Çarşamba, Kasım 07, 2012

Benim annem bir hırsız


Benim annem üzülerek yazıyorum bir hırsız....Bu dünyada ki en değerli şeyi çalıyor ve çalarken hiç pişman olmuyor...Kendi hayatından her gün biraz daha çalıyor..O böyle mutlu olduğunu söylüyor.. Anlamazdım hem de hiç anlamazdım insan çocuklarının hayatını yaşarken nasıl mutlu olur hiç anlamazdım...Ve artık anlıyorum onu hatta onun kadar olmasa da ben de çalıyorum..Çalarken annem gibi hiç pişman olmuyorum..

Bir telefon görüşmesi sadece bunları bana düşündürten.Erol sana bir süprizim var Pazar akşamı Rumeli Kavağında bir yer ayırttım başbaşa yemek yeriz diye düşündüm dediğinde ilk söylediğim aaa canım ne güzel olur olmadı..Pazar akşamı mı olamaz yarın Eray'ın okulu var,annem Samsunda, annene bırakırsak uyku saati çok geçmiş olur dedim...Ayla birgünden birşey olmaz dediğinde sustum ama kendi kendimi yedim..

İlişkilerin selameti açısından çiftlerin birbirine zaman ayırması gerektiğine inanırım,mutlu anne-baba mutlu çocuklar savına sıkı sıkıya bağlıyımdır da işte bazen teori ile pratik örtüşmüyor. Gittim.. Öncesinde oğlumu tiyatroya götürerek gönlünü aldım sonra 19.00 gibi yemeğe oturduk 20.30 da kalktık,21.00 de kayınvalidemdeydik, 21.30 da evde Eray yatağındaydı..Yarım saat rötorlı olsada yatağındaydı ya benden mutlusu yoktu o an.Son hatırladığım kahvemi yudumlarken huzuru duyabiliyor olmam..

Sonra annemi düşündüm,düşündüm,düşündüm...Bayramda iki kere acile gittik çok hastaydı ona rağmen bayram geleneği bozulmasın diye ıspanaklı börek,sarma,sütlaç yapmış ama nasıl resmen inliye inliye..Telefonda sesini duyunca çıldırdım,nasıl dinlenmesin diye kızdım,kendine nasıl bunu yaparsın diye hesap sordum..Sakince dedi ki yapmazsam mutsuz olurdum bu da benim mutluluğum.. Artık anlıyorum ya onu sakinleştim..Nasılsa ne yaparsam yapayım değişmeyecek..Anne kimliği çok ağır annelerden biri o..Ama o da beni anlasın artık çalmasın,üzülüyorum...

Bayramdan sonra Samsun'a annesine gidecek ama gözü arkada seni ve Erayımı nasıl bırakırım diyor..34 yaşında ki çocuğu bir başına bırakmak eminim çok zordur diye dalga geçsem de gördüm gözlerinde gördüm yaşı kaç olursa olsun bir evlat annesin gözünde hiç büyümeyecek..

Demiş miydim benim annem üzülerek yazıyorum bir hırsız....Bu dünyada ki en değerli şeyi çalıyor ve çalarken hiç pişman olmuyor.

18 yorum:

ayak izleri-sevgi dedi ki...

annelik daha nasıl anlatılır ki..

İlknur dedi ki...

Öyle güzel yazmışsın ki. Rabbim başımızdan eksik etmesin onları, acılarını göstermesin.

Deli Anne dedi ki...

Biliyor musun her anne de böyle değil.. bence şimdiki annelerin çok azı böyle fedakar bu bir.. eskilerden de dediğim gibi hepsi böyle değil.. Allah hayırlı ve sağlıklı uzun ömürler versin ona da, onun annesine de, size de bize de herkese .. ben de duaya başladım mı bitiremiyorum:)

Ayla dedi ki...

Sevgi annemi özledim galiba ondan..

Ayla dedi ki...

İlknur teşekkür ederim canım amin inşallah

Ayla dedi ki...

Mümine bilmez miyim çevremde çokca var onlardan ama eleştirmek haddim değil herkesin kendine göre öncelikleri ve yaşam tarzı var..

