Cumartesi, Ekim 27, 2007

Patlıcanlı Poğaça

Geçen sene halamlarda patlıcanlı gözleme yemiştim. Patlıcanın hamur içine bu kadar yakışacağını tahmin etmezdim. Bir süredir aklımda patlıcanlı bir tarif yapmak vardı. Fulyanın sitesinde patlıcanlı poğaçayı görünce tamam işte bu dedim:) Poğaçayı yoğurmasıyla pişmesi bir oldu ,el oyalamayan çok pratik bir tarif.

Aslında poğaçanın tarifi fulyanın sitesinde var ama kendim için tarifi buraya yazmak istiyorum ne olur ne olmaz.

İçini hazırlamak için:
3adet patlıcan,
biber salçası(ben domates salcası kullandım),
kimyon,
tuz ve karabiber.


Hamuru için:
3 çorba kaşığı yoğurt,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 adet yumurtanın akı,
1 paket kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı limon suyu ve aldığı kadar un.

 Peki nasıl yapılacak? hemen cevap veriyorum:)Patlıcanlar ufak küpler şeklinde doğranarak az tuzla sotelenir, patlıcanlar yumuşayınca salça,kimyon ,karabiber ve tuz eklenerek altı kapatalır.Hamur malzemeleri yumuşacak bir hamur elde edene kadar yoğrulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak patlıcanlı harçtan konulur ve ağzı kapatılır, ters çevrilerek tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülerek çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.

Afiyet olsun

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu tarifi demin denedim, kiyir kiyir bir pogaca oldu, tesekkurler..
Ebvata

Ayla dedi ki...

Afiyet olsun bende yaptığımda çok sevmiştim son poğaçada nerdeyse eşimle birbirimize girmiştik:))