Pazartesi, Kasım 19, 2007

Patatesli Tart

Pratik yemekler aramaya devam:) Aslında bu sefer aramadım, fulyanın sitesinde görür görmez kesinlikle bu tarifi denemeliyim dedim.İyiki de denemişim, hem çok pratik hem de çok lezzetli.

Orjinal tarifte birkaç küçük değişiklik yaptım.4 sosisin yarısını içine attım yarısını da üstüne dizdim güzel bir görüntü yakalayabilmek için.Rulo yapıp yağlı kağıt üzerine yerleştirin diyordu.Ben yuvarlak borcamı azcık margarinle yağlayıp patatesli harcı yaydım. Kesinlikle herkese tavsiye ederim, içinde mısır unu olmadığı halde sanki mısır unu tadı vardı. Gelelim tarife, aslında yunkabu'nun sitesinde tarif var ama herzaman söylediğim gibi kendim için bir kere daha yazıyorum.

2 orta boya patates
1 yumurta
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağına yakın kaşar peyniri rendesi
4 adet sosis (kokteyl sosislerden)
maydanoz, tuz,karabir, kırmızı biber

Derin bir kasede yumurtalar çırpılır,yoğurt ve sıvıyağ eklenip karıştırılır. Bu karışıma un ve kabartma tozu eklenir.Patatesler haşlanıp , rendelenir. Hazırladığımız karışıma patatesler, kaşar peyniri, halka doğranmış sosisler(sosislerin yarısını içine,yarısını da dışına ekledim), maydanoz, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip karıştırın. Borcamı az margarinle yağlayıp,patatesli tartı yayın, kalan sosislerle süsleyin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun

3 yorum:

Yunkabu dedi ki...

Ellerine saglik hanimignecim, cok guzel gozukuyor. Ozellikle de sosisleri uste dizmen hos olmus. Ellerine saglik.

Ayla dedi ki...

Beğendiğine çok sevindim fulyacığım,teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel görünüyor..