Bir tane anne var mesela çok yakınımda hatta burnumun dibinde o da eskilerden biri onun felsefesi şu o mutluysa çocukları mutlu eder eğer mutlu değilse onlara da hayatı zindan eder,bir arkadaşım var her hafta kendine kıyafet alır bir gün yine bir sürü kıyafet almış kendine aa oğlumunda eşofmanı kalmadı hiç okula gönderirken zor oluyor neyse onuda diğer ay alırım dedi bana garip gelse de asla eleştiremem çunku bu konuda doğru ya da yanlış yok insanın nasıl hissettiğiyle ilgili bir durum bu..

Ayrıca amin inşallah Allahım herkese sağlıkla uzun ömürler versin

Sibelbek dedi ki...

çok geçmiş olsun Aylacım annene. öperim o güzel ellerinden onun...

nil dedi ki...

Öperim o annenin ellerinden...

Onlarda senelerce eleştirdiklerimizi acımasızca, şimdi anlıyoruz. Eleştiri değil artık, anlayıp, rahat olsunlar istiyoruz.

Bayramda hastayken ağrıdan duramazken ağlaya ağlaya kalkıp çorba yaptığımda anladım; hastayım der yatmaz, inler yapar, amaan be madem kalkabiliyor o kadar da kötü değil diye söylediklerimi yuta yuta yuta..

Keşke annelerimizi anne olmadan anlayabilseydik, ben Berk'in annesi olduğumdan beri daha çok seviyorum ve o andan beri anlıyorum gerçekte annemi, daha öncesi bir halt bildiğimi sanıp hadsizce elştiriyordum bile...

Biz şanslıyız annelerimiz böyle olduğu için, annelerimiz böyle olduğu için her anneyi böyle sanarak da yanıldığımızı da gösterdi çevremiz...Bu sebeple şükür olsun , tekrardan öperim ellerinden annenin..

Nil dedi ki...

Ayla bizler şanslı çocuklarız, çocuklarımız da şanslı torunlar. Ama en basiti bizim gn md yrd kızını evlendirdi ve şimdiden çocuğuna ben bakamam diyor. ki kızı hamile bile değil. kızı bulgur pilavı tarifi almak için annesini arıyor o telefonu bana veriyor.
bunlara da anne deniyor değil mi :D

Unknown dedi ki...

çok güzel yazmışsın gerçekten benim annemde öyle ben anneme kızardım aynılarını yapıyorum hele biz çalıştığımız için daha çok kendimizden zaman çalmak zorunda kalıyoruz

Ayla dedi ki...

Sibel'cim saolasın bu pazar kısmetse gelecek İstanbul'a öperim ellerinden..

Ayla dedi ki...

Nil'cim ben eskiden bir yazımda bahsettim babasının kızıydım ben babama hayran olarak büyüdüm sonra evlenip çocuğum olunca annesinin kızı oldum:) Onun perspetifinden bakmakla kalmayıp onu anladım hemde tüm hücrelerime kadar.Hala eleştirsemde bazen onun gibi tepkıler veriyorum çocuklar konusunda daha da çok anlıyorum..

Eskiden fındık kabuğunu doldurmayacak şeylere çok takılıyorsun derdim ama o fındık kabuğunu doldurmayacak şeyler başıma gelince nasıl can acıttığını anladım..Saolasın güzel yorumun için ve yine herşeyi çok güzel özetlemişsin...Kesinlikle değil her anne aynı ben bunu daha sonra öğrendim...

Ayla dedi ki...

Nilhan demek ki kadın rahat bu konuda ama yinede eleştiremiyorum bu bir seçim ve gönlü rahatsa kim ne diyebilir..kesinlikle çok şanslıyım ne olursa olsun biliyorum ki benim arkadamda duracakları için...

Ayla dedi ki...

Hayat paylaştıkça malesef yaşadığımız dünyada kadın,anne ve özellikle çalışan anne olmak çok zor kadının kendine zamanı kalmıyor malesef üzülsek de öyle zamanlarda annemin hayatından çok çaldım ben o mutlu olduğunu söylesede üzüldüm hep.Allah başımızdan eksık etmesin hiç

Unknown dedi ki...

Amin canım
Derya

Ayla dedi ki...

Derya teşekkür ederim..

Cebimdeki renkler dedi ki...

Anne olunca anlarsın dediğinde bile kızardım içten içe oysa yine çok haklıymış...

Ayla dedi ki...

Ülker onlar çoğu zaman aslında haklı da insan işte yaşayarak öğreniyor..