Çarşamba, Mayıs 16, 2012

Time Out


Geçen haftaydı tontalağı annaneden aldık eve gidiyorduk Erol’un telefonu çaldı.Babaanne torununu çok özlemiş ve konuşmak istedi. Telefonu Eray’a uzattık gonuşmayacam dedi.Israr manasız aslında konuşmayacağım dediyse konuşmaz tontalak. Bir umut işte en azından babaannenin nasıl olduğunu sor Eray’cım dedim yok gonuşmayacam camdan dışarı bakıyom dedi. Telefonu kapadım yüzümü buruşturmuş olmalıyım o an babaanneyi düşünüyorum. Eray konuşmadığı zaman üzülüyor hatta kafaya takıyor...Birden kaygılı gözlerle tontalak

-bana gızmadın annecim
-hayır kızmadım,neden kızayım ki sadece babaannen çok üzülmüştür, keşke konuşsaydın
-Annecim beni seviyon
-tabiki seni seviyorum Eray’cım
-annecim ay çıktı şimdi,yarın güneş gelsin o zaman gonuşcam

Sonra aklıma takıldı bir düşünce.Eray istediğim şeyi yapmadığı zamanların akabinde ya da kızdığım, sinirlendiğim zaman hemen beni seviyon annecim diye sormaya başlamıştı.Yani beni sinirlendiği,üzdüğü zaman ona karşı sevgimin devam edip etmediğini kontrol etme ihtiyacı hissediyordu yani Eray’la aramızda doldurulması gereken bir boşluk vardı.O akşam eve gelince Erayıma gel biraz seninle konuşalım dedim. Karşımda koca bir adam duruyormuş gibi konuşmaya başladım.

Eray’cım bazen birbirimize kızabiliriz,üzebiliriz,sesimizi yükseltebiliriz, birbirimize istemediğimiz bir şekilde davranabiliriz hatta hayalkırıklığına bile uğratabiliriz..Bunlar sana olan sevgimin azalacağı anlamına gelmez.Seni seviyorum ve ne olursa olsun seni herzaman seveceğim

tamam mı dedim kısacası şimdi ana ile oğul arasındaki konuşmaların tüm ayrıntılarını da müsadenizle
vermeyeyim.Anladı mı bilmiyorum sadece tanam anneciğim dedi.Şimdi bu anlattıklarım cepte:)

Erol’un maalesef sevmediğim bir huyu var.Sabahları kalkar kalkmaz Keloğlanda ki huysuz gibi çok huysuz oluyor hatta bazen Eray’la inatlaşıyor.Benim çevremde bir sürü böyle insan var onları anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum.İnsan sabah kalkar kalmaz nasıl öyle yüzü asık olabilir ya da batsın bu dünya modunda nasıl gezebilir.Ben ve Eray coştum yine dalgalanıyorum modunda neşeli kalkarız yani bence olması gerekende budur.Az ya da çok yatmışsındır vücudunu dinlendirmişsindir,bir önceki günün yükünü boşaltmışsındır,uykuyla yenilenmiş ,güne temiz bir başlangıç yapmak için gözleri açmışsındır bla bla bla sebepleri zilyon tane çoğaltabilirim.

Sabahları Erol’a hiç bulaşmam hatta biz ayrı dünyaların insanıyız arkadaş der gibi davranırım eee bunca yılın üzerimde tecrübesi var:)Sabah Eray yatakta azcık keyif yapmak istedi babası geç kalacağız diye yataktan kalkmaya zorladı, sonra şimdi yüzüne yıkacaksın diye inat etti yani Erol inat ettikçe etti sonunda da Eray patladı:)Babasının ona hiçbir şekilde yardım etmesini istemediği gibi odadan çık babacimmm dedi.Erol bozuldu çıkmayacağım banane dedi. Babacim nütfen çık annem yapıyor dedi(üstüne giydirmeye yardım ediyordum) Erol’un yüzü dalgalandı dışlanmaktan dolayı çok üzüldü.Eray babasını görünce dedi ki

Sen benim babacimsın,seni çok seviyom AMA şimdi çık babacimmm sonra yine gel

Donakaldım odada bu sözleri duyunca.Anlamıştı anlattıklarımı babasına kızgın olması onu sevmeyeceği anlamına gelmezdi bu ayrımı artık yapabiliyordu.Başka zaman olsa sana gızgınım seni sevmiyom babacım derdi ama demek ki anlamıştı.Peki o zaman neden odadan çık sonra gel demişti.Çünkü oğlumun babasıyla ilişkisinde biraz Mola’ya ihtiyacı vardı.

