Perşembe, Kasım 01, 2007

Ispanak Graten

En sevdiğim yemeklerden biri ıspanak olduğu için ıspanakla yapılabilecek tarifler ararken ıspanak graten tarifine rastladım. Aslında tariflerin çoğunda beşamel sos kullanılmış.Ispanakla beşamel sosu birlikte yeme konusunda emin olamadığım için bu tariflerden vazgeçtim.Ama mutlaka sofra dergisindeki beşamel soslu tarifi de yapıp ekleyeceğim.Eşim ıspanak grateni çok beğendi bense yaparken tuz ve karabiberi atmamam dolayısıyla biraz moral bozukluğu ile yedim.Sonuçta kolay ve lezzetli bir tarif. Gelelim tarife...


Malzemeler


Yarım kilo ıspanak
Yarım haşlanmış patates
3 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 demet maydanoz
3 çorba kaşığı kaşar rendesi
2 çorba kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber,pulbiber

YapılışıIspanağı yıkayarak kaynayan tuzlu suda 1 dakika boyunca diriliklerini kaybedene kadar haşlayın.Ispanakları buzlu suya daldırıp bir müddet bekletin. Sonra ıspanağı sıkarak sularını iyice süzdürün ve doğrayın.Haşlanmış patatesi rendeleyerek ıspanağın içine atın.Unu,yumurtaları,maydonozu,tuz ve biberleri(bana bakmayın ben eklemedim ama siz mutlaka ekleyin)ekleyip iyice karıştırın.Fırın kabını yağlayıp,galeta unu serpiştirin.İçine malzemeyi aktarıp üzerini düzeltin.Kaşar rendesini üzerine serpiştirin.Kaşar eriyip üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Yunkabu dedi ki...

Aylacim, dun ispanak grateni denedim. Acaba diyorum bir dahaki sefere icine beyaz peynir katsam nasil olur? Ya da kasar peynirinden icine de koysam? Bu arada zeytinli borekcik'in fotografini cekerken annemin verdigi kurdele nakisli masa ortusunu kullandim fonda. Tahmin edecegin gibi fikri, senin tarhana corba fotografindan aldim:) Butun ceyizi ortaya dokmeyi dusunuyorum bundan boyle:))) Nasil olmus?

Ayla dedi ki...

Fulyacığım ben ıspanak grateni yaparken içine kaşar atmıştım,baktımda siteye yazmamışım,tarifte yoktu ama içine atmayı denedim. Bence beyaz peynir veya kaşar çok yakışır. Bu arada zeytinli börekciğin resmi müthiş ayrıca örtünde resme ayrı bir hava katmış.