Perşembe, Mayıs 03, 2012

Erkek Erkeğe

Onca yıllık çalışma hayatımda ilk defa 1 Mayıs da tatil olduk ve doğal olarak evdeydik. Adaletli oğlum kafasında hemen bir görev dağılımı yapmış olarak yanıma geldi ve ‘annecim sen evde yemek yap biz babacımla parka gidelim dedi.Biliyor çünkü çocuğum annecim parka gidelim dediğinde tamam önce şu işleri bitireyim diyeceğimi.Beklemeye sabrı yok ya hemen beni satışa getirdi.Zaten bizde akşam konuşmuştuk Erol’la. Baba oğluyla tek başına ve kaliteli zaman geçirmekten yana.Yani erkek erkeğe takılacaklarmışşşş. İtiraz etmedim hatta hoşuma bile gitti.

Eray nasıl da mutlu.Kendi istediği şey yapılınca nasıl da işbirlikçi.Parka gitmeden önce babanla birkaç işi halletmeniz gerekiyor tamam mı dedim. Tanam annecim dedi oyyy uyumlu oğlum benim.

Kendi başına giyebilirsin dedim,artık yok öyle ekmek elden su gölden zamanları. İtiraz etmedi giydi,bir ara ben başaramıyorum annecim dedi. Başarıyorsun Eray ben görüyorum dedim, pekala da herşeyini kendi giydi.Bizim evin erkeklerine el salladım arkalarından.

Dağınıklığı topladım,çamaşırları astım,toz aldım...aslında yapılacak işler varken omuzlarım birden ağırlaştı. Sol omzundaki görüntü biraz korkutucuydu,kırmızılar halinde,gözler alevler alev birşey dedi ki 'hadi canım yapma, bu fırsatı kaçıramazsın ayaklarını uzat,al eline kitabı.Bu sözleri duyunca gülümsedim,tabi ya demeden sağıma baktım beyazlar içinde huzurlu dolu bir görüntü Ayla planlarını sakın bozma, tontalak yokken rahat rahat işlerini yap.Haklısın aslında derken demez mi sol taraftaki ses sahi ne zaman ayaklarını uzatıp gündüz evinin tadını çıkardın.Dudaklarımı bükerek bilmiyorum dedi.Sağ taraftaki hemen silkeledi beni Ayla sen çalışan bir kadınsın tontalak da yokken tüm işlerini bitir,seni tanıyorum sonra pişman olacaksın.Sol taraf yine savunmaya geçti.Aman iş herzaman yapılır canım,biraz da kendi isteklerine kulak ver,biraz bencil ol,bir günden birşey olmaz,sahi en son ne zaman.....Bu böyle sürüp gitti eee sonuç mu?

Galiba ben fena halde şeytana uydum.Temiz hava girsin diye açtım camı,ince belli bir bardak da tavşan kanı, vampirli kitap ve koltuğa uzanmış ayaklar..Galiba üç saat okudum.Arada durup sessizliğin sesini dinledim hem de hiççç acele etmeden.

Baba nerdeyse saatte bir aradı sanki birşeyleri ispat edercesine ohhh biz tontalak ile çok iyi vakit geçiyoruz dedi.Önce okula erken kayıt yaptırmaya gittiler.Asla oraya bir daha göndermeyeceğim dediğim okula kayıt yaptırdım.Bir daha hatırlat Erol dedim 'asla bir daha asla demeyeceğim:)

Yazdırdık çünkü Eray’ın öğretmeni gidiyormuş, ikiyüzlülük yapmak istemem o yüzden üzüldüğümü de söyleyemem.Eski öğretmeni ile konuşurken galiba öğretmenleri ben olacağım Eray’ın dediğinde gözlerim ışıl ışıl parladı.Eray’da ben de severiz o öğretmeni.Yani görevi olduğu için değil de çocukları çok sevdiği için bu işi yaptığını hissettirir karşı tarafa,öğrencileri ile konuşurken çocuklarım diye bahseder,kapıda kollarını çocuklarına kocaman açar. Fiziksel ihtiyaçlar bir şekilde karşılanır yedirilir, içirilir, uyutulur ama ben bilirim ki o öğretmenle Eray ruhende güvende olur.

