Çarşamba, Nisan 04, 2012

Siz benim annecim-babacim değilsiniz

Her akşam ama her akşam aynı sıkıntı. Yani Eray beyi eve götürmeye ikna etmek.Bazen o kadar çok güçsüzleşiyorum ki o manzara karşında İMDAT diye bağırmak istiyorum. Okuldan doğruca anneanneye giden tontalak efendi akşamları kesinlikle eve dönmek istemiyor.Siz gidin ben burada kalacağım diye ısrar ediyor.Kalsın ne olacak değil tabii herkes evini yurdunu bilmeli.Çok ağlıyor çok o kadar çok huysuzluk yapıyor ki yolda sanki 900 km yol almışız gibi git git git yol bitmiyor.Her gün bizimle gelmemek için yollar arıyor.Dün akşam ki bulduğu çözüm ise şöyleydi:)İşten gelmişiz daha kapıdayız çocuğumun annem diye sarılmasını beklerken 'Hıhhh diz(siz) benim annecim-babacim değilsiniz hadi hadi evinize gidin ben buyada kalcam' demez mi?Annanesi çok ayıp Eray annen-baban ne kadar üzülür dediğinde tontalak efendi bizi kesinlikle tanımadığını iddia etti.

Sonracığıma teyzemiz hasta yatıyor.Ablamın bir huyu var ki hastalığında inanılmaz bir ilgi bekler.Bir ara Eray ateşim var galiba benim bakar mısın dedi?Eray da o an teyzesinin bilgisayarında çalışıyor bu aralar inanın yavrum çok yoğun.

Yarın bakayım(bakarım) şimdi çok işim var diyerek teyzesinden malesef nankör damgasını yedi.

Annecim saolsun haftasonu gelecek misafirlerim için zeytinyağlı yaprak sarması yapmış.Ben kırk defa söyledim ona.Sen sadece içi yap akşam otururken sararım dedim.Sen akşamları ne zaman oturuyorsun ki dedi höğğğ diye kaldım telefonda.Yani otururdum bir ara falan filan derken sarıvermiş canım annem.Dolmalar ve Eray’ın çığlıklarını aldık eve geldik ben işlerimi hallettikten sonra odaya girdim ki Erol ağlıyor yani mış gibi yapıyor.Erol’un kafasına otobüs çarpmış artık olayı görmedim nasıl çarpışsa.Eray sürekli ağlama deyip duruyor babasına.Ben de içten içe diyorum ki yavrum, kuzum kıyamıyor tabii babacığının ağlamasına. Yufka yürekli oğlum benimmmmm diye düşünürken demez mi?

-Ağlama başım ağrıyor benim:)

Offf tatil olayını hala unutturamadık.Pazar kahvaltı edeceğiz masayı hazırlıyorum.

-Tatile gidelim annecim
-Henüz erken Eray’cım şimdi gidemeyiz
-Babam ÖYLE söyledi ama
-nasıl söyledi
-tatile gideceğiz dedi

derken kapı açıldı,ellerinde çaylar adamcağız içeri giriyor.Ben tabii inanılmaz bir sinirli halde bakıyorum ne oldu diye sordu.Erol biz yapmayacağımız şeyleri söz vermeyecektik hani kelimeleri ağzımdan dökülüverdi sonuçta benim canım oğlum annesini mi kandıracak. Hangi konudan bahsettiğini anlamıyorum dedi .Tatile gideceğiz diye söz vermişsin dedim.Kim ben mi söz vermişim der demez iki çift göz Eray’a döndü

-Eray’cım ben sana tatile gideriz mi dedim
-hayır babacım,dedecim demişti
Tutamadım tabii kendimi çünkü kocacımla aramı açacak tontalak birden

-Bir daha beni kandırırsan Eray senin var ya totonu ısırırım

Ve eray beyler der ki

İnsanla(dikkat edelim r yok)ısırmaz annecim,pöpekler(köpek)ısırır.

Not:Bu aralar bir be lafı var ki hiç sormayın.Bir haftadır kullanıyor kaynağını ahh bir bulsam.Sana dedim be, yemeycem be, geldim be....Bu lafı ne zaman unutacak beeeeee.......

34 yorum:

g dedi ki...

:)
TOntalağın maceraları yazı dizisini okur gibi okuyorum.Şimdi ne diyecek diyerekten.

Arkadaşlarından duymuştur o lafları.
Benimki de oha lan oha diyordu bir ara, böyle şaşkınlıktan ne diyeceğimi şaşırıyordum.

