Çarşamba, Şubat 18, 2015

Olsun Eray evdeydi ya



Dün tam 3 saat 10 dakika sürdü eve gidişim.Trafik yine felaketti. Olsun Eray evdeydi ya beynim rahattı.

İndim otobüsten Gayrettepe metrosuna kadar 45 dakika yürüdüm. Hangi ara kaldırımlar buzlandı diye şaşırdım. Çok zor yürüdüm. Olsun dedim sonra Eray annemle evdeydi ya kalbim rahattı.

Gayrettepe metrosuna gelince gözlerime inanamadım. Turnikelerdeki sıra taa merdivenlere kadar uzanmış. Bu zamana kadar böyle bir sıra olduğunu hiç görmemiştim. Adamın biri bu arada itekliyor, sıkıştırıyor insanları. Fırsatçı.Susmak bana göre değil. Beyefendi insanları iteklemeyeceksin, sıkıştırmayacaksın diye bağırdım. Adam maşallah yüzlü çıktı. Bu tiplerin bu özellik mayalarında var. Yoksa nasıl devam ederler sıkıştırmayı.

Dün okulda arkadaşlarıyla kartopu oynarken.

Geçen hafta da otobüste iki bacağını pergel gibi açmış oturan adama beyefendi lütfen bacaklarınızı toplar mısınız? oturacağım dedim. Toplandı. Aslında neden uyarmak zorunda olduğumu da anlamıyorum. Anlamasam da pes etmiyorum. Onun kadar orada oturmak benim de hakkım.

Metro tıklım tıklımdı. Hiç tutunmasam da bir yerlere düşmeyecek şekilde hem de .Sanayi durağında indim, Erol'la her zamanki kavşakta buluştum. Standın orası kilit. Yemek için bir şeyler almadığıma çok hayıflandım. Olsun dedim sonra. Eray evde ve karnı toktu ya benim de midem rahattı.

 
 




Babam ve ben işe mola verdiğimizde..
 
Not: Hep derim hep diyeceğim anne sözü candır..Dün zorla giydirdi üstümdeki montu. Kilolu gösteriyor diye giymek istemedim önce. Bir lokma daha yesin diye çocuğunun burnunu kapatan anne gibi etlerimi sıkıştırdı benim. Ne yapayım  giydim.Dün 45 dakika yürüdüğümde ise bol bol anneme dua ettim.

6 yorum:

Nil dedi ki...

Anneler bilirler Ayla.

Ece de buralara kar yağmasını istiyor garibim .Eray çok güzel çıkmış yine. Çok güzel yakalanmış bir kare

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Cogu ögütler yasanmadan anlasilmiyor Ayla,gerci ben usluydum,söz dinlerdim ama birtek annemin "anne olunca anlarsin "deyislerini anlayamamistim,gercekten de hersey degismisti!

Kar fotograflari ne güzelmis! Yalniz bu istanbul her gecengün beni biraz daha korkutmaya ve ürkütmeye devam ediyor,anlattiklarini tasavvur edemiyorum bile! Birde bende senin gibi heryerde herkesi uyaran tiplerdenim,neden gerek duyuyoruzki dimi,burda neden ihtiyac duymuyorum peki,düsündürücü olan yani bu...Allah kolaylik versin sizlere gercekten.

Unknown dedi ki...

Galiba, eninde sonunda "annem her şeyi bilir." duygusunu yaşıyoruz.
Eray'ı kim çektiyse gerçekten iyi yakalamış.

Ayla dedi ki...

Nilhan inşallah bir gün Ece'nin duası kabul olur :) Karın tek güzel yani çocuklar galiba o yüzden anlayabiliyorum Ece'yi.. Televizyonda gördükçe nasıl da içi gidiyordur.

Evet bende çok sevdim bu pozu:))

Ayla dedi ki...

Serpil bence bu tip şeyler hep vardı sadece üstü örtülüyordu, korkuluyordu, .. bunun gibi birçok neden sayabilirim sana.O yüzden daha az duyuyorduk. Ama artık kadınlar daha bilinçli susanlar kadar susmayanlar, tepkisini koyanlar var. Her ne kadar çocuğu anne yetiştiriyor gibi bakılsa da ben bunu kabul etmiyorum. Bir çocuk anne ve babanın meyvesi. Hele de erkek çocukların babayı model aldığı düşünülürse babalar da hareketlerine, davranışlarına dikkat etmeli..



Ayla dedi ki...

Safiye hanım öğretmeni çekmiş teneffüste.. Çocukların mutluluklarını öğretmenimiz bizlerle paylaşmak istemiş.Çok da iyi yapmış fotoğraf günümü aydınlattı çünkü..

Allah tüm annelere uzun ömürler versin bu arada...