Salı, Kasım 20, 2012

Herşeyin bir zamanı var kanımca


Evde olduğumdan beri Eray ile ilgili yazacaklarımı hep ihmal ettim.Aslında o kadar çok şey birikti ki mesela geçen gün veli toplantısı oldu, ilk defa motora bindi,Atatürk'ün evini ziyaret etti.Ha birde diyaloglarımız...

09 Kasımda kuzenimin çocuğunun doğum günü vardı..Kuzenim Ayla Eray'ı okula gönderme o gün eğlence var,palyaço gelecek çocuğa da değişiklik olur dedi de ben bir dakika bile düşünmedim bu konuyu.O gün okul çıkışı geliriz dedim.Olmaz diye ısrar etti tüm eğlenceyi karışacak ama... Kaçıracak yapacak birşey yok...İki sebepten dolayı kabul etmedim aslında tek sebep bile yeterli de .. Okul zamanında okul,eğlence zamanında eğlence olur...Ben bu zihniyet ile büyüdüm ve hiç de pişman olmadım...

Eray daha çok küçük bu zihniyet için hatta çok katısın diyenler bile çıkabilir lakin bilirim ki bir çocuğun temelleri bu yaşlarda atılır.Annem bu konularda bana çok güvendi bir kere ile arkasına bakmadı.Üniversite de arkadaşlar çok ısrar ederdi lakin fikrim bir kere bile değişmedi.Siz gidin ben ders bitince katılırım...Çok inek olduğum için miydi bu tavrım yooo sadece prensiplerimden ödün vermezdim.Hem eğlence illa ders saatinde mi olur,dersler bitince pekala da gezmeye,tozmaya vakit kalırdı..Ben hep derim okul hayatımı dolu dolu,sindire sindire yaşadım.Okul zamanında okula gittim diğer zamanlarda dolu dolu gezdim,eğlendim.İnsan sınırlarını çizince, ne istediğini bilince herşeye vakit de kalıyor bu arada..


Sözün özü bu sebeplerden ötürü kuzenime okul çıkışı geliriz dedim.Ha birde o gün Eray'ım okul gezisi vardı.Florya'da ki Atatürk evini ziyaret edeceklerdi.Orayı görmesini çok istedim.Geldiğinde nelerin dikkatini çektiğini sordum.Bin yıl düşünsem banyoların dikkatini çekeceğini düşünmezdim.Atatürk evinde bir sürü banyo var annecim ama girmek yasakmış:) Sonra deniz kenarında olmasını sevmiş hatta bir ara öğretmenine ben yüzmeye gidiyorum bile demiş.Öğretmeni aklım çıktı böyle deyince elini bırakmadım korktum dedi.Çok ısrar etmiş öğretmenim azcık yüzücem ne olurrr... Çocuk olmak böyle birşey galiba..Yani herşey mümkün onların gözünde.Kasım ayında Marmara denizinde yaşına başına bakmadan yüzmek çok ütopik gelmiyor çocuğun gözüne...

Neyse doğum günü Eray'ı okuldan ben aldım şimdi babasının işten çıkmasını beklersek daha geç olurdu.Beşiktaştan motora biner Üskürdar'a geçeriz dedim..Hem tontalağım ilk defa motora bineceği için tepkisini merak ettim.Çok sevdi lakin inanılmaz soru sordu. Merak ediyorum bu arada bir çocuk dakika da kaç soru sorabilir..


İlk motor 09/11/2012 
Beşiktaş-Üsküdar hattı

Atatürk evi Florya 09/11/2012

3 yorum:

nohut oda dedi ki...

canlarım ya üşümüşler ama böyle geziler çocuklar için çok güzel oluyor inşallah unutmazlarsa tabii:)

Ayla dedi ki...

Gülcan ileride hatırlamak için henüz çok küçükler keşke hatırlasalar bugünleri..Ahh birde bir fotoğraf var kumların üzerine oturmuşlar kumlarla oynuyorlar hemde o gün lodos vardı İstanbul'da..bazen okulun internet sitesine hiç bakma Ayla diyorum da dayanmıyorum işte.

Cebimdeki renkler dedi ki...

Ne güzel gülmüş yine Ayla' cım. Okul ile ilgili kuralına gönülden katılıyorum. Ben de aynısını yaparım diyorum ama dur bakalım büyük konuşmamak lazım.
Bu arada Tontalağın soruları biter mi hiç... Toplu fotoğrafta tüm kuzuların yüzlerini saklasan da teşhis ederdim bu arada :))Şeker şey.