Sonra %25 zaman yapıldı diye afralara tafralara girmiştik ya.Meğersem zam olmuş ama fiyatın fazla olmasının sebebi 4 yaş ile 5 yaş arasındaki fiyat farkındaymış.5 yaş 4 yaşdan zaten fazlaymış.4 yaş da branş dersleri olmadığı için daha uygunmuş.5 yaş da stranç,foklor,seramik gibi branş dersleri olacağı için doğal olarak fiyatlar da biraz farklı.Hee son anda bir değişiklik olur da seneye o öğretmeniz gelmese o zaman  var ya ayvayı yedik.

Sonra Avm’ye, yemeğe, parka ve sonrada markete gitmişler.5 saat sonra eve elleri kolları dolu halde döndüler.Eray’ın yüzünde güller açıyordu ve ben mıncırmak için bir köşede ayakkabılarını çıkarsın diye bekledim sonra bir avcının avına atlar gibi Eray’ın üstüne atladım.

Eray’cım hemen anlat bugün neler yaptınız çok merak ediyorum(halbuki her adımlarını biliyorum)dedim bana demez mi ‘ offf annecim nütfen çok pisim beni banyo ettir.Doğal olarak konuşmamız gümbürtüye gitti.Kendi banyodan çıkar çıkmaz babasını kokladı(kendi temiz ya) babacım iğrenç kokuyorsun bak ben hemen banyo ettim

Bu arada Eray’la bizim küçük bir sırrımız var. Kocaman bir fiyat etiketi vardı elinde onunla tuvalete gitti.Etiket birden elinden tuvalete düştü. Gözleri kocaman oldu annecim cancıklıkla oldu dedi.Biliyorum, yanlışlıkla olduğunu der demez sakın babama söyleme tanam mı, çünkü cancıklıkla oldu dedi.Şaşırdım Eray babasından korkarak hatta çekinerek bile büyümedi.Bu sebeple Eray babana söylersek de sana kızmaz biliyorsun değil mi dedim.Annecim nütfen babacıma söyleme dedi. Peki o zaman bu seninle bizim ilk sırrımız olsun dedim:) Yaa artık oğlumla benim küçük bir sırrımız var.

Geçen hafta Eray okulda kusmuş öğretmeni hem not yazdı hem de telefon açıp bilgilendirdi. Akşam eve geldiğinde günü hakkında konuşuyorduk oğlumla annecim bugün kustum dedi.Acaba üşüttün mü Eray’cım dedim biraz canım sıkıldı.Kafasını iki yana salladı sonra dedi ki gayiba mantı bana iyi gelmedi annecim:)

İkimizde sinirliyiz hem de çok.Yok tezgahta ki bardağı kırıp yerlere saçtığı için değil.Kasıtlı yapmazsa asla bunlar için kızmam Eray’a ama adam kırılan cam parçalarının üzerine hiç korkmadan gitti.Birden sinirlendim bunların ayağını batacağını bile bile,canının acıyacağını bile bile nasıl üzerinde yürümeye kalkışırsın Eray diye kızdım.Çabuk mutfaktan çık ve salona git...Temizledim mutfağı,çorbayı karıştırıyorum arkada konuşuyor.

Artık seni ben sevmiyom annecim
Artık ben sana çok gızgınım annecim
Artık ben seninle gonuşmuyom annecim

Tabi hiç arkama bakmıyorum,söylediklerini duymamış gibi yapıyorum,çorbayı karıştırıyorum.Sonra kaptı bir tabure fırının yanına geldi üzerine çıktı benim yüzümü iki elleriyle avucunun içine aldı,gözlerini gözlerime kilitledi ve bağırarak dedi ki

Beni dinle annecim ben gonuşurken benim yüzüme bak

Not.Sonra 10 dakika sonra yaşanılanları unuttu,kucağıma oturdu beni parka götür annecim dedi.Senin benimle konuşmadığını,sevmediğini zannediyordum Eray diyince aaaa annecim ben sana şaka yaptım seninle bak gonuşuyom:)

