Pazartesi, Haziran 11, 2012

Oklu Kirpi

 Tik tak tik tak tik tak zaman doldu. Çarşambadan yarım kalan bir konuşma yapılacak bugün.Taraflar düşünmek için biraz köşelerine çekilmişti.O yüzden galiba gerginliğim. Sonucu ne olursa olsun iyi gelecek bana bu konuşma..Belirsizlik kemirici bir hayvan gibi. Mesela Oklu kirpi. Kemiriyor gece tüm düşüncelerimi.

Az uyku,bol yorgunluk,çok koşturmaca, az sakinlik şeklinde kötü bir haftasonu geçirdim. Perşembe gecesi saat 03,30 gibi bir ses duydum, tontalak sesleniyor.

‘Ateşimi ölçün benim ateşim çıktıııı annecimm

Ateşini ölçtük 38,5 idi.Hemen soydum,ateş düşürücü verdim tabii burada ateş 39 dereceyi geçti.Karne almaya bu sebepten gidemedi.Anneanne pansiyona götürdük cuma sabahı. Annemin küpelilerinin tek tek küpesini koparınca anneannesi sormuş.Neden koparıyorsun küpelilerimi.Büün(bugün) çiçeği öğretmenine vercem demiş.Annemin içine sinmeyince sadece öğretmenin elinden bir beş dakika karne alsın,ilaç iyi geldi hemen eve döneriz diye telefon açtı bana.Yolda hasta ya dedesi sormuş ne istersin Eray’cım..Öğretmenime çiçek alalım demiş.Çiçekçiden kırmızı güller alınmış fakat yolda çok kusunca eve geri dönmek zorunda kalmışlar.İşten eve döndüğümde Eray’ım çiçekleri öğretmenine veremedim diye çok üzgündü.

Neden insanlar böyle gerçekten soruyorum bu soruyu zira kendim cevabını bilmiyorum.Yani insanlar neden sadece görmek istediklerini görmek ister ya da doğrucu hatunumdur ben kisvesi altında patavatsızlığı bir marifet bilirler.Zihninden geçse bile bazı düşünceleri kendine saklamak bu kadar mı zor.Cuma günü kadının biri Eray’ı soruyor bende doğal olarak hasta anneanne de yatıyor diyorum.Diyor ki bana yani annesine yani elinden gelse pamuklara sarıp sarmalayacak kişiye yani oğlunu o benim geleceğe dair umutlarım diye tarif eden kişiye...

Ne yaptın da yine çocuğa hasta ettin

Cumartesi sabah işe gitmeden doktorumuza getirdim Eray’ı.Eray doktoru görür görmez pazarlığa başladı.Sakın hemşire bana iğne yapmasın tamam mı dedi.Artık büyüdü benim oğlum doktora derdini öyle de güzel anlatıyor ki...Doktor ne derse onu yapıyor.Ağzını kocaman aç,dilini çıkar dedi doktor.Bizimkisi yumurtluyor dilim küçük benim nasıl ağzımı kocaman açayım:)Babaanne gülme krizine girdi.

Karın ultrasonu istedi ilk defa olarak karnı çünkü çok ağrıyor.Bir tek orada çok korktu,çok ağladı anne söyle karnımı gıdıklamasın dedi.Neyse ki sonuçlar temiz çıktı.Diğer sonuçlarda ise başımızın belası Beta pozitif çıktı.Antibiyotiğe başlandı.Şu an iyi durumda fakat iştah hiç yok çocuğum iyice süzüldü.

Bugün kafam çok karışık,hiçbir şeyi toparlayamıyorum ne yazıyı ne düşüncelerimi...Toplamak için mücadele etmemek lazım aslında mağlup oluyorum her seferinde nasılsa..Bugünlük izin verdim tüm karışıklığa...

Zaman doldu

Belirsizlik kemirici bir hayvan gibi.Mesela oklu kirpi,kemiriyor tüm zihnimi....

16 yorum:

pınar dedi ki...

Ayla;
çok geçmiş olsun.
Herşeyin gönlünce olmasını diliyorum.

Esra dedi ki...

