Pazartesi, Aralık 22, 2014

Benim seçimim benim mutluluğum


Kitaplıkta artık yer kalmadı. Aslında çok uzun zaman önce doldurmuştu kapasitesini o nedenle yazın yaptığımız büyük tadilatta bazılarını elden çıkardım. Ellerim titredi kutulara koyarken. Her kitabım kıymetlidir benim. Yalnız okudukça yine birikti, kitaplar orada burada .Canımı sıkıyor bu durum. Ek bir kitaplık lazım.

Hala yeni yere yapamadık bir şeyler. Aslında istediğim şey belli. Orayı okuma köşesine çevirmek. Pencerenin altına boydan boya küçük kitaplıklar koymak. Sağ köşeye okuma koltuğu , yüksek olan köşeye çalışma masası, diğer yarım duvara yer minderleri.. Bir de tablolar astık mı ya da aile fotoğrafları yeme de yanında oku...

Düşündüm, taşındım veee hayalimi ertelemeye karar verdim. Mesela tontalak kendine ayrı bir ev kurana kadar:) Nasılsa evden ayrılana kadar çıkar bir şeyler. En iyisi kendimi hiç kandırmamak. Bekleyebilirim diyorum şöyle bir 20 sene falan. Belki de daha az kim bilebilir. Hem o zamana kadar emekli de olmuş olurum. Tek sıkıntı yukarı kata çıkmak için üşenir miyim? ya da dizlerim bana ihanet eder mi? Allah sağlık versin de inşallah öğreniriz bakalım.

O yer oyun odası olacak.Tontalağın odasında çok fazla oyuncak var. Çok oyuncak çok uyaran demek. Tüm oyuncakları oraya yerleştireceğim. Odasında sadece uyuyacak ve ders çalışacak yani inşallah. Ders çalışacak dedim de artık büyük bir çalışma masası da almak lazım tontalağa. Bir de kitaplık. Yakın bir zamanda izne çıkacağım o zaman rahat rahat hallederim diyorum. Yoksa olmuyor vakit bulamıyorum.

Bir gün tontalağım benim için ne yaptınız derseniz al sana ekleyeceğin bir şey daha. Hayalimden vazgeçtim çocuğum daha ne yapayım. Sesini duyar gibiyim. Ben mi vazgeç dedim sana. Haklısın çok haklısın bunlar benim seçimim, benim mutluluğum bu söylediğim sadece bir şaka..

 

8 yorum:

Cebimdeki renkler dedi ki...

Ya Ayla'cım oyun odası içinde okuma köşesi olsun bari. Kitaplar içinde oynar Tontalak da hem ;)

Nil dedi ki...

Benim kitaplığım bile Ece nin malzemeleri ile dolu.
Benim kitaplar sandıkta.

Ayla dedi ki...

Ülker biraz küçük orası olur mu ki :)) Aslında yakın zamanda fotoğraf çekeyim de ekleyeyim bloğa fotoğrafı belki bir önerin olur.Zevkine güvenirim..

Ayla dedi ki...

Nilhan Eray'ın kitapları çekmecede, orada burada.. Yakın zamanda ona alacağım kitaplık toparlayacağım çocuğumun kitaplarını. Hatta büyük alayım diyorum birazına da kendiminkileri koyarım ;)Hoş Eray'ı azcık tanıyorsam almaz benim kitaplarımı :)

Cebimdeki renkler dedi ki...

Ayla'cim kitaplığın üstten 2 rafı senin olsa mesela; alt katlar Eray'ın olsun. Hem belki seninle aynı kitaplığı paylaşmak da hoşuna gidebilir Tontalak' ın :)
Teşekkürler bu arada :)

Ayla dedi ki...

Ülker'cim izne çıkacağım bir süre o arada halledeceğim bakalım bütçe elverdikçe.. Aslında çok istiyorum istediğim gibi yapmak biraz bütçe kısıtlı :) yedik tadilatta yazın paraları...

Yunkabu dedi ki...

Anne/baba olmak, kendinden vazgecmek demek..

Ayla dedi ki...

Ahretliğim bende öyle düşünüyorum öyle olmamalı aslında ama öyle oluyor bazı insanlarda