Not:Daha bu yılki okul taksitleri bitmeden ikincisi başladı örnek ödeme tablosunu Erol elime verince neredesin koş bayılacağım dedim.Bir de yaz okulu zımpırtısı aklıma geldi,yaz okuluna gönderirsek etti mi üç ödeme.Erol biz yapabilir miyiz dedim.Hallederiz üzülme dedi asker arkadaşının sırtına vurur gibi sırtımı pat patladı.Sonra ellerimizi üst üste koyduk hepimiz birimiz,birimiz hepimiz için dedik kesinlikle biz bu sinerji ile hallederiz

Ben niye işe gitmiyorum annecim diye diye başımın etini ya yedi cumartesi işe götürdüm 5 saat kaldı,çok eğlendi çekici olacağım ben dedi bir arabayı diğer arabaya bağlama şekli o kadar çok şaşırttı ki ..İki arabanın deliklerini üst üste getirdi sonra kalemin kapağı ile onları tutuşturdu birkaç kişinin ağzı bu çözüm karşısında açık kaldı:))

19 yorum:

Esra dedi ki...

Aylacım, resmen özlemişim Eray'ı, bunu anlattı bana bu yazı :)
O nasıl laflar öyle? Ama sen de niye bakmıyorsun konuşurken çocuğun yüzüne :)
Allah kolaylık versin diyorum ödemelerde, bi de bana öyle geliyor ki bu Eray 'annecim babacım' diye diye her istediğini yaptırır valla size :)
Ayrıca biz de 'banyo ettiriyoruz' oğlanı dışarıdan gelince :)

Ayla dedi ki...

Esra nedense içimden gelmedi yazmak o kadar çok şey oldu ki aslında,sonra yazmadığımda pişman oluyorum o nedenle Eray'la ilgili daha sık yazmam lazım.

Çok kızmıştım Esra'cım bu çocuğun tehlikeye bodozlama atlama huyunu ne yapacağız hiç bilmiyorum.Baze bu annecimler babacımlar işlemiyor da babanecim annanecimler varya onların içini eritiyor herşeyi yaptırabiliyor öylece iyice sinir oluyorum:))Parklarda serbest bırakıyor babası toprak,çimen vrsa yuvarlandığı için eve öyle bir halde geliyor zaten kendi bile rahatsız oluyor doğruca banyoya koşuyor,Eray biraz titiz:))

Nil dedi ki...

Erkeğin titizi zor be Aylam :)Bizimki de uzun saçından dolayı banyodan nefret eder oldu. Kestirmeme de izin vermeyince banyo işkenceye dönüyor.

Ece'nin kreşini seneye değiştirmeyi düşünüyorum. Yabancı diller, branşlar umurumda değil. Kızım kreşini öğretmenlerini sevmiyor. ben de soğudum. bu ayın parasını da ödemedim üstelik. Müdiremiz okula ağlayarak gelmesinin benim ve kızımın arasında bişey olduğunu söyledi. yani " ben karışmam o sizi ilgilendirir" der gibi.

İyi ki şeytana uymuşsun. Ben de pazar günü yaptım aynısını. Baba kız parka gittiler. Açtım tv yi karaburun u izledim elimde dantelim. ohhh.

Ece bizi tehdit ediyor Ayla. Sizi öldürürüm, hapse atarım, canavar çağırırım... vs. şaplak istiyorlar popolarına :D

Ayla dedi ki...

Nilhan zaten mutlu olmadıktan sonra,öğretmenini sevmedikten sonra diğerleri çok da haklısın önemli olmamalı.O yüzden ben asla oraya göndermem dedim ama inşallah o öğretmeni olursa çok iyi anlaşıyorlar,o öğretmeni ile çok mutlu anlayacağın diğer şeyler bahane.En önemli şey bence öğretmen faktörü.Sizin okul yönetimin söylediği şey o kadar yanlış ki anlatamam bu durumda okul-öğretmn-aile işbirliği içinde olmalı.Evet bu benim çocuğum bazı şeylerde onların da var sorumluluğu.

Titiz Nilhan ama Allah şükür eskisi gibi değil eskisi daha kötüudü babamızda öyledir o yüzden ne demek istediğini anlıyorum:))Eray minicikken bile suyu çok sevdi onun için banyo etmek bir ödül:))Bende bilseydim o gün kanaviçe işlmek çok isterdim

Arada bir nefes almak için şeytana uymak lazım galiba:)))Gündüz uzun zamandırrr hiç böyle bir şey yapmamıştım hep koşturmaca hep koşturmaca arada bir durmak lazım

Eray henüz onları söylemiyor henüz diyorum öğreniyorlar işte bir şekilde...

annesiningülü dedi ki...

