Perşembe, Ocak 03, 2008

Sosisli Milföy Börek

Uzun zamandır aklımda sosisli bir börek yapmak vardı. Tesadüfen blogunu gördüğüm Zerrin hanımın sitesinde sosisli milföyleri görünce bunları yapmalıyım demiştim ama bir türlü fırsat bulamamıştım. Evde sosisler bozulacak değerlendirmeliyim derken milföyler geldi aklıma ve hemencecik Zerrin hanımın sitesindeki börekleri yapıverdim. Oldukça pratik ve lezzetli bir börek. Aslında resim hiç içime sinmedi, akşam yemeği yiyeceğimiz ve bu börekçikleri de yemeğe yetiştireyim derken öylesine bir iki poz çektim. En kısa zamanda tekrar yapıp ekleyeceğim resimleri:) Bu arada milföylü sosisleri Ebru hanımın blogunda farklı bir sunumla gördüm bence sunum çok hoş olmuş. Evdeki sosisler kokteyl sosisi olduğu için artık ebru hanımın sitesindeki sosisli milföy çubukları başka zaman deneyeceğim. Gelelim tarifimize;

6 adet milföy(10 adet sosis olduğu için 5 adet milföy kullandım)
12 adet minik parmak sosis
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı su (3 yemek kaşığı su kullandım)
1 çay kaşığı sarımsak tozu(evde olmadığı için kullanmadım)
1 çay kaşığı kekik

Milföyleri buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında şekil verecek yumuşaklığa ulaşmasını sağlayın. Diğer tarafta salça, su ve kekiği karıştırıp sos haline getirin. Milföyün içine çay kaşığıyla sos koyup yayın. İçine 2 tane sosisi yan yana koyun ve milföyleri sarın. 4 eşit parçaya kesin. Kestiğiniz parçaları milföyün açılmaması için kürdanlar yardımıyla tutturun. Yumurta sarısını fırça yardımıyla üstüne sürüp, önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

Not: Milföyü merdane yardımıyla iki adet sosis yan yana gelecek şekilde birazcık açtım.
Afiyet olsun

6 yorum:

ebruakin dedi ki...

Selamlar Ayla Hanım,
Sizin de ellerinize sağlık.
Benim de Zerrin'in tarifini denemek aklımdaydı. Ama böylesi daha kolay geldi. Sos ile daha bir güzel olmuştur tadı eminim. Siz kürdansız mı pişirdiniz?
Öyle de açılmıyorlar galiba.

Ellerinize sağlık. Çok iştah açıcı görünüyorlar.
Görüşmek üzere.
Sevgiler...

Ayla dedi ki...

Sevgili Ebru, sos bence çok güzel bir tat kattı böreğe.Bende kürdanla pişirdim, çünkü pişme esnasında bence açılırdı ama resim çekerken kürdanları çıkardım.Piştikten sonra kürdanları çıkarınca sorun olmadı, açılmadılar.Beğenmenize sevindim.
Görüşmek üzere...

Ayşegül dedi ki...

nefis tek lokmalık harika görünüyorlar!
yapmak istiyordum ama kısmet olmadı bi türlü :))
yapayım artıkk :)
sevgiler..

Ayla dedi ki...

Sevgili Ayşegül beğenmenize çok sevindim.Pratik,kolay ve lezzetli bir tarif.

Adsız dedi ki...

Kaç derecede ve ne kadar pişirileceği yazmıyor onuda eklerseniz sevinirim

Ayla dedi ki...

Sevgili Naz 180 derece pişirdim tam hatırlayamıyorum galiba ama 15-20 dakikada pişmişti.