Perşembe, Şubat 23, 2012

Harriet o gün nereye bakıyordu?

Ben kendi kendimi yiyeyim kafamdaki senaryoların akmasına izin vereyim 80 yaşındaki annanem güle oynaya bir genç adamın kolunda kapıdan çıksın.Hey gidi Ayla dedim o an sen kiminle dans ediyorsun Allah aşkına. Kaygılandığın kişi 29 yaşında dul kalmış daha biri 9 aylık kucağında en büyüğü yedi yaşında(annem) dört çocuğu binbir mücadele ile büyütmüş bir kadın.Ah hayatını anlatsam 650 sayfalık bir roman olur.Yok yok ne 650 sayfası be 3 sezon konu sıkıntısı çekmeden bir dizi olur....

Yok olmadı baştan anlatayım.Erol’a erken çıkalım dedim,erkende gitsek oturur kitap okur kahve içeriz dedim.Ayla o saatte yol boş olur dedi mi.Parmağımı kaldırdım cevap veriyorum dedi.Peki yol boş oldu mu.Cevap veriyorum,hayır.Normalde 22,30 da hafta içi köprüde trafik olmaz ama gel gör ki o saatte bizim geçeceğimizi duyan dört araç durun bir kaos yaratalım, hayatları gayet durağan olan şu aileye adrenalinin hasını yaşatalım demiş ve  birbirine girmiş mi?Ama ya tüm soruların cevabını da ben veriyorum ,evet girmiş.Trafik durma noktasına gelip Ayla hanım iki eli ile dizini dövmek koşuluyla oyyy annanemin patik atağı var bizi orada görmeyince paniği atlayacak,annem de direkt üzerime zıplayacak ve artık 1000 mi 2000 cc mi orasını bilemiyorum verdiği sütleri burnumdan fitil fitil getirecek diye ağıtlar yakmış mı? Evelallah.Peki kocasını gerim gerim germiş mi?Ayıp ettiniz şimdi bu fırsat kaçar mı ya.....


Yettim anneannem diye havaalanına daldım,Erol’a sen uçak inmiş mi inmemiş bak ben koşuyorum dedim.Erol geldi demez mi Ayla uçak çoktan inmiş....Vay yine mi kader ama artık yeter diye Sezenime bağlanmadan önce hemen çıkacakları kapıya dikildim insanlar bavullarını alıyor.Bekliyorum,bekliyorum,bekliyorum üzerine 3 uçak daha iniyor bekliyorum. Sonra hükmü verdim : Anneannem kayıp:)İlk defa tek başına geldiği için dedim ki tamam kapıları karıştırdı kadıncağız.Sürekli telefonunu arıyorum kapalı. Söyleniyorum,söyleniyorum, söyleniyorum.Güvenlik bu arada uyarıyor ‘hanım hanım geri dur bu kapıdan geçmek yassaaak.Ama benim anneannem yaşlı ama ama ama ama..Yarım saat geçti kadın ortalık da yok.Neler düşündüm neler pışıkkk yazmam sonra deli derler bana bu acıya var ya dayanamam.Annem arayacak diye ödüm kopuyor.Nasıl derim azcık geç kaldıydık,uçak inmiş ama ama ama anneannem yok diye... Sonra bir anons geçti. Samsun uçağı indi diye. Gözlerimden şimşekler çakmış vaziyette Erol’a baktığımı hatırlıyorum daha da başka bir şey hatırlamıyorum, meğersem uçak inmemiş bile.Neyse rahatlamış halde beklerken bir baktım genç bir adamın kolunda anneannem geliyor.Adam bavulları üst üste koymuş sohbet ede ede geliyorlar.Çok teşekkür ediyorum yardımları için.Teyzecim Samsunda bir sorun olursa beklerim diyor. Oğlum benim de beynimde sorun var(beyin damarlarında daralma) kartını ver gelirim diyor.Kart yanımda yok teyzecim diyor tamam cep telefonunu ver diyor adam Erol’a cep telefonunu veriyor o an var ya o an buharlaşmak istiyorum tabii yüzümdeki şapşal gülümse ile beraber

