Salı, Haziran 12, 2012

Ve bu son yeni bir başlangıç için


Bitti.Dile kolay 10,5 yıl oldu.Üniversite de iken yaptığım 3 ay stajı saymazsak ilk çalıştığım yerdi,inşallah da son olmayacak.Şu an garip hissediyorum kendimi ama biliyorum ki geçecek.Geçen hafta eteğimde ki taşları dökmüştüm,şimdi düşünüyorum da dökmesem de olurmuş.Nasılsa zamanı geri alamıyorsun tüm kırgınlıklar, hayal kırıklıkları,beklentiler yaşandı ve bitti.

Hiç adil kararlar uygulanmadı diye düşünüp dursam da şu bir gerçek.Hayatın adil olduğunu kim söyledi ki... Herkes tutturmuş bir türkü gidiyor bir şekilde işte.....

Biraz daha buradayım yani bir ay daha.Sonra yeni rotamı çizmeye başlayacağım.Akşam uyuyamadım hemen iş bulamazsam yapacaklarıma dair listeler yapıp durdum.Bu liste geceme nasıl bir huzur kattı bir bilseniz basit çok basit istekler aslında.

Tontalağımı yarım gün öğleden sonra yaz okuluna özellikle de yüzmeye götürürüm dedim. Öncesinde anne-oğul güzel bir kahvaltı hiç acele etmeden hem de.Saat 12,00 ye kadar birlikte vakit geçirdikten sonra yürüyerek okula bırakabileceğim bir yer olmalı.Sonrasında Eray doğduktan sonra hep istediğim şeye vakit ayırmak.Yani koşmak.Koşarken kullanmak için bir spor ayakkabı almıştım teee yıllar önce.Onu giymek bir türlü kısmet olmamıştı hem kutusundan da çıkarmış olurum bu vesileyle..Haa saçlar mutlaka at kuyruğu olmalı,koşarken şımarmalı o kuyruğu sağa-sola sallamalı...

Eve döndükten sonra hemen ocağa yemek atmalı,yemek ocakta tıngırdarken ev işlerine de bir el atmalı. Zaman da ne çabuk geçiyor di mi ooo saat 16,30 olmuş bile uçarak,koşarak umudumu okuldan almalı.Hadi iyisin Eray’ım okuldan sonra listede seninle parka akmak var.

Akşam oldu bile.Masa hazır zil çaldı,tontalak ile birlikte kapıda beliriyoruz ‘hoş geldin bey, günün nasıl geçti... Biliyorum Erol bu kısımdan çok hoşlanacak.Yemek hazırlamak için koşturmaca yok,ertesi güne birşeyler hazırlamak için koşturmaca yok,zamanla yarışmak yok..Herşey hazır ve alabildiğine dingin.Benim bey de azcık ayağını uzatmalı,o da bu koşturmaca da çok yoruldu ve sonuna kadar bunun tadını çıkarmalı.Eray uyudukta sonra ise kimse kusura bakmasın gecenin sessizliği, kahve ve kitaplar benim..Eray doğduğundan beri yollardayız ya biz o nedenle bu listede beni en heyecanlandıran şey galiba göçebe hayattan yerleşik hayata geçme ihtimalimiz(birkaç aylığına da olsa)..

Bugün hala çalışıyorum ya inanmakta zorluk çekiyorum.Kendi kendime sürekli hatırlatıyorum Ayla 10,5 yıl önce başlamıştı...Her başlangıcın elbette ki sonu var ve bu son yeni başlangıç için..Üzülmek yok,arkaya bakmak yok şimdi hanimiğnem senin için yeni bir başlangıç zamanı...

Fotoğraf ise işyerimde mutlu günlerimden yani teee eski zamanlardan

33 yorum:

Gulcin dedi ki...

umarim cok guzel cok hayirli bir baslangic olsun.

Unknown dedi ki...

Hayırlısı olsun ne güzel anlatmışsın planlarını çok hoşuma gitti.Hepsi umarım istediği gibi gerçekleşir:)Geçen sene bu zamanlar bende bu şekilde kendime ve oğluma vakit ayırıyordum şimdi işteyim:(

Unknown dedi ki...

Bende bloğuma beklerim:)

Nil dedi ki...

