Pazartesi, Mayıs 14, 2012

Şafak Vakti

Geldik bir serinin sonuna daha diyemeyeceğim çünkü Meyer bu seriye devam edecekmiş.İlk okumaya başladığımda ben beşinci kitabı bekleyemem meraktan ölürüm demiştim lakin Şafak vaktini bitirince bu fikrim değişti.Tüm sorular cevaplandırılmış ve güzel bir finalle sonlandırılmış olduğu için seri kafamda bir şekilde sonlandı.

Gece yarısı Güneşi olarak yazar başlamış yazmaya ama ilk 12 bölüm internete sızınca yazmayı bırakmış yani bir süreliğine ara vermiş. Ha çıkarsa alır mıyım kesinlikle alırım. Renesme'nin büyümesi, Jacob’la gelecekteki ilişkisi ve tabii ki Volturilerle yine güzel bir sonuç çıkacağına eminim.

Kitap kapağına bakınca satranç taşları ne alaka diyorsunuz fakat okudukça alakayı anlıyorsunuz.Bella’nın ailedeki en zayıf taş iken(piyon)en güçlü taşa(beyaz vezir) nasıl dönüştüğünü bu son kitapta şahit oluyorsunuz.Edward’ın Bella’nın düşüncelerini neden okuyamadığı,Bella’nın Edward’ı sevmesine rağmen Jacob’a olan bağımlılığı gibi sorular da cevaplanmış oluyor.Neyse sözü uzatmamayım sonuç olarak ben bu seriyi çok sevdim

Yazar:Stephenie Meyer
Çevirmen:Demet Adıgüzel
Sayfa:592
Epsilon Yayınları
To be Continued


Not:Tontalağı uyutup evde sinema günleri yapıyoruz Erol'la.Dün akşam ki film Şafak Vaktiydi.Kitabı her elimde gördüğünde çık çık yapan,böyle kitapları okuduğuna inanamıyorum diye beyefendi merakla filmi izledi hatta bitiremeden yatamadı:)Bana göre kitabın yeri bambaşka o yüzden  filmi yarıda bıraktım.Öncesinde Erol'un seçtiği  Robin Williams'ın Patch Adams filmini seyrettik ve ben çok beğendim

6 yorum:

Esra dedi ki...

Devamının geleceğini duymamıştım Aylacım. Bence çok güzel sonlandı, mutlaka keyifle okunur yine sonrası ama yine de tercihimdir sonunun böyle kalması.

Tontalak erken yatıyor tabi, ne mutlu bırakıyor size sinema vakti.

Patch Adams'ı not aldım bi kenara.
Güzel bir hafta diliyorum canım sana.

Sibelbek dedi ki...

ben önce filmi seyretmiş ve bayılmıştım. kitabı sonra okudum. belki o yüzden, özellikle ilk filmi hala aynı keyifle seyrediyorum ;)

Ayla dedi ki...

Esra aynen öyle gelmese de başka kitap sorun değil gerçekten herşey çok güzel sonlandı.Ama Meyer'ın anlaşması varmış o nedenle tamamlayacak seriyi eminim güzel iş çıakracaktır.

Aslında yeni yeni başladı erken yatmaya normalde 22,00 gibi uyuyor bizde 22,00 dan sonra yapıyoruz yapacaklarımızı..

Tavsiye ederim güzel filmdi..

Ayla dedi ki...

Sibel Alacakaranlığı da bir gün evvelinde seyretmiştim.Filmler kötü değil ama ne bilim kitabın öyle bir büyüsü var ki tam olarak filmlere işte budur dedirtmiyor:))Yani bence öyle ha yinede seyrederim ama ona laf yok:))

bahriye-krm dedi ki...

ayla'cım ben kitapları okumak yerine ,seriyi filmleri izleyerek tamamlamıştım...ve tabiki çok sevmiştim...ama eminim kitaplardaki tat,filmdekinin iki katıdır :))
çünkü ister istemez filmde birşeyler eksik kalıyor,eksik anlatılıyor :(

Ayla dedi ki...

Bahriye kesinlikle öyle ya da ben öyle hissediyorum.Filmler kötü diyemem ama kitapda bazı şeyler öyle güzel anlatılıyor ki sanki filmlerde bazı boşluklar oluyor.Erol da sevdi filmleri beni çok eleştirdi bu kitapları mı okuyorsun diye:))filmleri ise seyretti.