Pazar, Eylül 02, 2007

Patatesli Börek


Arkadaşımıza kahvaltıya gittiğimizde peynirli böreği yemiş ve çok beğenmiştim. peynirlisi de güzel oluyor ama yazın favorim patatesli börek.
Malzemeler
4adet yufka
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta(1 tanesi üzerine sürülmesi için ayrılacak)
5 adet orta boy patates
1 adet soğan
salça
tuz, karabiber

Hazırlanması
Patatesler haşlandıktan sonra rendelenir. Soğanlar yemeklik doğrandıktan sonra yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, 2 çay kaşığı salça eklenir. Patatesler de eklendikten sonra bir iki dakika kavrulur isteğe göre tuz karabiber ve kırmızı biber eklenerek ocağın altı kapanır. Yoğurt, yağ ve yumurta karıştırılarak yoğun kıvamlı bir harç elde edilir. Bir kaşık yardımıyla yufkaya harç konulur ve elle yufkanın heryerine dağıtılır. İlk yufkanın üstüne ikinci bir yufka konularak yine yoğurtlu harçtan sürülür. Yufka 8 eşit parçaya bölünerek içine patatesler konularak kalın sigara böreği şeklinde sarılır. Diğer 2 yufkayada aynı işlem yapılınca 16 adet börek çıkıyor.Üzerine bir yumurtanın sarısı sürülür, isteğe göre ya çörek otu ya da susam eklenir(bence görsel açıdan bu böreğe çörek otu daha çok yakışıyor) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir(benim fırında 40 dakika sürüyor)
Afiyet olsun

2 yorum:

Yunkabu dedi ki...

Ayla kardes, bu boregin peynirlisi nasil? Sadece peynir ve maydanoz mu ekleniyor? Bana kalsa patatesli tercih ederim ama evde, ille de peynirli, diyen biri var:)

Ayla dedi ki...

Fulyacığım peynirli böreği arkadaşımında yemiştim, o peynirin içine maydanoz,karabiber,kırmızı biber ve kekik vardı.Bende denedim çok güzel oldu.Ama ilk seferde kekiği fazla atmam sebebiyle acı bir tadı vardı böreğin.Eğer kekik atacaksan az miktarda atmanı öneririm,inşallah adem de beğenir.