
6 adet milföy(10 adet sosis olduğu için 5 adet milföy kullandım)
12 adet minik parmak sosis
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı su (3 yemek kaşığı su kullandım)
1 çay kaşığı sarımsak tozu(evde olmadığı için kullanmadım)
1 çay kaşığı kekik
Milföyleri buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında şekil verecek yumuşaklığa ulaşmasını sağlayın. Diğer tarafta salça, su ve kekiği karıştırıp sos haline getirin. Milföyün içine çay kaşığıyla sos koyup yayın. İçine 2 tane sosisi yan yana koyun ve milföyleri sarın. 4 eşit parçaya kesin. Kestiğiniz parçaları milföyün açılmaması için kürdanlar yardımıyla tutturun. Yumurta sarısını fırça yardımıyla üstüne sürüp, önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Not: Milföyü merdane yardımıyla iki adet sosis yan yana gelecek şekilde birazcık açtım.
Afiyet olsun

6 yorum:
Selamlar Ayla Hanım,
Sizin de ellerinize sağlık.
Benim de Zerrin'in tarifini denemek aklımdaydı. Ama böylesi daha kolay geldi. Sos ile daha bir güzel olmuştur tadı eminim. Siz kürdansız mı pişirdiniz?
Öyle de açılmıyorlar galiba.
Ellerinize sağlık. Çok iştah açıcı görünüyorlar.
Görüşmek üzere.
Sevgiler...
Sevgili Ebru, sos bence çok güzel bir tat kattı böreğe.Bende kürdanla pişirdim, çünkü pişme esnasında bence açılırdı ama resim çekerken kürdanları çıkardım.Piştikten sonra kürdanları çıkarınca sorun olmadı, açılmadılar.Beğenmenize sevindim.
Görüşmek üzere...
nefis tek lokmalık harika görünüyorlar!
yapmak istiyordum ama kısmet olmadı bi türlü :))
yapayım artıkk :)
sevgiler..
Sevgili Ayşegül beğenmenize çok sevindim.Pratik,kolay ve lezzetli bir tarif.
Kaç derecede ve ne kadar pişirileceği yazmıyor onuda eklerseniz sevinirim
Sevgili Naz 180 derece pişirdim tam hatırlayamıyorum galiba ama 15-20 dakikada pişmişti.
Yorum Gönder