Salı, Ağustos 16, 2011

Dahill İstanbul da bir yemek


Geçen hafta ablam şirketimizin iftar yemeği var davet iki kişilik gel birlikte gidelim dedi. I ıhh Erol ve tontalağım olmadan boğazımdan geçmez dedim.Dur onlar için de ayarlarım yer hep birlikte gideriz dedi. Sonra ekledi yemek Dahill İstanbul da babam indirim işini ayarlayacak o yüzden babam da davetli diyince ee annem evde yalnız mı kalacak yok o zaman gelmem ben dedim. Yine dur annem içinde bir yer ayarlarız dedi oldu mu şirket yemeği aile yemeği.Ablam şirketin kurucularından sayılır, ilk kurulduğundan beri orada ve bizim için ayrı bir yeri var o şirketin.Kendi şirketimde kuramadığım bağı orayla kurmuşumdur. Tontalağımı da çok severler çok yakından ilgilenirler.Oğlumunda geleceği duyunca çok sevinmişler.

İş çıkışı babaanneden alıp Yıldız'a doğru yol aldık,iftara birkaç dakika kala ancak yetişebildik çok trafik vardı.Nefes nefes oturduk ve maceramız başladı.Eray inanılmaz huysuzdu hatta 3 yaşına kadar böyle huysuz ve sinirli olduğunu görmemişdir. Çok şaşırttı beni hatta bir ara tanıyamadım kendilerini. Öyle bir davrandı ki bu zamana kadar ayağından bir zincirle bağlamışız ,bir odaya kapatmışız ve zincirleri o akşam çözmüşüz gibi garip tavırlar sergiledi. Ya ben çocuğumla nerdeyse her ortama girdim,sakınmadım hiçbir ortamdan neden öyle davrandı diye kafam sepet gibi oldu yemekte.Düşündüm acaba mı dedim bu kadar huysuzluğu hastalık öncesi yapar sonra abuk düşünceleri kafamdan kovdum.

İnsanlar oraya güzel bir akşam için gelmiş ve Eray sürekli çığlık atınca rahatsız olduk ne hakkımız var ki insanların gecesini bozmaya. O yüzden vardiyeli yemek yedik:)Erol aldı Yıldız parkında gezdirdi ben yedim(çiğnemeden yutmaya biz yedik diyoruz) sonra ben ilgilendim Erol yedi.Çok sosyal hatta aşırı sosyal bir çocuk olmasına karşı Eray nasılsın diyenlere aslan kükremesi yaparak yanında uzaklaştırdı hele o bakışlar yok mu İnsanoğlunu ilk defa görmüş gibi anlayın o derece yani.


Müzik, semazenin gösterisi, yemekler,boğaz ,arkadaşlar,ailem, ılık esen rüzgar herşey çok güzeldi ah bir de tontalağım rahat duraydı ya çok güzel bir akşam olacaktı. Dönüşte araba da uyurken o kadar masumdu ki daha eve varmadan o görüntünün hatrına affettim bile ben tontalağımı:)

Bu arada müzisyenlerin oraya gitti bir sandalye kendi çekti ve burunlarının dibinde 5 dakika müziği dinledi sonra rahat edemedi ikinci sandalyeyi çekti. Elini başının altına koyarak uzandı bir tek çizgili pijaması ve atleti eksikti(Fulyanın deyimiyle) yani rahatlığın(!) o gece dibine vurduk.


O gece en çok aklım bu yemekte kaldı,doğru dürüst yiyemedim herkes et seçmişti ben iyi ki de tavuk almışım dedim.Galiba adı Yufka kafesinde kestaneli tavuk dolma:)))Bence gayet başarılıydı.Son olarak ablama teşekkür edeyim yemek için unutmadan tekrar bizi çağırsın biz yine ortalığı birbirine katalım:))Teşekkürler şeker


16 yorum:

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

Bizizm ufaklıkta şuan 33 aylık. Aynı huysuzluklar aynı aslan kükremesi Biryere gitmeye korkuyorum.

Ayla dedi ki...

