Perşembe, Aralık 11, 2014

Üstün Cesaret Sertifikası 2


Dün Dörtlü Karma ( DaBT-IPV) aşısı oldu tontalak. KKK aşısı 5 yaşta yapıldığı için dün yapılmadı. Akşam sordum ne yaptınız diye. Hiç aşı olduk işte dedi. Ağladın mı peki dedim.(aslında sorunun cevabını biliyorum) Ağladım ama kahkaha atmaktan ağladım dedi.Önce kaçmak istedim abinin biri beni yakalayınca oturdum. Sonra da çok güldüm çok hiç acımadı, bittiğini bile anlamadım dedi.

Öğretmeni de aynen böyle demişti. Önce kaçmaya çalıştı ama oturunca gülmeye başladı hatta o kadar çok güldü ki gözlerinden yaş geldi dedi.Bugün de fotoğrafta görüldüğü gibi (tüm çocuklar aldı)üstün cesaret sertifikasını almış.

-Gözlemim geldi: Anası gibi orta denge kavramı olmayan kuzucuğum nasıl da gülümsüyorsun  fotoğrafta.Ha saçlarındaki teri fark etmedim sanma.Saçın öyle terliyse kim bilir sırtın nasıldır. Bir de arkandaki cam açık kesin sınıfın kapısı da açıktır. Teneffüste olduğunuza göre karşınızdaki 2/A nın kapısı ve camı da açıktır. Yani bu pozu biz X kuşağının dediği gibi cereyanlarda veriyorsun bana. Off akşama burnun yine tıkanacak desene. Neyse kötüyü çağırmayalım, evrenin mesajı doğru tarafından anlayacağını umarak evrene güzel mesajlar salalım-

Yine dün bir veli whatsapptan iki okulda menenjit vakası görülmüş, menenjit aşısını yaptırdınız mı diye sorunca hatırladım. Bizim doktor kesinlikle tavsiye etmişti. Koruma yüzdesi diğer aşılara göre düşük lakin ne kaybedersiniz ki ama koruduğu yere denk gelirse (Allah korusun tabii) çok şey kazanırsınız demişti. O gün Eray hasta olduğu için yaptıramamıştık sonra geliriz dedik ama gitmedik. Kendime kızdım hatırlayınca. Bu aşı işini en kısa zamanda halletmem lazım


NoT: 10/12/2014 Dörtlü Karma (DaBT-IPV) aşısı yapıldı.

6 yorum:

Tarkanın Annesi dedi ki...

Senin yazdıklarına bayılıyorum oyle guzellerki okumadan geçmem. Bu arada cesaretinden dolayı tebrikler Eray'a

Unknown dedi ki...

tebrikler tebrikler:)
bizim kuzu gecen sene olmuştu bir çok çocuk kolunu açmış beklediği için bizimki de sıraya girmiş kolunu açmıştı(o ana anlamadım ama garibim çok acıyacağını kestirememişti sanırım:) sonrasında yüzünün şekli değişse de biz de kolay atlatmıştık.
Gülmesi de ilginç geldi :)ama en azından kendi kendini o şekilde yatıştırmış demekk ki helal olsun.

Ayla dedi ki...

Sibel'cim sağolasın güzel yorumun için mutlu ettin beni..

Ayla dedi ki...

Sezobigo baktı ki kaçamayacak paşa paşa oturayım da bitsin bu iş demiştir.

Şimdi kızlar var ya çevresinde (bizim sınıfın kızların maşallahı var çok güçlüler her açıdan) onların yanında ağlayamıyorsam bende gülerim hatta kahkaha atarım demiştir. Korkusunu yenme yoluydu belki de

Mert'i yanaklarından dolu dolu öp annesi yerime cesaretin dolayı, Melek Rüya kuzusunu da kokla olur mu şimdi misler gibi kokuyordur.

Nil dedi ki...

Ece aşıların çok acımayacağını geçen sene 3lü karma olunca öğrenmişti. Ama bu yaz o kadar kan tahlili verip , serum yeyip, iğne oldu ki, iğne fobiye dönüştü.
Aslında ağlamazdım ama sen yanımda yoktun dedi kuzum :(

Menenjiti ben de unuttum ya :(

Bu arada bir fotoğraf karesinden gözlemlerine pes doğrusu. Karşı sınıfın penceresine kadar düşündün ya helal !

Ayla dedi ki...

Nilhan biliyorum o duyguyu. Eray doktorları çok severdi ama şu phapa teşhisi konulana kadar o kadar çok tahlil yapılmıştı ki Eray doktora gitmeyi bırak doktor lafını bile aldırmıyordu ağzımıza.. Çok şükür ki geçti o günler. Ece biraz daha zaman geçsin unutacak inşallah o günleri Eray gibi sadece biraz daha zamana ihtiyacı var.

Ya işte seni güçlü görüyor kızın güç veriyorsun ona...

Ne yapayım tespitim geldi :) biliyorum çünkü o katın krokisini :)