
Malzemeler
1 Su bardağı İnce bulgur
2 Su bardağı Kırmızı Mercimek
4 Su bardağı su
2 Çay kaşığı tuz
2 Çay kaşığı pul biber
5 çay kaşığı kimyon( tarifte 5 kaşık ama ben 4 kaşık kullandım ikinci seferde.İlk seferde sanki kimyon çok yoğun geldi bana o nedenle bir kaşık azalttım)
1demet yeşil soğan
1 demet maydanoz
3 çay kaşığı salça
2 Çorba kaşığı margarin( ben sıvı yağ attım)
1 Soğan
Yapılışı
1 Mercimek yıkadıktan sonra 4 su bardağı su ile haşlanır. Mercimekler sararıp suyunu çektikten sonra ince bulgur ilave edilerek karıştırılır. Hemen ocaktan alınır. Yarım saat ağzı kapalı bir şekilde dinlendirilir( bulgurun şişmesi için bekliyoruz)
2 Sıvıyağ ile soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.(soğanlar yemeklik doğranacak) sonra salça eklenir.
3 Bir küçük tabakta bütün baharatlar karıştırılır(tuz, karabiber, kimyon)
4 Yeşil soğan(ben sadece yeşil kısımlarını 5-6 dal doğradım) ve maydanoz doğranır.
5 Mercimeğin içine önce salçalı karışım atılarak biraz yoğrulur ki rengini alsın. Baharatlar en son da maydanoz ile soğanlar atılarak biraz daha yoğrulur . Köfte şeklinde biçimlendirilerek servis edilir.
Afiyet olsun
1 yorum:
Sahiden de Aylacığım ya biz çok geç keşfettik mutfağı. Gezi sitelerine bakardık en çok. Yemek sitelerine girdiğimizi pek hatırlamıyorum. Belki evlilik gündeme gelince başlamıştık tariflere göz atmaya. Ama denemelere başlamak için kendi mutfağımızı beklediğimiz kesin. Geç başladık ama gör bak çok güzel şeyler yapacağız :)
Yorum Gönder