Çarşamba, Şubat 16, 2011

ateş ölçmenin yöntemleri

hastalık

-Ayla ateşime bakar mısın? ateşim var galiba (eyvahh ki ne eyvah*-iç ses-)
-dereceyi alayım, bakarım ( anne almadan dereceyi tontalak bey koşar babasına yanına )
-oğlum ateşim var mı? iki eliyle babasının başını tutar alnına öpücük kondurur
-baba vaaa

Epeyce güldüm akşam, ben güldükçe daha çok babasının ateşini ölçtü kendi yöntemince :)Hasta olsalar bile sürekli radarlar açık halde geziyorlar ne veriyorsan onu alıyorlar demek.Davranışlar sözlerden daha çok etkili çocuklar üzerinde.Ateşi olduğu zaman kucağıma alır ya da dizime yatırırım sürekli ateşini ölçerim ölçmesine de ara ara alnına öpücük kondururum 10 dakika da bir Erol hala düşmedi diye hayıflanırken o bizleri izlermiş, gördüklerini su kadar berrak hafızasında depolar zamanı gelince de böyle kullanırmış:)

*Babamız hasta oldum ben dediği zaman anne derin bir ahhhh çeker çünkü 2-3 gün başına gelecekler konusunda inanılmaz kaygılanır. Çünkü babamız o dönemde çok hassas olur , kullandığı kelimeler evet ya da hayırdan öteye geçmez. Babamız mikropların, boğazına sanki anne tarafından yerleştirilmiş gibi anneye küskün olur.Azcık sırtını dönse sen hasta olduğun zaman ben sana böyle mi yaptım hııı der ve devam eder demekkk ben elden ayaktan düşsem bana bakmayacaksın :) Kelimeler işte böyle durumlarda kıfayetsiz kalır:)

5 yorum:

İkiz Annesi dedi ki...

Çok geçmiş olsun.
Kuzuların hepsi aynı sürekli kayıttalar ve her şeyi zamanı gelince öyle bir kullanıyorlar ki ben de şaşırıp kalıyorum bazen.
Aman erkekler hasta olmasın çocuk gibi oluyorlar vallaha Allah yardımcın olsun arkadaşım.Biz ağrıdan ölsekte ses çıkarmayarak ayakta atlatıyoruz ama onların burnu aksa dünyanın sonu geliyor:)

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

zordur babaların hastalığı. sefkat gosterırsın ama huysuz davranırlar.
cok akıllı bır oglun var masallah

Ayla dedi ki...

Aynen Aylin biz hasta olsak yatmaya bile hakkımız yok ayakta geçiyoruz adam yattığı yerden bile mızmızlanıyor:)

Zeynep öncelikle teşekkür ederim. Evet bizim babada öyle. Şöyle ki çorba yaptım sıcak sıcak iç diyorum yatağına kadar getiriyorum sert sert bakıyor inanmıyor musun? ben hastayım çorba içeçek halim mi var diyor:) Sonra birşey getirmiyorum diyor ki gördün mü ileri de sen bana bakmayacaksın:)koca aç mı tok mu....oooo yani

Deli Anne dedi ki...

Allah kocalarımıza sağlık versin, hastalık yüzü göstermesin hiçbirine.. Hiç çekilmiyorlar, hiç! Bizimki gülmekten aciz kalıyor.

geçmiş olsun bu arada.. inşaallah o hafif sıkıntı ile geçip gitmiştir

Ayla dedi ki...

Amin Amin Amin Delim annem bizimkinde kaşları hiç düzelmiyor.Bu sefer hafif atlattı neyseki,geçen sefer ilk defa öyle gördüm iki kere doktora bir kere acile gitmiştik,şimyi iyi şükür ki