Meğersem adam beyin cerrahisiymiş annanem ile yan yana gelmiş.Annanem oğlum ben biraz rahatsızım yardımcı olur musun demiş. Adam da teyzecim ben doktorum sen rahat ol dediğinde diyor ki annanem doktor olduğunu duyduğumda bir de beyin doktoru olduğunu duyduğumda var ya Ayla arkama yaslandım çok rahat bir yolculuk geçirdim(patik atak hastası olduğu için ölüm korkusu sarmış dört bir yanını-Allah korusun-) Saolsun eşlik etmiş inerken,bavullarını almış,bize teslim etti anneannemi. Oğlum dedi sarıldı öptü adamı Umre’de senin için de bol bol dua edeceğim dedi.

Evet Umre....Annemle dört ay önce sohbet ederken eğer annemi Umreye götürmeden bir şey olursa kendimi hiç affetmeyeceğim Ayla dedi.Çünkü anneannem kutsal toprakları görmek, orada ibadet etmek çok istiyor. Eee o zaman neden gitmiyorsun dediğimde Eray ne olacak dedi. Hep yaptığı gibi yine bizler için öteliyor hayatı,peki ben buna izin veririr miyim.Cevap hakkımı kullanıyorum.ASLA.Sakın Eray’ı düşünme biz 15 gün idare edemeyecek miyiz, siz organisazyonu yapın ben bulurum birilerini dedim.Yaptılar bu Pazar anneannemle Allah izin verirse gidecekler.
 
Yok bulamadım Eray’a bakacak birini bu konuyu kafaya takmıyorum en kötü ihtimal sigortasını başlatır(sigortasız çalıştırmam ben oğlumu) 16,00 den sonra gelir o önde ben arkada şirkette bolca koşturur,kondisyon tutarız.Zaten bilgisayar başında oturmaktan hamlamışım Eray vesile olur.Benim derdim başka:)ben alışmışım annemi aynı saatte aramaya, kapsama alanımda olmasına off bu 15 gün nasıl geçer ya.Utanmasam 33 yaşımda olduğuma aldırmadan ağlayacağım haa.....

Not:Akşam 01,00 de eve geldik ayy dedim bu saatte uyusam ne olacak uyumasam ne olacak kitabı aldım elime çok heyecanlı yerde kaldıydım bir sürü soru işareti vardı aklımda.O gün Harriet nereye bakıyordu,Mikael ve Salender’ın yolları nasıl kesişecekti..... Hepsi AZ SONRA. Bu arada hangi kitaptan bahsettiğimi anlayan olurda bana ipucu verirse ve heyecanımı kaçırırsa o kişinin ömrünü yerim haaa:) (Ben bu yazıyı bloga koyana kadar katili ve Harriet'in nereye baktığını öğrendim bir kere ıhhh)

26 yorum:

gülay dedi ki...

Çok şekermiş Ayla'cığım anneannen.Bayılıyorum böyle tontiş yaşlılara ve çocuklara.
Aaa bu sırada ejderha dövmeli kızın sonunu mu sormuştun zevkle anlatırım Ayla'cığım lafımı olur:))

g dedi ki...

:))
oh bir çırpıda okudum.
Katil kim peki:)
Harriet nereye bakıyor:)

Ayla dedi ki...

Gülay telaşlandığım kişi anneannem yani her işini bir şekilde kendi görmüş kişi:))

Gülayyy katili artık bende biliyorum az birşey kaldı ama yine de anlatma,okuyan birinin heyecanını kaçırırız yoksa:)))Birde sizlerde de birşey kaçmıyor:))

Ayla dedi ki...

Gezgin söylersem olmaz ki ama:)Kitabın tüm heyecanı orada.

nil dedi ki...