41 kere maşallah dedim tahtaya vurdum ;)
ne akıllıca laflar koca adam olmuş bize çocuk diye yutturuyorsun sanki ;)

pınar dedi ki...

çok
keyifle okuyorum Aylacığım biliyorsun.
Bir de öğretmenlerin görünüşüne aldanmamak gerekiyor.Kızımın ilkokul öğretmeni de öyleydi.Canım kuzuklarım bugün rüyalarıma girdiniz.
Kucak açmalar felan.
Lakin ben o sınafa sınıf annesi olma
yanlışlığında bulundum.
Derslerde çocukları nasıl patakladığını gördüm.
O öğretmeni hiç affetmeyeceğim.Ve
kendimi de.O pataklamaları görüp olay çıkarmadığım için.
Belki yaşımın küçük olmasından dolayı cahilliğimden yaptım.Kendisi benden 20 yaş büyüktü.
Şimdi olsa büyük söylemeyeyim olay çıkarırım.
Ama oğlumun öğretmeni müthiş iyi ve genç bir öğretmen.

Neyse canını sıkmayayım.

Tontalağı öperim.
Zeki oğlum benim:)

ayak izleri-sevgi dedi ki...

ayla bu yazıyı okuduktan sonra "allahım nolur dila da büyüyünce böyle zeki bir çocuk olsun" diye dua ettim inan.. maşallah, maşallah,maşallah der onun o banyodan yeni çıkmış mis kokan gıdığından bir öpücük alır kaçarım..

Ayla dedi ki...

Bahar annanesi hep der zaten büyümüş de küçülmüş diye hiç bir lafın altında kalmaz:))

Ayla dedi ki...

Domatessuyu anlattığın şey karşısında gözlerim açık kaldı,o çocuklar için üzüldüm.Böyle birşey karşısında kesinlikle susmalı,gerekli şikayetleri yapmalı.Öğretmeninde ikiyüzlülüğne şaşırdım.

Dikkatli olmak lazım insanlar konusunda.İnşallah bizler öyle sorunlar yaşamayız çünkü ben kendimi kontrol edemeyebilirim:)Neyse iyi düşünelim iyi olsun,galiba buna ihtiyacım var.Tontalağı akşam yerine kocaman öperim

Ayla dedi ki...

Sevgi Dila'nın bakışları yeter.İnşallah sağdulu,zeki,sevgi dolu müthiş bir kız olacak.Öpücükler birikti akşama tontalağı gıdısından öperim:))

pınar dedi ki...

Ayla;
aslında o zaman dile getirmeye çalışmıştım bu olayı ama çok sert değildim sanırım.Sadece yirmili yaşlarda olmamdan dolayı.

Evet iyi düşünelim.Ama her zaman için görüntüye aldanmamak gerekiyor.bunu dillendirmek istedim.


Uff ya şu hayatımda görmediğim türde insan tipi kalmadı.

Ayla dedi ki...

Yok yok ben sorgulamadım seni ya da hiç kimseyi insan bazen ne yapamayacağını bilemiyor şaşkınlıktan,üzüntüden...

Kesinlikle aldanmama dikkatli olmalı az çok hangi insan tiplerinden bahsettiğini anlayabiliyorum o yüzden hep derim he diyeceğim Allah çocuklarımızı güzel(yüreği güzel)insanlarla karşılaştırsın..

nil dedi ki...

Erol'un sevgili asker arkadaşı, güveniyorum ben ikinize halledersiniz siz :)

cancıklıkla olan durumun sırrınız olması hoş tabi ama Eray'ım annelerin diğer annelere söylemesi sırrı sır olmaktan çıkarmaz,hayat böyle öğren evladım:)

Eski öğretmenin yeni öğretmen olma ihtimalini, yeni öğretmenin eski öğretmen olacak olmasını sevdim:)

Tabureye çıkmasına, yüzünü ellerinin arasına alıp ben konuşurken yüzüme bak demesine, koptum.