Canım Erayım, ne kadar ince, öğretmenine vereceği çiçekleri düşünüyor o hastalık halinde bile. Gerçekten büyümüş bu Aylam, baksana gece kaldırıyor bile sizi ateşim var diye!
Benim var ya, ödüm patlar ağzımdan karşımdakini kıracak bir laf çıkar diye, çok da sevmem bu huyumu zira fazla kibarlık gösteririm haketmeyenlere bile ama böyle acımasızlık, böyle patavatsızlık çok çok ayıp gerçekten de. Hiç cevap vermeden uzaklaşmalı böyle insanların yanından aslında.

Hayırlısı olsun şu beynini kemiren konu hakkında inşallah.

Nil dedi ki...

Aylam benim kız neredeyse bir senedir doktora gitmiyor. hiç mi hastalanmadı , elbette ama biz onu doktora götürmeyi başaramadık. Eray ıma maşallah. Aferin ona. Çok imrendim doktorla diyaloğuna. İyileşecek annesi. Her ne kadar "sen" hasta etmeyi başarsan da, onun da sağlam bünyesi iyileşmeyi başaracak görürsün.

Gelelim konuşma mevzusuna, sonuç ne olursa olsun , senin istediğin gibi olacağına eminim ben. Hiçbir sonuç seni mutsuz etmeyecektir, çünkü her türlüsü senin kararındır. Ben hayırlı bir şekilde sonuçlanmasını dilerim canım.
Çok öptüm

abide berkman dedi ki...

Eraya çok geçmişolsun canım.Ultrason sonuçlarının temiz çıkmasına sevindim.Senin içinde hayırlısı olsun canım...

Sibelbek dedi ki...

Sen milletin söylediklerini kafana takma Ayla, boşuna dememişler ya "milletin ağzı torba değil ki büzesin!". çok geçmiş olsun, bir an önce iyileşsin tontalak. yapacağın konuşmanın da sonucu güzel olur umarım...

Bak Bu Harika dedi ki...

geçmiş olsun. Bende bloğuma beklerim.
Görüşmek üzere
www.bakbuharika.blogspot.com

Unknown dedi ki...

çok geçmiş olsun tatlı ,akıllı eraya.Oğlunun sağlıklı olması önemli.kolay değil bilmiyorum ama sağlıktan hiç brşey can sıkmamak lazım :(canını sıkma

Didem Yazici dedi ki...

Cok gecmis olsun kuzucuga
İgne olmaktan kurtulmus kuzucuk :)
Senin icinde hayirli konusmalar olmustur umarim

Ayla dedi ki...

Domatessuyu teşekkür ederim inşallah öyle olur bunca yıldan sonra hakettiğime inanıyorum:))

Ayla dedi ki...

Esra kadının söylediğini duymamazlıktan geliyorum milletin içinde ısrarla sordu iki üç kere şaka gibiydi gerçekten.Bu insanlar yoruyor beni.

Bende şaşırdım bizi kaldırınca şaka yapıyor zannettim fırladım yataktan bir baktım ki çocuğum doğruyu söylüyor.Neyse ki geçti gitti iştahı da düzelse tam süper olacak.Ben Eray'ın büyüyünce kız arkadaşlarını çok merak ediyorum bazı konularda o kadar düşünceli ki:))Dededi ne istersen alcam diyor o da öğretmenime çiçek alalım diyor,gerisini sen düşün artık:))

Ayla dedi ki...

Nilhan ahh ben yok muyum ben çocuğumu hasta edip edip duruyorum.Neyse ki çocuğumun bünyesi sağlam:))

Konuşmanın sonu şu:10,5 yıllık macera bittim.Tüketmişim Nilhanım ben herşeyi...

Ayla dedi ki...

Abidecim teşekkür ederim canım.Böyle durumlarda diyorum sağlığımız olsunda varsın diğer şeyleri hallederiz biz...

Ayla dedi ki...

Sibel bazen kaçmak istiyorum bulunduğum çevreden:))Neyseki çabuk geçiyor bu durum.Saolasın arkadaşım inşallah hayırlı olacak benim için

Ayla dedi ki...

Follow me çok teşekkür ederim..

Ayla dedi ki...

Derya saolasın yok yok iyi gibiyim şimdi.İçimdekileri döktüm ya daha hafifim.Dediğin gibi herşeyin başı sağlık

Ayla dedi ki...

Didem evet evet hemşire iğne yapmadı ona.Yoksa biliyorum sonra doktora gitmekten hazetmeyecekti.Saolasın inşallah hayırlı olacak..