Daha bunlar iyi günlerimiz diyorum.

Sarmaları saran annenin ellerinden öperim:)

ayak izleri-sevgi dedi ki...

çocuk ananesinde kimbilir nasıl mutlu.. karışan yok görüşen yok.. aman şöyle davranmayalım şımarır, yanlış etkilenir muhabbeti yok.. çocuk çocuk gibi.. :)) eve gelince bir abluka altına alıncağını bildiği için gelmek istemiyor tabi :))

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

ay cok tatlio ama bir o kadarda zoirmus bu durum! Allah kolaylik versin,sanirim dede ve anneannelerin yeri baska oluyor hep,ne diyleim yinede saglik olsun,sevgiler...

Ayla dedi ki...

Gezgin kesinlikle haklısın bunlar galiba iyi günlerimiz bu yazdıklarımı sonradan düşününce çok güleceğime eminim.Benim kayınpederim haberleri izlerken ohaa derdi Eray'da ohaa demeye başladı sonra kendiliğinden unuttu.Lakin bu be lafı var ya nedense acayip sinirimi bozuyor:))Üstülemeyince nasılsa kendiliğinden unutacak yine yani inşallah..

Unutuluyor geçmişte yazdıklarıma baktıkça yaaa bunu mu yapmış şunu mu yapmış diyorum o yüzden bu kelimelerini kayıt altına almak istiyorum

Öyle bir büyük işten kurtardı ki annem beni iyi ki varlar....

Ayla dedi ki...

Sevgi kısa ve öz özetlemişsin durumu:))Öyle orada kuralda,sınır da hiçbirşey yok o nedenle çok seviyor orayı.Lakin bize olan oluyor sonradan yani çcocuk sosyalleşmeye başlayınca.Çok serbest bırakmakta kötü, çok çizgi çizip kural koymak da.Ahhh bu ince çizgiyi bir ayarlayabilsem

Ayla dedi ki...

Bir Terazi kızı;her akşam öyle bir psikoloji ile eve gidiyorum ki..Biz eve gitsek bizi arayacak 'yeden annecim babacim gelmedi' diye soruyor.Aslında Eray'ın istediği hep beraber yaşamak:))Evet sağlık olsun şimdilik koşullar böyle.Ne diyel,m iyi ki varlar

Esra dedi ki...

Ben bu tontalağı ısırırım diyesim geliyor ama sana verdiği cevabı verecek muhtemelen bana da :) kolaylıklar diliyorum Aylacım, korkuyorum inan seninkini okudukça :)

"hadi hadi evinize, siz benim annecim babacım diilsiniz" çok güldüm tabi ben buna ama çok bozulurdum benimkinden duysam galiba :)

nil dedi ki...

Ayla; malesef unutmuyorlar be:)
Bizde oha be versiyonu da var.
Sabah sabah oğlu tarafından cadı gibisin sen denilen bir anne olarak, hisli günümdeyim:)

Hani haline şükret annem babam değilsiniz demiş. sabah arızasını halletmek için odaya saçımı başımı düzeltmeden girince suratıma bakıp cadı gibisin dedi Berk.Murat bana baktı güldü. Ne hallere düştük be :) Ayla, daha neler duyacağız bakalım.Ayarı da almışın ,insala ısırmaz tabi:)

Anneciğin sana kıyamıyor ama bu kadar enerjiyi nasıl buluyorlar maşallah, ben babaanne olabilirsem yapabilir miyim bilmem:)

Ayla dedi ki...

Esra muhtemelen öyle yiyecek bir zamanlar seni yerim dediklerine ben mama değilim derdi:))Korkulmayacak gibi değiller ki...

İlk duyduğumu zamanı hatırlıyorum bir garip olmuştum hatta işi götürüp onu bırakıp işe gittiğim için cezalandırılıyor muyum bile dedim:))Esra insanoğlu var ya herşeye alışıyor o yüzden şu an bu laf beni etkilemiyor.Düşün al paşam ye paşam yap paşam hayhayyy paşam denilen bir evden kim gitmek ister ki.Sadece orada fazla mutlu:))

Ayla dedi ki...

Nil öyle deme be:))Berk var ya cadı gibisin diyerek azcık bel altı vurmuş anlıyorum seni,bugün senin yanındayım,omzum senindir.