Aylam nasıl kıskandım, nasıl imrendim anlatamam. Cesaretine ayrı, planlarına ayrı gıpta ettim. İşte hayalini kurduğum hayat dedim , her bir satırda. Bu işe evin erkekleri çok sevinecek Aylam. Ama en çok da sen. Bu bir kaç ay mola hepinize ii gelecek inşallah. Tadını çıkar. Herşey gönlünce olsun inşallah.

Esra dedi ki...

Aylam, ne güzel bir plan yapmışsın bak işte, arada böyle soluklanabilmek için vakitlerimiz olsa keşke. Listendekileri huzurla gerçekleştirmeni, sonra da sıkıntıya girecek kadar vakit geçmeden yeni bir işe başlamanı diliyorum, ben bundan sonrasının senin ve ailen için daha iyi olacağını hissediyorum zira ne kadar temiz kalpli olduğunu biliyorum ve güzel bir kalbin öyle ya da böyle hakettiği şeyleri yaşayacağına inanıyorum.

annesiningülü dedi ki...

hakkınında hayırlı olsun :)
istediklerinin tümünü gerçekleştir tamam mı? ;) Ve yazı doyasıya yaşa.

yadigar olam dedi ki...

Ufak bi molaya bende çıkıyorum yaklaşık 15-20 gün sonra.Planlarım hazır :) Ayrıldığım hafta bütün ev boyanacak temizlenecek yeni bebişe hazırlıklar yapılacak.SOnrada da kızımı yüzmeye götüreceğim :) Neredeyse aynı gibi dimi.Ama ben yaklaşık 10 ay sonra işyerime geri döneceğim inşallah :)

Ayla dedi ki...

Gülçin teşekkür ederim,en azından öyle olacağını umut ediyorum...

Ayla dedi ki...

Derya çok teşekkür ederim beğenmene sevindim ara ara mola almak lazım aslında.Çok yorulmuşum ben ruhen hem de fiziken.İnşallah işini seviyorsundur.Sevgi olunca bazı şeylerden fedakarlık yapmak daha kolay oluyor bence.

Derya kendi derdime düştüm bu aralar blgoları gezemedim en kısa zamanda ziyaret edeceğim...

Ayla dedi ki...

Nilhan imreneceğin son kişi ben olmalıyım aslında.Var ya ben korkağım tekiyimdir.Bu karar bir beş sene önce verilmeliydi hayata geçiremedim:(Neyse vardır her işte bir hayır diyelim.Planlarım güzel di mi ailecek bize biraz nefes aldıracak bu planlar...Hem de kendi düzenimizde:))

Ayla dedi ki...

Esra bal damlıyor ağzından yeminle.İnşallah seninde temenni ettiğin gibi olur herşey.Fazla işsiz kalmadan,bunalmadan inşallah gönlüme göre bir iş bulurum.Artık mütevazi olmayacağım Esra bu kadar zamandan sonra inan hakediyorum :(...

Ayla dedi ki...

Bahar ahhh inşallahhhh.Araba babada olacağına göre biz oğlumla o otobüs senin bu metro bizim gezeceğiz diyorum kısmet tabii...

Ayla dedi ki...

Yadigar olam sen güzel bir vesile ile bir müddet ayrılıyorsun ve inan çok sevindim.İnşallah herşey gönlüne göre olur bakk bu temizlikte sakın yorma kendini bırak çevrendekiler yapsın her şeyi...Eray yüzmede çok eğleneceğini tahmin ediyorum eminim kızında çok sevinecek...

pınar dedi ki...

Hayırlısı olsun Aylacım.
Gül yüzünü de gördüm memnun oldum.
Herşey gönlünce olsun.
Sevgiyle kal.

Deli Anne dedi ki...

İnşallah hakkaniyetli bir işverenle çalışır ve keyifli ve mutlu olursun Aylam :)

pek de güzel ve zarifsin ayrıca:)

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

Ayla'cim; hayat bazen adil davranmiyor. Ben senin ve ailen icin Allah'tan en hayirlisini dilerim...
O guzel ve gulen yuzunun sana hep en iyileri getirmesini temenni ederim....
sevgilerimle

Cebimdeki renkler dedi ki...

