Perşembe, Aralık 18, 2014

Kariyer(!) de yaparım çekmemiş salatada

Seviyorum ben sırt çantası kullanmayı.Yakıştırıyorum da kumaş pantolon-etek-gömlekle (spor giyimi sevsem de işte olmuyor maalesef) işe giderken sırtıma sırt çantasını takmayı. O kadar rahat ki. Dolduruyorum işine her şeyi ayy şu da evde kaldıydı derdim yok.Makyaj malzemem, el-yüz kreminim, tarağım, kitabım, cüzdanım, bozuk para çantam, fotoğraf makinem, gözlük kabım, streç filmim...

Bu arada kaç kişi çantasında streç film taşır? Cevap hakkımı kullanıyorum ben ve benim gibileri. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündüğüm ve bu uğurda beynimi yediğim için streç filmi akşamdan çantaya atmam çok da garip değil.



Kalktım 06.15 de o gün. Salatayı yoğurt biraz mayonez çok az da sarımsakla buluşturdum. Makarna salatası durdukça çeker yapan bilir. Okula götürmeden önce yoğurtlu karışımı bir daha üstüne dökerim diye başka kapta işe götürdüm. Eee salatanın ağzını açınca streç film bir daha kullanılamaz ya da ben kullanmam hopp çantaya...

Öğlen tatilinde işyerindeki mutfakta kimse görmez inşallah diye işe giriştim. Aksilik ya o gün çok hareketli bir gün. Gelen giden eksik olmuyor. Çaycımız S. beye dedim mutfağın kapısını kapayalım da kimse görmesin. Bir yandan da söyleniyorum çocuk büyüsün de dertleri de büyüyecek diyen insanlar sizlere içten içe kızdığım için çok üzgünüm.

Tam işe koyuldum dank kapı açıldı. Neyse ki gelen babam. Yahu evde yapıp getirseydin ya burada neden yapıyorsun dedi. Eray'ın annesi çekmiş makarnayı okula yollamış dedirtmem baba dedim. Kariyer de(!) yaparım, çekmemiş salatada. Senin gibi mutfak işinden anlayan adam bunu bilmez mi? Tamam ne istersen yap diye çıktı mutfaktan.Nasıl da biliyor benimle çene yarıştırılmayacağını.

Salatayı streçlemeden önce S. ve T .beye göz hakkı ayırdım. Ben öyle gördüm. Komşuluk hakkı, göz hakkı diyen bir kuşağın ürünüyüm. Lafı gelmişken baby boomerslar kurban olurum size. Var ya ne varsa sizde varmış.

Ya şimdi. Maalesef kendimizi hayat gailesine öyle bir kaptırdık ,öyle hızlı yaşamaya mecbur edildik ki apartmandaki komşularımın bazılarını tanımıyorum bile.O nedenledir ki birinci kattaki komşumuz kapıyı tıklattığında elinde aşure merhaba ben birinci katta oturuyorum, aşure yapmıştım da dediğinde ağzım yırtılırcasına gülümsemem...

Sonra salatayı koşturarak gidip okula danışmaya bıraktım.

Akşam olduğunda tam çıkacakken odada bulunan T. Bey'in oğluna kızdım. Çantamda bulunan streç filmi çıkardım bak kızdırma beni bununla gelirim yanına dedim. O ne abla onun çantada ne işi var, adam dövmek için mi kullanıyorsun dedi .Yok be korkma ürünleri kullanım amacı dışında başka bir iş için kullanmam dedim. Eee o zaman bu niye çantada olabilir ki. Boşver uzun hikaye sadece şunu bil

 Kariyerde(!) yaparım çekmemiş salatada...

Ve arkamı döndüm. Bir mesai saatini de çok şükür bitirdim.

 

4 yorum:

Cebimdeki renkler dedi ki...

Sadece bugüne has çantandaydı değil mi strech film :)
Ben de hala ve genellikle sırt çantası kullanıyorum bu arada. Çok rahat gerçekten.

annesiningülü dedi ki...

sırt çantası üstüne tanımam bende ;)
biz kadınlardan korkulur ama ;)

Ayla dedi ki...

Ülker unuttuğum için iki gün kaldı ama dediğin gibi o güne has idi :)Ben artık normal çanta kullanamıyorum. Kullanmak zorunda kalıyorsam içinde hiç birşeyi bulamıyorum.

Ayla dedi ki...

Bahar bence de korkulur :)) Niye bu kadar tezatız diye düşünürüm erkeklerle. Biz detaycı, ince elleyen, erkekler geneli düşünen:)