Yok yok senin yorumundan sonra şükrettim ben halime tamam senin yanındayım ama arkadan iş çevirmek istemem Berk'in dediğine biraz güldüm tamam tamam çokca güldüm:))

Ben deneyeceğim Nil:)İnşallah o günleri görürüm.Elimden artık ne geliyorsa desteğimi hiç esirgemeyeceğim.Annane can hıraç çırpınırken evlatları için ben bir köşede oturup seyretmeyeceğim sonra annaneye yapılan muamelenin aynısı yapılacak diyede beklemeyeceğim.En azından deneyeceğim.Neyse bugünlük yeter KISSAN HİSSE...

Tarkanın Annesi dedi ki...

ya ne desem bu bücürükler hep aynı mı?okurken bizi gördüm sanki tıpkısının aynısı birçok konu..

Nil dedi ki...

Ayla Eray ı annenlerin nüfusuna geçir. biz böyle çözüm bulduk. ben mi doğurdum anneannesi mi belli değil.

biz de de ".... ha" lı versiyonu var.

Eray harbi nankörlük ve cinlik kokusu alıyorum senin oralardan. İyi ki teyzesi düşüp bayılmadı. Saraylı ya :)

Ayla dedi ki...

Sibel galiba bu modeller yanı:))Ben de sizleri okudukça aynı şeyi düşünüyorum çoğu zaman...

Ayla dedi ki...

Nilhan vermem banane:))Ama bundan başka çözüm de yok napcağız hiç bilmiyorum.

Ha'lı versiyon bu da güzelmiş.Mutlaka birilerinden duyuyorlar işte o birilerini merak ediyorum ben:))Saraylı teyzemiz intikam yeminlerini dün kana kana içti.Eray'a bugün bilgisayarını vermeyecekmiş.Çocuk gibidir o da:))Akşama tartışma var annemlerim evinde kısaca...

nil dedi ki...

Ayla:)))

Ben de deneyeceğim, acil sarma sarmaya başlamam lazım, yaşa sen, bir anane rakip olacak de mi,ben şimdiden babaanne tatlısı, böreği gibi spesiyal oluşturayım gaz verdin sen bana:)))

Nilhan'a bak sen:)))güldürdü beni yine:)

Not: çok fazla sarma yemeye başladın gözümden kaçmıyor, afiyet olsun :)stop. kardeşim nisanın ondördünde burada stop sonunda kalabalık kahvaltı yapacaz stop.

Sibelbek dedi ki...

tatili gelmiş tontalağımın. götürün, söylemez bir daha o eki ;)

Ayla dedi ki...

Nil yemek konusunda çok iyi sayılmam ama yumurta kırmayı bile bilmezden önce sarma sarmayı öğrendim ben o yüzden ben sana sarma konusunda destek olurum hem kaç kişiyiz ki gelinine yardımcı olmaya hevesli babaanne olma konusunda:)Daha çok gaz veririm ben sana.Bizi parmaklarıyla gösterecekler bunlar var ya bunlar annaneleri sollar o derece bir babaanne diyecekler.Bu gaz vermeye yarın devam ederim:))

Nota Cevap: Dikkatten kaçsın ne olur diye yalvardıydım bak yine sen dikkat ettin evet bu aralar varsa yoksa gözümde sarma,aklımda hiç çıkmıyor,güya dikkat etmem nasıl ama nerdeee.Sağlıcakla gelsinler çok sevindim sizin adınıza Eray da bende çok severiz kalabalık sofraları neşeniz o sofralarda hep daim olsun

Ayla dedi ki...

Sibel para durumlarını ayarlabilseydik var ya İstanbul bize hasretti şu tarihte:))Ama işte ödemeler ödemeler ödemeler...Geçen yıllar ki gibi tatiller yapamayacağız bu sene:((Olsun şükür yinede....

Nil dedi ki...

nil ben evlendim evleneli yaprak sarmamışım. lahana pazı hariç onlar kalın oluyor ya yuvarla gitsin. ama Ayla hanım misafirlerine sarma saracakmış bababa.

Anneanne babaanne çekişmesi haha süper :) neyse ki elimden geliyor siz derdinize yanın :P

Ayla akşama eğlence var desene evde :)

Ayla dedi ki...

Nilhan sarcam tabii,bu zamana kadar hep kendim sardım vallahi benim canım çektiğinden değil:)))Annane çekişmesi olsun diye yazmadım aslında başka birşeye dem vurmuştum aslında laf çarpıştım ya neyse belki onu da zamanla yazarım:))

Akşam ki eğlencede ben arada kalacağım ama:))

abide berkman dedi ki...