Kırgınlıklar unutuluyor vakit geçtikçe Ayla' cım. Ben unuttum iki yıl sonra. Vardır bunda da bir hayır işte. Şimdi dilerim gönlünce olsun herşey, içinden geçenlerden daha da güzel günlerin olsun :)

ayak izleri-sevgi dedi ki...

aylacım öyle güzel bir liste yapmışsın ki işten çıkmana hiç takılmadım.. valla o dediklerinin hepsi benimde hayalim.. hatta ilave olarak gidilecek birde dikiş kursum var.. senin 1.5 ayın kalmış bunları gerçekleştirmek için benim de 2 senem..
herşeyin hayırlısı be güzelim.. güzel bir es olsun senin için inşallah..

abide dedi ki...

Hayırlısı olsun canım :)

Ayla dedi ki...

Domatessuyu çok teşekkür ederim hep sırtımızdan mı fotomuz olsun dedik yüzümü döndüm sevgili izleyicilere:))İnşallah olur,pişman olmak istemiyorum:))

Ayla dedi ki...

Mümine ne kadar çok istiyorum bir bilsen.. Şöyle karizmatik bir koltukta oturayım acayip kazanayım gibi isteklerim yok benim sadece huzurlu ve mutlu olayım yeter,ayrıca güzel sözlerin için teşekkür ederim:))

Ayla dedi ki...

Seyhan iyiki varsınız çok teşekkür ederim.İnşallah iyi olacağını umut ediyorum artık burada olamazdı evet daha önce bırakmalıydım buna dair pişmanlıklarım var lakin artık arkaya bakmak yok.Demek ki doğru zaman bu zamanmış diye avutuyorum kendimi:))

Ayla dedi ki...

Ülker'cim çok haklısın insan zihni neleri unutmadı ki...Unutuyorsun ya da şöyle diyeyim zinhinin en kuytu köşelerine ittiveriyorsun ortalıkta olmayınca etkisi azılıyor galiba.İnsanlar devam bu yüzden edebiliyorlar her konuda...

Ayla dedi ki...

Sevgi inşallah canım en kısa zamanda sende kavuşursun istediklerine.Ben de kaniçeyi işlemeyi bilmek isterdim ooo liste de neler yok ki.. Fotoğrafçılık, pasta vs ama onlar için biraz daha zaman galiba..

Ayla dedi ki...

Abide'cim teşekkkür ederimmm:))

Didem Yazici dedi ki...

Hayirli olsun Ayla :)
Biraz is hayatina ara vernek cok iyi gelecektir. Kuzunla ve esinle birlikte keyifli vakit gecirmeni diliyorum.

didem dedi ki...

Ayla her iste bir hayir vardir. Ne guzel firsat bu firsat esine oglusuna kendine vakit ayirir biraz enerji depolarsin. Butun planlarin gercek olsun!

Ayla dedi ki...

Didem Yazıcı(didemler karışmasın şimdi) çok teşekkür ederim...İnşallah dolu dolu nefes alarak geçirebileceğimiz bir yaz olur ailecek buna ihtiyacımız var,hepinize teşekkür ederim..

Ayla dedi ki...

Didem inşallah gerçek olur galiba bu aralar bazı şeyleri tüketmiştim şimdi şarj olma zamanı:))

Seda dedi ki...

Her şey gönlünce, dilediğin,istediğin gibi olsun inşallah..Allah her şeyin en hayırlısınızı versin hakkımızda..

nil dedi ki...

Helal olsun karar verdin, uyguladın , cesaretinden ötürü alnından öperim.

canım benim yeni işinde de mutlu pozunu da bekliyorum, biliyorum herşey çok güzel olacak.Hayırlısı olsun arkadaşım.

Tontalak ile geçirilecek güzel bir tatil bu işin kaymağı bu oldu der, bigaha öperim.

Ayla dedi ki...

Seda'cım inşallah canım.Ne olursa olsun önce hayırlısı olsun...

Ayla dedi ki...

Nilll saolasınnn.Aslında inan bana cesaretli biri değilim sadece şartlar öyle oluşmak zorunda kaldı,bakalım iş bulacak mıyım.Onu sonra düşüneceğim desemde biraz gerginim.En iyi tarafı bu yaz koşturmaca bir yere yetişme telaşımız yok bakalım bu duygu biz de tadalım:))