba(malum ataerkil bir toplumuz),büyük anne,büyük baba vs böyle şeyleri görünce mutlu oldum