Eee Erol bey hep siz mi kullanacaksınız Time Out bilmem neyini...

Not: İlk defa Eray'la ilgili bir yazı yazarken tutamadım gözyaşlarımı.Ne yapayım 'Sen benim babacimsın,seni çok seviyom AMA şimdi çık babacimmm sonra yine gel' lafı çok duygulandırdı beni.Gururlanmamdan mı?büyüyor olmasından mı? mutluluktan mı? babasına karşı olgun davranışından mı hiç bilmiyorum.Sadece bildiğim duygularım karman çorman...

Erol beye özel bir not:Sana bunu hiç söylemedim,neden söylemedim bende bilmiyorum.Bence sen çok iyi bir babasın, bu özelliğinden dolayı hep mutlu oldum.Bu konuda kendimi şanslı hissettim. Bizim için yaptıkların için teşekkür ederim sadece sadece hatta ne olur sabahları batsın bu dünya modundan coştum yine dalgalanıyorum ben moduna geçiş yap...Bu arada Erol büyüyor oğlumuz:)

14 yorum:

Esra dedi ki...

Dün demiştim değil mi Eray'ın soruları soruş şekline bayılıyorum diye :) Annecim beni seviyon? :)

Benim annem de bozuluyor bizimki konuşmak istemediğinde ama Eraycım dışarıya bakıyormuş o sırada, meşgulmüş yani, söyledin mi babannesine :)

Bana sorarsan Aylacım doğdukları andan itibaren söylediğimiz herşeyi anlıyorlar, asıl ne zaman anlamıyorlar biliyor musun? Birer yetişkin olduklarında :( Çünkü büyüdükçe dinlememeyi öğrenecekler ne yazık ki, oysa ağzımızdan çıkan her kelime yeni bir bilgi onlar için şimdi. En umursamaz gözüktüğü anlarda bile izliyorlar, dinliyorlar bizleri. Hele ki Eray, anlamaz mı ne söylediğini :)

Ayla dedi ki...

Esra ablası Eray'ı sorularını biyendin:)))Esra'cım soruları bende çok beğeniyorumda sanki sorularda karşı tarafı yönlendirme çabası var annecim gızmadın..

Söylesemde ı ıhhh çok bozluyor bir ver bir ver konuşur konuşur diyor sanki ben vermek istemiyor muşum gibi:))Aama çocuk işte bazen saati saatini tutmuyor aslında babaanesine çok sever.Dün akşam yolda dedi ben babaannecimle dedecimi çok seviyom diye:))

Esra yazdığın son paragranın altına müsadenle imzamı atmak istiyorm kesinlikle senin gibi düşünüyorum o zaman ne diyelim bu zamanlar tadını çıkarmalı.Bebekken bile ben Erayla bebek gibi konuşadım karşımda bir büyük insan varmış gibi anlatmak istediğimi bence işe yarıyor bu uygulama...

nil dedi ki...

Bu kadar olur bu kadar, o koyulaştırdığın seni ağlatan cümlede gözlerim doldu, anlamış canım benim dedim. Sonra ağladığını okuyunca o yaşlar aktı benden de. Amaaann anne olunca,hissi konularda arkadaşının da annesi oluveriyorsun bence:) Eray'ıma hislendim, senin hislenmene hislendim ...

Amaaa ilk okurken güldüm sana...
Kafamda cümleyi bile kurdum;

"Sizi gidi sabah şekerleri sizi, gıcık enerjik insanlar sizi..."

Berk doğmadan önce, yeni evlendiğimizde dahi, aynısının tıpkısı hareketlerdeydim Erol'un sabah hareketleriyle. Kötü olan Murat da öyledir yani sen sabah evde iki adet Erol şeklinde hayal et durumu:)

İşyerimde de aynı senin gibi enerjik, sabah oldu diye mutlu arkadaşım bana senin anlamadığın gibi anlamaz gözlerle bakar, aynı anlamaz ve sinir olan gözlerle de ben bakardım hatta hır çıkarmaya yer arardım:P Berk değiştirdi seni der. Yalan yahu, uyuyamıyorum ki, uyanayım, uyansam yine surat asacağım:))

Not: en büyük kavgalarımızı incir çekirdeğini doldurmayan, Murat ile bu sabah saatlerinde yapmışızdır, çünkü senin tecrüben edilnilse de ikimiz tarafından da,alttan alacak halimiz olmadığından. şimdilerde surat asamadığımız gibi kavga da etmiyoruz, alla alla ne güzel yahu şu çocuk sahibi olmak, nerdeyse sabah şekeri de olacağız yakında:)))

abide dedi ki...

