Salı, Kasım 27, 2012

Ödevler.....


Bu yıl ödevleri çok fazla tontalağın hatta şaşırıyorum bazen..Bazılarını çok seviyorum bazılarına ne gerek var bu yaş için diyorum..Sevdiğim ödevlerden biri her çarşamba ve cuma okuldan hikaye kitabı geliyor onu okuyoruz sonra tontalağın eline verip resimlere bakıp anlatmasını bekliyoruz güzel şeyler çıkıyor bu hikaye kitaplarından..İmzamızı atıp hikaye kitaplarını geri gönderiyoruz..

İngilizce öğretmeni ise her hafta bir çizgi film gönderiyor tontalak bu ödevini çok ama çok seviyor.. Bazen aman anlasın Türkçe açayım diyorum hemen beyefendi uyarıyor 'hayır annecim ingilizce aç Sare teacher öyle dedi..Canıma minnet oturup seyrediyor sadece geri gönderme kısmında üzülüyor. Ödünç aldığımızı,geri iade etmemiz gerektiğini anlattım bir süre artık sorun çıkartmıyor..

Cuma günü haftasonu için hem sınıf öğretmeni hemde İngilizce öğretmeni ödev veriyor..Bu ödevler bana oyy oyy dedirtiyor..



Bu haftaki ödevi tontalak da bizde çok sevdik,güzel zaman geçirdik...Kraft kağıdına Eray'ı yatırdık babası kalemle ölçüsünü aldı,çok güldü..Babacım gıdıklanıyorum dedi kıpır kıpırdı:)Sonra başladık içini doldurmaya..Saçlarını beyaz örgü yumağından yaptık..Eray kesti biz yapıştırdık...Gözler ve burun düğmelerden...Kulak kumaştan,ağzı kırmızı örgü yumağından..Şort lacivert kumaştan..Artık evde ne varsa döktük ortaya...İş gömlek,ceket yapmaya gelince Erol ben çizeyim Eray boyasın daha çok ödeve katkıda bulunur dedi..Boyama işinde Eray çok mutlu oldu...Diğer yıllara göre artık boyarken daha dikkat ediyor, dışarıya taşırmamak için çaba gösteriyor.....Son olarak ayakkabılarını boyayınca ilk fotoğraftaki gibi bir tablo çıktı ortaya..Çok gururlandı...



8 yorum:

Nil dedi ki...

Kulaklar Mr.Spak dan mı ödünç alındı? Yalnız şaka bir yana bence harika bir ödev olmuş bu. Sen anlatınca farkettim de bizim kreş bu kadar ödev vermiyor. Ailece yapılan faaliyetler pek anlamlı oluyor. Emeğinize sağlık Aylam.

ayak izleri-sevgi dedi ki...

çocuğa okulu sevdirmek bu olsa gerek.. bütün öğretmelerini tebrik etmek lazım.. eğlenceli bir ödevmiş.. ellerinize sağlık..

Sibelbek dedi ki...

harika olmuş! :))))

Ayla dedi ki...

Sevgi teşekkür ederim maailem adıma:)sevdik yaparken keşke tüm ödevleri yaparken mutlu olabilse ama ne mümkün...

Ayla dedi ki...

Sibelcim saolasınnn

Yunkabu dedi ki...

Harika olmus ! :) Biz de deneyelim.

Ayla dedi ki...

Nilhan herkes aynı şeyi söylüyor bizimkiler vermiyor diye anlamadım ki bizimkiler neden bu kadar verir ki...Saolasın biz eğlendik yaparken çok hoş arada belimden çığlıklar atsamda iyiydi yani

Ayla dedi ki...

Ahretliğim eminim senin kuşlar beğenecektir bu faaliyete