Salı, Aralık 09, 2014

Herkesin bir duygusu vardır

Hafta sonu yüzme için kesin kayıt yaptırmamız gerekiyordu fakat yaptırmadık.Nisan ayına erteledik, bence iyi de oldu. Eray duyunca benim gibi düşünmeyeceği kesin ama. Yaptırsaydık düşünüyorum da kendimizi çok sıkışmış hissedecektik. Aslında yüzme saati değişmeseydi soğuğa rağmen yaptırırdık kayıdı lakin gitmişler Eray'ın grubunu 14.00-15.00 arası yapmışlar. Neyse vardır bunda da bir hayır..

Cumartesi akşamı Erol tontalağa yarın tiyatroya gidelim mi dedi. Tontalak da tiyatroya gitmeyi özlemiştim hep gezme hep gezme olmaz zaten diyerek babasına destek verdi. Göktürk Kültür Merkezinde Haylazlar Adası oyununa gittiler. Ben evde kaldım.Birilerinin fedakarlık yapıp evi biraz toplaması gerekti.

Çok mutlu bir şekilde eve döndü. Oyunu çok sevmiş öyle dedi. Ben gitmemiş olsam da tontalak anlattı ben dinledim hem mola vermek bana da iyi geldi.

- Bir çok ülkeden gelen çok yaramaz çocuklar var. Çocuklar çok yaramaz
-eeee
-Bir uçak kazasında bir adaya düştüler.
-ayyy inşallah bir şey olmamıştır çocuklara
-adadan kurtulmak için dedeye (adanın sahibi imiş dede)verdikleri sözleri yerine getirmeleri gerekiyordu.
-İnşallah yerine getirirlerde adadan kurtulurlar kim bilir anneleri ne kadar merak etmiştir
-hayırrrr verdikleri sözleri yerine getirmiyorlar ki
-Alçak köfteler. Bir kere verilen söz yerine getirilmelidir ne kadar yanlış bir hareket. Hem insanlar bir daha o kişiye inanmaz( anne mesaj vermeyi de ihmal etmiyor bu arada)
-dede son bir kere daha şans veriyor onlara.
-hatalarını düzeltmek için di mi
-evet

Ve hatalarını düzeltmişler. Mutlu son. Ben hep derim hep diyeceğim mutlu sonları çok seviyorum.

Hey adamım sorun nedir? (Sorun şu ki kaskı, dizlikleri takınca sert bakması gerekiyormuş)

O tiyatronun konusunu anlatırken bir yandan da babası dizliklerini, kaskını taktı. Hava o kadar güzeldi ki baba-oğul fırsatı kaçırmak istemedi. Arkadaşları da çağırıp bisiklet binmeye gittiler. Yok ya öyle olmadı arkadaşlar bizimkileri arayıp çağırdı. Ben de evde kaldım. Birilerin fedakarlık yapıp biraz daha iş yapması gerekti..

Bu sefer kavga ederek geldiler. Sadece bisiklete binmemişler babalar ve oğullar şeklinde futbol da oynamışlar. Eray düşmüş ve eli çizilmiş(aslında yarılmış diyebiliriz çünkü çizikten derin) Canı acımış ya babasına kızıyordu. Sen futbol oynayalım demeseydin ben düşmezdim, illa futbol mu oynamak gerekiyordu bıdı bıdı bıdı.. Var ya bu çocuğun çenesi aynı ben..

Erdemle annesinin bize geleceğini duyduğunda ancak sustu. Erol Beykoz'a geçti. Biz de biraz okuma ödevi yaptık Erdemler gelene kadar. Sonra çocuklar oynadı bizde kahve eşliğinde sohbet ettik. Durmak bana iyi geldi..

Akşam da otururken Erayla aramızda olan özel bir konu ile ilgili sohbet ettik. Birden aaa neden üzülecekmişsin ki, üzülmeye değmez dedim. O da bana
 
'öyle deme annecim herkesin bir duygusu vardır'

dedi. Resmen zınk diye durdum. Anlatmak istediğini anladım.Haklısın dedim. Bazen bu hataya düşebiliyoruz.

Bizim değmeyeceğini düşündüğümüz önemsiz bir konu başkası için çok önemli bir konu olabiliyor mesela. Ya da aman canım senin derdin dert mi benimkinin yanında diye küçümseyebiliyoruz olayları. Yapmamak gerek. Tontalağın da dediği gibi herkesin bir duygusu vardır sonuçta...


Not: Haylazlar Adası
07/12/2014- Göktürk Kültür Merkezi

8 yorum:

Nil dedi ki...

Robocop gibi olmuş Eray.

Ece de tiyatroyu seviyor ama bizim buraya o kadar az geliyor ki. Sinemaya sabrı yetmiyor.

Bizim baba kız gezmelerinde baba sinir küpü geliyor genelde. Kızımın çenesinden dolayı :)

deeptone dedi ki...

yazı çok güzel. foto daha da güzel. ama bak, herkesin bir duygusu vardır. ay ama bu laf bir efsane bence.şu andan itibaren bunu kullanmaya başlıcam :)

Ayla dedi ki...

Nilhan sen söyleyince dikkat ettim gerçekten Robocobu andırıyor :)) Gezmede Eray ile Erol iyi anlaşıyor evet arada bizi tövbe ettirip eve döndürdüğü olmuştur da o kadarcık da olsun :)

Ayla dedi ki...

Deeptone; teşekkür ederim beğenmene sevindim. Bu fotoğraftaki poz tamamen Eray'a ait. Kask, dizlik falan takıyormuş ya sert bakması lazımmış :)))

Bence de kullan herkesin bir duygusu vardır sonuçta yalan değil..

deeptone dedi ki...

son yazıma baksan yaaaa :)

deeptone dedi ki...

bi dee baksanaaa, son yazımın yorumlarında arkadaşımız safiye (bahçe perisi) sana bişi sölüyoooo :)

Ayla dedi ki...

Deep bilgisayarımda sorun var şu an kısacık bir yorumu kaç kere yazdım bir bilsen yarın uzun uzun yazacağım inşallah

Ayla dedi ki...

Deep Safiye hanım doğru tespit yapmış. Ben gitmiyorum değil gidemiyorum. Yazılarımı kısa tuttuğumda halde pek vakit kalmıyor blogları gezmeye.Yoksa blogları okumayı nasıl sevmem. Orası bana en kötü anımda farklı bir pencere açtı ve o pencereden bakmayı çok seviyorum ben