Aynı sorulardan betül'de çok soruyor.Anne beni seviyormusun,çok mu seviyorsun gibi sorular devamlı soruyor.Bende birara konuşsam iyi olacak :) Tontalağa maşallah daha şimdiden nasıl akıllı akıllı konuşuyor.Sabahları bende çok sinirli olurum eşim benimle pek konuşmayı tercih etmez :)

BALLI LOKMAM dedi ki...

şu time out a birde benmi başvursam napsam:)))))) diyaloglara bayıldım maşallah.

Ayla dedi ki...

Nil sorma beni ben inan çok kötü oldum kendimi kötü hissettiğimden değil ne bilim bir anda düğüm oldu tüm duygularım.Anlayabiliyorum seni bende okudukça-duydukça arkadaşımın çocukları hakkında ayy derim.

:)Benimde gün ilerlerken perfonmasım düşer:))ama yine de valla kimseyi ısırmam.Benim arkdaşım öyleydi karşı masamdaki valla seninle ilgili bir durum değilmişti bana ama sabah bana bir saat müsade et,saygı duymuştum düşüncesine,bir saat kapatıyorduk birbirimize düşüncelerimizi,duygularımızı ama gel beni gör kıpır kıpır.Arkadaşlayken bu mümkündür lakin aynı evde bence insan çaba göstermeli.Nil insan herzaman alttan alamaz ki:))Ben karşı tarafı anlamak için üç adım atıyorsam diğer tarafta da bir adım atmalı.Kimse ben böyleyim diye işin içinden çıkmamalı.Biz de tartışıyosak eğer bu '90 dan sabah olur ve eee sebebide belli:))Ayy iyi ki öyle değilim diyorum ben valla sabah sabah enerjik başlamak güzel bir şey

Bu arada iyi ki çocuklarımız olmuş baksana zilyon tane faydası var bizlere

Ayla dedi ki...

Abide böyle soruların altında bence birşeyler yatıyor dedim konuştum ve o günden sonra sorması tontalak bencede konuşsan iyi olacak:))Yapma Abide sende mi benim çevremde çok var sabah asabi olan.Sonra Erol iki saat içinde neşesini buluyor naber Hatunum diye telefon açıyor o zaman da var ya benim sinirler zıplıyor:))

Ayla dedi ki...

Ballı lokmam bazen işe yarıyor bence bir denemeli:))Bu arda senin bloguna girdğimde çok fazla pencere acılıp donuyor ekranım yorum aten atamıyorum hiç sana böyle birşeytden bahseden oldu mu diğer bloglardan

Nil dedi ki...

"Coştum yine dalgalanıyorum ben" demek :D
deneyeceğim ama benim için çok zor be Aylam.

Eray gibi Ece de çok sorardı " annecim beni seviyor musun?" diye. hatta bir ara gına gelmişti.

Eray beni duygulandırdın be oğlum. Sen çok yaşa e mi? Aylam oğlunla ne kadar gurur duysan az.

Sibelbek dedi ki...

Tibet'te soruyor hep. ben de söylüyorum ona her seferinde... ama sanırım o anlamıyor :P

Ayla dedi ki...

Nilhan coştum yine dalgalanıyorum ben olmasa da en azından güne iyi hissederek başlamalı yani benim fikrim bu yönde:))Nilhan bugün sabah sabah çok güzel duygular yaşattı bana..

Ayla dedi ki...

Sibel anlamama değilde işine gelmiyor belkide demek daha doğru kanımca.Şimdi anladı yaptı dediğime bakma yarın belkide sana gızdım seni sevmiyom diyebilir her an çocuk bu saati saatine uymuyor malesef:))

pınar dedi ki...

Yazının sonunda öyle duygulandım ki,yorum yapacak sözler bulamıyorum.

Ayla dedi ki...

Domatessuyu dün benim halime görseydin sebebini tam olarak bilmiyorum o cümle beni dağıttı.Sadece cümle değil Eray'ın sakin ses tonu,bakışı,hareketleri...