Bıraktığın izler,hoşgeldiniz.Nereden öğrendi bilmem kızdığı zaman aslan gibi kükrüyor güya korkutuyormuş bizleri.Günü gününe uymuyor diyeceğim ama bu laf bize uymuyor saati saatine uymuyor.Bir an iyiyken diğer saat dellenebiliyor.Biz inatla hala bir yerlere gidiyoruz ama gittiğimize bazen pişman ediyor

pelince dedi ki...

Bende kendi payıma düşen susamlı kase fikrini çalıyorum :)) afiyet olsun...

Sibelbek dedi ki...

ablan bizi de davet etsin yahu, yemekte gözüm kaldı ;) bu bücürlerin huysuzlukları bazen çok yoruyor çoookkk :(

Ayla dedi ki...

Pelin sen çal ben de senden çalacağım:)Utanmasam mutfağa gidecektim yabancı yer değil,tarifi isteyecektim ama Eray keyfimi kaçırdığı için gidemedim. Çok beğendim nasıl yapılır bu diye çıldırdım ama eminim sen yaparsın kaseyi.Bende senden alırım:)

Ayla dedi ki...

Sibel ablam sever böyle organisazyon yapmayı tanısa seni mutlaka davet eder, yemekte göz kalınmayacak gibi değil, artık bir dahaki sefere tadını çıkartırım diyorum:)

Nil dedi ki...

seviyorum, siz marcinal aileyi ben.
sen de hemen affetmişsin. ben kolay kolay affetmiyorum. hatta işi abartıp inatlaşıyorum bile.

Sana katılıyorum Aylacım ben de oruca ilk günler deneyecem diye başladım. Sonra baktım ki oluyor, tek batan delikdeşik uykular :)

Ayla dedi ki...

Nilhan güzel sözlerin için teşekkür ederim.Malesef değiştiremediğim bir huyum var çabuk affediyorum sadece Eray için geçerli değil bu durum.Öyle uyurken hele gördüğümde varya hiç kıyamıyorum

Allah bir şekilde yardım ediyor diyorum reflüm gastrit vs herşey var midemde normal zamanda 5-6 saat aç kalsam çıldırıyor midem yesem de iyi gelmiyor ama Ramazanda Allah'a şükür bir gün dışında olmadı,şimdilik iyi gidiyor

annesiningülü dedi ki...

aman o nasıl bir tavuk öyle :)
yazının başlarında tontalak için birşeyler yazayım diyordum kiii tavuğu gördüm :D yemeyip yutsanda afiyet bal-şeker olsun :D

Ayla dedi ki...

Bahar teşekkür ederim, Ramazanda yayınlayayım mı diye önce tereddüt ettim,yayınladım gitti sonra.Tadı gayet güzeldi

Deli Anne dedi ki...

Ben de istiyorum oraya gitmek, o tavuktan yemek ama mümkünse tontalaklarsız:)

Ayla dedi ki...

Mumine zaten çocuksuz gitmek lazım oraya ancak o zaman anlıyorsun müziği,yediğin yemeği ama işte onlarsızda boğazından geçmiyor insanın.Diyorum bazen Erol'a bu ne yaman çelişki anne:)

Keşke çocukları birakabileceğin bir aile büyüğü olsaydı da ilkerle bir akşam kaçsaydınız ne iyi gelirdi

abide dedi ki...

Aynı huysuzluk bizde de var.Bir yere gitmeye korkuyorum.Yemek harika görünüyor.Offf karnımı acıktırdı :)

Ayla dedi ki...

Abide ah bir büyüseler diyorum gittiğimiz yere rahat rahat gidelim diyorum ama eminim bu seferde başka sorunlar olacak biz o sorunlardan bahsedeceğiz.

Abide o yemeğe bakıp şu saate ben de açıktım bak şimdi:))

didem dedi ki...

Butun yazdiklarinin icinde yufkali tavukta kalmisiz hepimiz:) Muhtesem gozukuyor. Cocuklarla yemek boyle birsey. Yasayan bilir! Iyi idare etmissiniz yine de...

Ayla dedi ki...

Didem hak veriyorum herkese insanın gözü takılmayacak gibi değil ki:))
Ortamı terketmek bize göre değil o şekilde alışsın istemiyoruz ama başkalarını da rahatsız etsin istemiyoruz bu üzer bizi en iyisi vardiyeli yemek:))