Malzemeler
1 paket margarin
1 çay fincanı süt
2 yumurta (birini üzerine sürmek için ayırın)
1 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet ınstant maya
Alabildiği kadar un
İçi için
2-3 adet patates
soğan
Salça
Hazırlanışı
Patatesler haşlanarak rendelenir. Yağ ile soğan kavrulduktan sonra biraz salça atılır .Daha sonra patatesler, tuz, karabiber ve kırmızı biber eklenerek karıştırılır ve ocağın altı kapatılır. Önceden buzdolabından çıkarılan margarin, süt, tuz, yumurta,şeker, un ve maya katılarak hamur haline getirilir. Patatesler hamurun içine konularak yuvarlak yapılarak tepsiye dizilir. Poğaçalar tepside 10-15 dakika mayalanması için bırakılır. Yumurtanın sarısı ayrılarak poğaçaların üzerine sürülür ve poğalar çatalla çizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
Afiyet olsun
2 yorum:
Su anda sabahin 9'u. Diyete basladigim sabah bu pogacalari gormem hic iyi olmadi dogrusu. Hem de patatesli. Of. Ellerine saglik Goruntu de cok guzel:Puf puf.
Bu arada ben de tarifi aldigim adresi soyleyeyim: http://yemekzevki.net/2006/10/31/pogaca/ Ben simdiye kadar ya sade ya da zeytinli yapmistim. Patates harika olmustur eminim. Bir kere de oyle deneyeyim. Diyetten sonra:(
Bu tarifi yapmam konusunda ısrar ettiğin için tekrar teşekkür ederim:)
Yorum Gönder