Pis blog, böyle bir postu okuma hakkımızı elimizden alma çabalarını yine kınıyorum:)

Aylaaaa, bayıldım anneannene.

Kıyamam annen de isteğini sağlıkla gerçekleştirsin inşallah.

Eray'ım için de, en güzel çözümü bulursunuz inşallah.

Baştan sona gülümseyerek, tüm paniğini yaşayarak okudum:)))

Ayla dedi ki...

Nil düzeldi kendi kendine diyeceğim ama tam da kendi kendine olmadı,biraz karışık:))

Nil anneannem çok girişken bir kadındır çok,hostes kısmnı anlamadım badi olmuş hosteslerle

Anneannem Umreye gitmeyi istiyordu ee tek gidemez annemde o isteğini gerçekleştirmek en büyük isteği idi inşallah kısmet olur.

Ne diyeyim paniğin halinde panik anlar:)))

Esra dedi ki...

Ayla,
Demek ki anneannenin uçak seyahatlerini rahat yapabilmesi için bir doktor tutacaksınız siz ona bundan sonra :) şaka bir yana çok temiz kalpli kadınmış, baksana şansa :)
Eray için de izin alsanız birer hafta sırayal olmaz mı aceba?
Bu arada katil uşak haberin olan :P

Ayla dedi ki...

Esra bencede annaneme öyle dedim bende çok ballıymışsın diye.Kaygılandım annanem yıllardır panik atak hastası o bir vurdumu var ya cok tatlı olmasına karşın çok huysuzlaşıyor.Doktorları zaten o yüzden çok seviyor.

Erol bir projeden sebep çıkamıyor galıba dünyayı onlar kurtaracaklar günün 5-6 saati toplantıda:)Zaten 16,00 kadar okulda.Servisle konuşmadık ama işyerine bıraktıracağız oradan babaannenin evine diye konuştuk dün akşam bakalım kısmet tabii herşey

Yok yokkk değil ben öğrendim ki katıili dün gece,resmen uykumdan çaldım delice:))

Nil dedi ki...

Çocuğun işyerine gelmesi kadar zevkli bişey yok Aylacım. ben artık beni kovsunlar diye getiriyorum kızımı. sus dedikçe de volümü yükseltiyor.

Annenin ve anneannenin umreleri kabul olsun Aylam. Rabbim dualarını kabul etsin.

O kitabı defalarca okuyabilirim. Bence yalan söylüyorsun sen hala katili öğrenmedin. söy- lü yo- ruuuum.
Lisbeth e bayıldım ben. filmini izlemiştin değil mi?
yok ben bir kadın bir erkekle karıştırdım. izledin mi o bölümü? filmin arasında kitabın serisini alıp geliyor kadın. film çok beğenilmiş diye kitabını da yazmışlar diyor :D

Ayla dedi ki...

Nilhan bakalım nasıl olacak bir kere denedik başarısızlıkla sonuçlandı beni sandalyeye oturtmadı,bilgisayarımı kullandırtmadı.Bakalım cuma bellı olacak,galiba baba 16,00 sonra izin alp yollara düşecek

Amin inşallah Nilhan.

Nilhan katillerii şimdilik biliyorum:)tabii son 150 sayfada değişmezse tabii.Evet Lisbert çok değişik bir tip,kötü değil değişik zaten bu değişiklik cezbediyor insanı.Filmi seyretmedim Erol kitabı okumamı bekliyor birlikte izleyeceğiz bakalım.

evet evet rastgeldim o bölüme sinemadalar kadın kitapla geliyor ve ben o dialoga çok güldüm çok

Nil dedi ki...

katilleri ha? bak sen?

ayak izleri-sevgi dedi ki...

valla ananenle doktorun yanyana düşmesi süper olmuş.. kadıncağız içi rahat bir yolculuk yapmıştır.. senin yaşadığın o panik atağı bende çok yaşarım.. hiçbiryere vaktinde gitmişliğim yoktur :))
annenle ananenin umreleri şimdiden kabul olsun.. rahatçana gidip gelsinler inşallah..