:)) her akşam bizdede aynıları oluyor.Ben gelmiycem,siz gidin demeler zorla giydirip eve getirmeler insanı nasıl yoruyor.Allahtan betül bizi tanıyor :)Bizde çözümünü bulduk artık her cuma anneannesinde kalıyor.Biraz daha rahatız.Ama hafta içi devamlı anne şimdi tatilmi diye soruyor :)
Ayla'cım be 'yi betüş'te çok kullanıyor.Hadi biz trakyalıyız benden falan duymuştur.Erayında kesin trakyalı bir arkadaşı vardır kreşte :)

Ayla dedi ki...

Abide düşün dün ağlama noktasına geldim tuttum kendimi ağlamadım ama ağlamalıydım şişti içim gece vurdu sıkıntısı..Biz çok nadir cumalar bırakıyoruz ama sizin taktik bizde malesef yaramıyor bir günlük istemez:))

Kesin abide kesin Trakyalı arkadaşı olduğu aklıma hiç gelmemişti ama bu çok da mümkün:)))

İkiz Annesi dedi ki...

Seninki anneanneden dönmek istemez benimkiler kalmak istemez ne yaman çelişkidir yahu :) Çok seviyorlar anneanne dedeyi ama bizsiz kalmak istemiyorlar bugüne kadar da hiç kalmadılar ah bir gün kalsalar Tontalak gibi dönmek istemeyecekler belki de :))

Yerim ben onu demek başı ağrıyormuş bilmiş bunlar bilmiş :)))

Çok öpüyorum canım sizi:)

Ayla dedi ki...

Aylin şikayet ediyorum ama avatajı da yok değil gece bir yere çıksak ve eve geç döneceksek orada kalması ve ağlamaması bizim için bir nimet:)))Keşke acil durumlarda kalsalar eminim kalmak isteyecekler

Çok bilmişler çok,sevgilerrr

dilek dedi ki...

ay çok bilmiş bunlar beeee:))) maşallah. Sevgiyle

annesiningülü dedi ki...

çok akıllı çok :)

Ayla dedi ki...

Dilek bencede beee:))Saolasın .Sevgiler benden

Ayla dedi ki...

Bahar zamane çocukları hep böyle:)))

elif-kayra dedi ki...

o beee ler bize de geldi bugünlerde

ah o anneler yokmu kıyamazlar işte,
afiyetle yensin dolmalar

Ayla dedi ki...

Elif artık bir salgın mı var diye düşündüm.Çocuklar arasında çok kullanılıyor demek ki :))

İnşallah canım misafirler beğenerek yer,onların varlıkları yeter başımızdan eksik etmesin Allah hiç

Deli Anne dedi ki...

Çok fena bu çocuk çok.. kolay gelsin aylam.. demek başım ağrıyor ha.. zibidi diyorum izninizle:)

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

"bee" ler bizim oglusda da var birkac gundur Ayla'cim. bende nerden duydu acaba diyorum. sonra karsi kapi komsum geliyor aklima "danietta hadi beee" diye kizina seslenisi!!!
(Arnavutlar da "hadi" diyor bizim gibi:))
sende etrafiniza bir bakin. okul, komsu, ananenizin bir komsusu vs. birileri mutlaka gocmen yada trakyalidir:))

Istanbul da yasarken; bana her misafir gelisinde annecimde sarardi yaprak ve beraberinde firin sutlac. bir gece onceden is donusu ugrar, atardim arabanin arkasina. nostalji oldu bana...
Anneler yavrularinin omuzlarindan ne kadar yuk alip da yardimci oluruz dermis hep:))
sevgiler

Ayla dedi ki...

Saol Deli annem..Hiç sorma başı ağrıyormuş beni çok şaşırttı çok.Zaten Teyzesi de serseri der ona:))

Ayla dedi ki...

Seyhan ilk be demeye başladığında ilk aklıma gelen kesinlikle birinden duyduydu.Her cümlenin sonuna iliştiriyor o be bir görsen:))Üzerine gitmeyince,dikta etmeyince unutacağını düşünüyorum

İyi ki varlar.Yoksa bu yoğunlukta var ya herşeye yetişmem imkansız.Allah razı olsun onlardan,sıra bizlere de geldiğinde inşallah bizlerde yaparız çocuklarımıza o omuzlarındaki yükleri hafifletiriz bir şekilde...