Yok artık yemiyorlar arkayı dönüp sessiz kalmayı, yeni bir yöntem bulmalıyız :)

Bazen şeytan işe yarar,şeytana uymak bazen iyi gelir,şeytan dediğin bu durumlarda melekten daha iyi bile görünebilir:))Sefan olsun:)

nil dedi ki...

Ha bu arada, gözükara olmalarına benim yüreğim dayanmıyor.Allahım korusun diyorum,hep diliyorum..

Ayla dedi ki...

Nil bu sefer Erol kanıma girdi yaparız ederiz öderiz dedi bilmiyorum artık Allah sonumuzu hayretsin:))Bir de savunmam şu Eray bana babama söyleme dedi blog arkadaşlarına söyleme demedi ki o yüzden küçük sırrımızı yazdım.Ya bana büyüdüğünde sorarsa annecim seninle ilk sırrımız ne diye ya ben bunaklık edip unutursam o yüzden yazmalı...Savunmam nasıl ama...

O ihtimali sabırsızlıkla bekliyorum inşallah herşey daha güzel olacak yani ben öyle umut ediyorum olmazsa da sorun yok alacağım çocuğumu o okuldan aynı hatayı ikinci defa yapmayacağım ha birde papaz bir kere pilav yer:))

Bazı hareketleri şu an ki öğretmeninin halleri o kadın biraz sert birşey olduğunda Eray böyle sert havalara bürünebiliyor Beni dinle diyor adam ya....

Kesinlikle kesinlikle neden sol tarafın sesi bu kadar cazip:))

Ayla dedi ki...

Nil bu sefer Erol kanıma girdi yaparız ederiz öderiz dedi bilmiyorum artık Allah sonumuzu hayretsin:))Bir de savunmam şu Eray bana babama söyleme dedi blog arkadaşlarına söyleme demedi ki o yüzden küçük sırrımızı yazdım.Ya bana büyüdüğünde sorarsa annecim seninle ilk sırrımız ne diye ya ben bunaklık edip unutursam o yüzden yazmalı...Savunmam nasıl ama...

O ihtimali sabırsızlıkla bekliyorum inşallah herşey daha güzel olacak yani ben öyle umut ediyorum olmazsa da sorun yok alacağım çocuğumu o okuldan aynı hatayı ikinci defa yapmayacağım ha birde papaz bir kere pilav yer:))

Bazı hareketleri şu an ki öğretmeninin halleri o kadın biraz sert birşey olduğunda Eray böyle sert havalara bürünebiliyor Beni dinle diyor adam ya....

Kesinlikle kesinlikle neden sol tarafın sesi bu kadar cazip:))

Ayla dedi ki...

Nil bu sefer Erol kanıma girdi yaparız ederiz öderiz dedi bilmiyorum artık Allah sonumuzu hayretsin:))Bir de savunmam şu Eray bana babama söyleme dedi blog arkadaşlarına söyleme demedi ki o yüzden küçük sırrımızı yazdım.Ya bana büyüdüğünde sorarsa annecim seninle ilk sırrımız ne diye ya ben bunaklık edip unutursam o yüzden yazmalı...Savunmam nasıl ama...

O ihtimali sabırsızlıkla bekliyorum inşallah herşey daha güzel olacak yani ben öyle umut ediyorum olmazsa da sorun yok alacağım çocuğumu o okuldan aynı hatayı ikinci defa yapmayacağım ha birde papaz bir kere pilav yer:))

Bazı hareketleri şu an ki öğretmeninin halleri o kadın biraz sert birşey olduğunda Eray böyle sert havalara bürünebiliyor Beni dinle diyor adam ya....

Kesinlikle kesinlikle neden sol tarafın sesi bu kadar cazip:))

abide berkman dedi ki...

Eski öğretmeninin geri gelecek olmasına sevindim.Maşallah eraya büyümüşte küçülmüş sanki,nasılda akıllı akıllı konuşurmuş :)

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

Eray'cim blogculari anneciginin yazdigi her yazida sasirttigi yetmiyormus gibi; birde anneciginin isyerindekileri sasirtiyor. icine kucuk adam kacmis:))