Ayla dedi ki...

Nilhan bu öğlen işin rengi yine değişti.Anita girdi devreye ben senin dediğine geldim galiba bilmiyorum:)))Ayy bu harriete ne oldu(sesli sesli düşünüyorum sakın söyleme ha)45 dakika kitp okumak için yetmiyor ama gece artık ukudan çalmaya başladım:)))

Ayla dedi ki...

Sevgi aslında bende tam tersi hep erken çıakrım orada beklerim lakin Erol çıkmadı trafik yoktur yoktur dedi bu sefer koca sözü dinledim:))Neyse ki uçak rötar yaptı:)))

Amin inşallah çok rahat olur birde onlar için endişelnemeye başladım:))

Nil dedi ki...

ters köşeye yatacaksın. hah hah hah
çu yalan dünyada ki iğrenç açılay gülüşü :D

otuzundansonra dedi ki...

Anneanne süpermiş yahu,bayıdım ona.Allah kabul etsin ziyaretlerini inşallah,darısı hacca inşallah.
sevgiler

annesiningülü dedi ki...

güle güle gidip gelsinler inşallah Ayla.
heyecanın bana işledi senle birlikte koşturdum hava alanında bilesin :)

Sibelbek dedi ki...

Allah herkese bir doktorla yolculuk etmeyi nasip etsin :) bu arada Harriet katilin uşak olduğunu biliyor bence ;)

Emine dedi ki...

anlatım diline artık ne söylesem seni utandırıcam ama napıyım çok hoşuma gidiyor :) öykü tadında..
annenle anneannenin yolları açık, ibadetleri kabul olsun..
sen de bir an önce kavuş onlara..erayla sana işyerinde kolaylıklar..belli ki bize de yeni maceralar :)

Ayla dedi ki...

Kötü kadın müzeyyen diyeceğşm geldi bak o gülüş üzerine:))Nilhan dün akşam ters köşeye yattım bile ama süpriz olmadı o ihtimal aklımdaydı sadece seri cinayetler aklımı karıştırdı çok az kaldı bakalım nasıl bitecek.Ateşle oynayan kızı okudun mu?

Ayla dedi ki...

Otuzundan sonra inşallah canım.Annanem var ya acayip akıllıdır kendi işini kendi görür neden telaşlandıysam işte bendeki de laf:)))

Ayla dedi ki...

Bahar o an havaalnında yazsaydım neler yazardım bir düşün:)Hep ama Erol'un yüzünden..Amin inşallah bu arada

Ayla dedi ki...

Sibel amin inşallah:))Harriet'i sorma var ya bırakamadım elimden heyecan doruktaydı,

Ayla dedi ki...

Emine çok teşekkür ederim beğenmene çok sevindim.Amin inşallah hayırlı bir iş içinde gitseler bir bilsen nasıl bir burukluk var üzerimde itiraf ediyorum bu yaşta hala anne kuzusuyum:)))Ahhh bakalım bu 15 gün neler gelecek başıma...

Unknown dedi ki...

önce bişey sorcam:)
bu seriyi okumam gerekiyormu bu kitabı sırf okusam anlarmıyım yani kapasite var anlarımda birbirine bağlantılımı:)
maşallah annane.allah kabul etsin şimdiden.

Ayla dedi ki...

Sezobigo hayır seriyi okuman gerekmiyor bence ben daha ikiyi üçü okumadım ama tüm olaylar birbirinden bağımsız zaten bu kitap ilki ve bunda başlamam isabetli olur karakterler anlamında.Bu ilk olduğunu için bence diğerlerini de okuyacaksın sadece naçizane bir tavsiye ilk 50 sayfada sıkılabılırsın sakın bırakma zaten olay heyecan aktrasyon ondan sonra başlıyor.

saolasın ayrıca teşekkür ederim