Salı, Mayıs 05, 2015

Düşünce Balonları


Tanıştırayım. Mr. Chong ve Mrs. Fu olur kendileri. Yani ben öyle koydum isimlerini.

Bu Mr. Chong ve Mrs. Fu aslında Eray'ın hayal gücü. Dün iş çıkışı Eray'ı almaya gittiğimde etüt bitmemişti. Boş bekleyeceğime okulun öğrencilerinin yaptığı Dünya çocukları adlı sergiyi gezeyim dedim. Bir de ne göreyim Eray'ın üç resmi var sergide. Hemen fotoğraflarını çektim. Etüt çıkışında sordum bu çocuklar nereliler. İkisi Çinli, diğeri ise Afrikalıymış.


Keşke Çinli kızın çevresini karalamasaymışsın dedim. Karalama değil ki düşünce balonu onlar dedi. İnsan düşünen bir varlık sonuçta değil mi? Tamam kabul de.Olaya bak arkadaş.7 yaşında bir çocuğun çiziminde bile milliyeti fark etmez kadın her yerde kadın. Kırk düşünce var peşinde.

Akşama ne pişireceğim(kafatası olan düşünce balonu oraya tekabül ediyor bence), iş çıkışı trafikte çoktur ,çocuğa ödev yaptırmaya vakit kalmayacak ( arabaya benzeyen düşünce balonu), hafta sonu hangi işin peşine düşeyim ben ( bir sürü soru işareti olan düşünme balonu). Bir de Chong'a bak sen. Düşünce yok, mutluluk çok. Adamın mutluluktan gözleri bile görünmüyor :)

Bazen işyerinde bir kolumdan biri, diğer kolumdan başka biri, ayağımdan çok daha başka biri, diğer ayağımdan öyle bambaşka biri , saçlarımdan yüzünü hiç görmediğim başka biri tarafından ayrı ayrı yerlere çekildiğimi hissediyorum. Sonra bu duygu geldiği gibi gidiyor çok şükür ki. Ya gitmeseydi. Aman Allah'ım düşünmek bile istemiyorum.

Neyse düşünce balonlarımdan birkaç tane ekleyeyim de unutmayayım.

-Yarın öğle tatilinde okula gidip çocuğun servis parasını kapatmayı unutma.
-Akşamdan ödev dosyasına 10 tl parayı sakın ha koymayı unutma.(Her ayın ilk çarşambası okulun waffle günü)
-Bu akşam okul çantasının küçük gözüne 2 tl koymayı hele hiç unutma (Her çarşamba otomat günü)
-Akşam eve giderken seramik öğretmenin istediği plastik kaseyi almayı unutma.
-Yarın beden günü. Günleri karıştırayım deme sakın. Çocuğun beden kıyafetlerini akşamdan hazırla..

Bu arada Chong Çince'de güçlü, kuvvetli ve etkili kimse anlamına gelirmiş. Fu ise iyi şans ve mutluluk demekmiş. Koyduğum isimlerin anlamları görünce çok güldüm. Çok ironik....


Not: Eray bu Çinli kızın göğsündeki mutlu yüz ne anlama geliyor anlamadım dedim. Bunda anlamayacak ne var gülen yüzlü baskılı tişört dedi :) Haa diyebildim sadece. Bazen aradığın soruların cevapları da çok basit olabilir. Bunu kendime arada hatırlatmam lazım...



8 yorum:

deeptone dedi ki...

heheeeeee çokoş herşey çok sırıttım.

bi deee, vafıl günü ha offff ne şans yaaa :)

Ayla dedi ki...

Deep Eray'ın da sen sevdiği günlerdir waffle günleri :))

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Alemsiniz siz yaaa! Ama dogru tesbit valla,cocuk farkinda kadinin ne kadar sorumlu oldugunun, aferin ona! Cizimler süper,anlamlari daha hos! Yalniz Ayla hafizan süper olmali,yada iyi calistiriyorsun,o kadar seyi ben aklimda tutamazdim dogrusu,gerci bende yazmiyorum ama olsun,bu cok fazla:)) Kolay gelsin sana canim!

Ayla dedi ki...

Serpil sağolasın. Hafızam çok iyiydi benim eskiden ama artık güvenmiyorum not alıyorum, hatırlatma koyuyorum. Ve hafızamın bu haline çok üzülüyorum.

Geçen öğretmenimiz grubumuzdan sevgili analar diye başladı bir veli de hocam bir gün de sevgili babalar deyin her yük üzerimizde yazmış. Öğretmenimizde dedi ki seneye babalar grubu kuralım ama sistem bir hafta içinde çöker yazmış. Anla yani, herkes farkında ya da şöyle diyeyim bu farkındalığı yaratan bizler miyiz.. (Her işi üstümüze alıyoruz ya ondan dedim)

maviye iz süren dedi ki...

merhaba :)
güzel çizimleri varmış Eray'ın.
Kızım da resim yapmayı çok seviyor..
sevgiler..

Ayla dedi ki...

hoşgeldiniz öncelikle bloguma.. Oğlum adına teşekkür ederim.. Resim yapmak düşüncelerin ifade edilişlerin başka bir çeşidi o yüzden çok önemsiyorum çocuğumun çizimlerini..

Cebimdeki renkler dedi ki...

Eray ne de güzel çizmiş sen de harika isimlendirmissin :) Kadın kafası diye bir şey var hakkaten ve inanılmaz yorucu :))

Ayla dedi ki...

Ülker kadın kafası var o ayrı bir de bu ortamı biraz da biz yaratıyoruz tüm sorumlulukları üzerimize alarak.. Yahu bırak diyorum sorumluluğu karşı tarafa ver biraz her şey mükemmel olmak zorunda değil diyorum. Ama yapamıyorum..