Pazartesi, Nisan 21, 2014

İlk Ziyaret

 
Cuma okul çıkışı anneannesi tontalağımı işyerime getirdi. Öncesinde anneme çiçek alalım demiş girmişler çiçekçiye.Bu arada usulü-erkanı iyi bilir tontalak efendi.Kocaman bir çiçek seçmiş uzun uğraştan sonra tek bir güle razı gelmiş. Geldiği için çok sevinçliydi. Bilgisayarda Word sayfasını açıp bir şeyler yazdı, sonra resim çizdi lakin aklı hep mutfakta. Kendisinden bir şeyleri ellememe  konusunda söz aldıktan sonra daldık mutfağa
 
 
Tontalak şanslıydı çünkü Nuran teyzesi o gün çamur çalışıyordu.Birlikte bir sepet yaptılar. Sonra işin inceliklerini öğrenmeye çalıştı. Nuran teyzesi ona gül yapmayı gösterdi. İnsanları meşgul etmek istemediğimiz için gitme zamanı geldi Eray dediğimizde ise çok üzüldü. Teyzesi sepetini fırında pişireceğine ve bir dahaki gelişine kadar saklayacağına söz verdi. Eray da sepetin kenarlarına gül-gül-çilek, gül-gül-çilek yap tamam mı ama sıra aynen benim dediğim gibi olacak diyerek herkesi güldürdü. Herkes için güzel bir gündü :)
 

 
 Not: Aslında Eray'ın ilk gelişi değil. Dedesi de bu işletmede çalıştığı için buraları çok iyi biliyor. Annesi burada çalışmaya başladığından beri ilk ziyareti.
 
Anneyi ilk ziyaret  18/ 04/ 2014
 

Hiç yorum yok: