Çarşamba, Mayıs 30, 2012

Bebek Ağlarsa


Bu aralar Eray’la çok değişik oyunlar oynuyoruz bu oyunlardan o kadar güzel dialoglar çıkıyor ki mutlu oluyorum.Sadece bir şikayetim var tüm karizmatik roller Eray’da.Yani o doktor oluyor ben hasta,o öğretmen oluyor ben öğrenci,o polis ben suçlu, o piton(beton) kamyonu ben çepçe(kepçe).

Geçen gün dedi ki sen bebek ol ben baba.Tamam dedim nasıl demeyeyim.Hadi ağla bebek dedi, ıngaaa ıngaaa diye ağlamam ile oyun başladı.Merak ediyorum bebeği nasıl susturacak diye.Şefkatli oğlum şimdi öper,okşar bebeği yani beni susturur diye o kadar eminim ki.Kaşlarını çattı işaret parmağı ile kapıyı gösterip ‘bebek hemen odana git, cezalısın’ dedi.Şaşkınlıktan ağzım kocaman açık kaldı.

Oyunlarına müdahale etmeyi sevmesem de kendimi tutamadım.Eray’cım bebek ağladığı için mi cezalı diyiverdim. Ama o bir bebek onun susması için demek ki birşeye ihtiyacı var ne olabilir bir düşün,hem bebekler yürüyemez bunu biliyorsun odasına tek başına nasıl gitsin dedim:)İşaret parmağı ile dudağına dokundu ımmm ommm gibi sesler çıkardı.Buldum annecim bebeğe masal anlatayım dedi.Bir dene bakalım bebek belki susar dedim.Ben tabii bu arada ingaaa ingaaa diye ağlayıp ortalığı ayağa kaldırıyorum,anladığınız üzere birazcık cadı bir bebeğim.Gel bebek dedi Tontalak bebeği yani beni dizlerine yatırdı başladı masal anlatmaya

Bir varmış,bir yokmuş (önceden bir varmış bir şey yokmuş derdi)
Bir dev varmış (devler Eray’ın masallarının baş kahramanı)
Devin bir kardeşi varmış
Aslan devin kardeşini almış (bu arada tırnaklarımı kemiriyorum,bu masal korku filmi gibi olmaya başladı)
Devin annesi çok üzülmüş( yavrum benim bu yaşta öğrenmiş ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar tezini)
Devin annesi başka kardeş almış (bu konuda çivi çiviyi sökmez ki ama)
Devin annesi çok mutlu olmuş
Hep baraber(beraber)parkete gitmişler süt dilimi,muzlu süt almışlar,çok mutlu olmuşlar:)

Bu bir masal değil de rüya olsaydı tontalağa diyeceğim belliydi ya neyse ‘oğlum toton gece açıkta kaldı galiba’

Bebek masal bitince tekrar ağlamaya başladı,ne yapayım o kadar tatlı anlatıyordu ki.Kulağına fısıldadım bebek galiba bir masal daha istiyor dedim başladı tekrar anlatmaya

Bir varmış,bir yokmuş,bir dev varmış.Dev annesine vüprizzzz yapmış.Dev anne çok mutlu olmuş. Çocuk dev annesine biton(beton)kamyonu almış annesi çok biyenmiş.

Bir masal daha mutlu sonla bitmiş.Ahhh biton kamyonu mu almış annesine demeyin,ne aldığının ne önemi var valla düşünmesi bile yeter.

Cuma akşamı nasılsa okul yok dedik,halamlara gittik.Kuzenim 2,5 yaşında bir kızı var.Eray’la çok güzel oyunlar oynadılar ama bir ara Elif hanımcım annesine kızdı ve vurmaya başladı. Eray ağzını kocaman açtı ve elini ağzıyla kapadı.Gözlerinde öyle şaşırmış bir ifade vardı ki. Erol çok mu şaşırdın Eray’cım dedi.Sadece hı hıı babacım diyebildi.Sanki kendi hiç vurmamış gibi.

2,5 civarı Eray’da sinirlendiği zaman bana vurdu.Bu konuyu o kadar çok kafaya takıyordum ki. Sürekli ama sürekli ben nerede yanlış yaptım diye sorguladım. Neyse ki geride kaldı o günler. Unutmuş tabii tontalak o günleri..Elif annesine vurdukça tontalağın gözleri kocaman kocaman açıldı, dondu çocuk resmen,hiç yerinden hareket etmedi.

Eray’cım annesi anlatıyor ama dinlemek istemiyor.Annesine vurmanın ne kadar yanlış olduğunu sen anlatırsan belki seni dinler dedim.Tamam dedi Elifin yanına gitti,aralarında epey bir boy farkı var omuzlarından tuttu sakince dedi ki

Elif annene vurma çok gunaahhh(günah (keşke ses tonunu şu cümlenin sonuna yapıştırabilseydim)

Ben doğru-yanlış diye bakmışken olaya tontalak daha başka açıdan bakmayı tercih etti.

Polis-suçlu oyunumuzun replikleri ise ÇOK SONRA

Not:Bisikletini kullanmak için babasıyla derslere başladı.Eğer dışarıya çıkamıyorsak babası dersleri öpücük karşılığında terasta veriyor .Bazen şekil 2 de görüldüğü gibi direksiyon hakimeyetini kaybediyor tosluyor oraya burata ama öğrenecek inşallah.

16 yorum:

Nil dedi ki...

Ben masala bayıldım en çok. ve defalarca dinlemek için eminim hiç susmazdım :D

Bizim hımbıl kız pedalları bile çeviremiyor. küçüğü süremediğinden bodrumda duran daha büyüğüne terfi edemedi hala.

Eray tam bir anneci olacak Ayla. demedi deme :D

Sibelbek dedi ki...

Bana bir masal anlat baba şarkısı geldi aklıma :))) çok yaşa sen tontalak :)))

ayak izleri-sevgi dedi ki...

eray bende bebeğin olsam bana da masal anlatsan.. olur mu tontalağım..

Tarkanın Annesi dedi ki...

Alem bu seninki vallahi ama galiba hep birbirlerine çekmişler şu masal konusunda bizimde başlıyor anlatmaya bir vaamış bir yokmuş evde kimse yok önceden canavarlar vamış diye başlardı masallarına şimdi leopar polis diye bir hikayesi var onu anlatıp duruyoruz kah bana anlattırıyor kah kendisi sonunda da masalda buda bitmiş diyor yani anlıycam hayal dünyaları hep aynı.

bu arada şu vurma olayı bizdede önceden çoktu yavaş yavaş azalmaya başladı ama arasıra istemediği olunca yapıştırıveriyor sonrada dudağını büküp öcür dilerim anne bidaha yapmıycam desede bazen hışmına uğruyorum hala bende senin gibi hep suçluyordum niye böyle yapıyor diye ama galiba bir geçiş evresi umarım tamamen sona erer bu durup zira hiç hazzetmiyorum bu huyundan.

Ayla dedi ki...

Nilhan saklambaç ya da başka oyunlardan çok Eray'la bu oyunları oynamayı çok seviyorum öyle değişik şeyler çıkıyor ki masallarda dahil buna:))Bisikleti henüz Eray da tam oalrak kullanamyıorum direksiyon hakimetini sağlayamıyorum,demek ki onlar için daha zamanı var.Anneci olacak Nilhan bana da öyle geliyor.Tüm masallarda hikayelerde ve birçok şeyde annesi vardır Eray'ın:)Akşam işten dönüyoruz babası giriyor mesela odaya önce babasına sarılmıyor arkadan gelen bana sarılıyor.Babası bana sarıl diyor.Eray diyor ki önce anneme sarılayım sonra:))

Ayla dedi ki...

Sibel ne güzel bir şarkıdır o bak o şarkıyı da sen aklıma getirdin şimdi:))

Ayla dedi ki...

Sevgi ablası anlatır tabii,hiç çekinmez seni de dizine yatırır haberin ola:))

Ayla dedi ki...

Sibel ben bu repliği sevdim yani 'bir varmış bir yokmuş evde kimse yok önceden canavarlar vamış'Evet şimdiki çocuklar birçok açıdan gerçekten çok yaratıcı.

Eray'ın çok vurduğu söylenemezdi ama yinede o dönemde arada birde olsa vurdu.Çocuğum olmadan önce yollarda,avmlerde görürdüm annelerine vuran çocukları dehşet içinde kalırdım.Çocuğum da yok bilmiyorum tabii ruh hallerini,empatide mümkün değil kuramıyorum nasıl kurayım ki.Acaba bilmeden kınadım mı diye çok düşündüm ben de hiç hazmetmiyordum o huyundan.Dediğin gibi o bir geçiş evresi çocuğa iyiyi güzeli verdikten sonra bu konuyu kafaya takmamak gereğini anladım nasılsa kendiliğinde bırakacaktı ve bıraktı:)

Esra dedi ki...

Ayla, bi gün gelirsek ben de ders verebilir miyim kendisine öpücük karşılığında :)
Günahı nerden öğrenmiş Erayım, onların ne günahları olabilir ki hem bu yaşta.
Bu arada bizimki de kızdığında patlatıyor bize arada sırada :(

Ayla dedi ki...

Esra bence bu teklifi tontalak mennuniyetle kabul eder kanımca:))Günahı bilmiyorum kimden öğrendi günah kelimesini ikinci kere duydum ağzından çok şaşırdım.Genelde ben doğru-yanlışı kullanırım belki annane-babaanne olabilir emin değilim.Tabiki onlar masum bu hareketleri trouble two yaptırıyor çok eminim:))

nil dedi ki...

Buyur işte,4 saat olmuş yazdığın, ben yeni görüyorum :(

Piton kamyonu ve çepçe oyununuza dahil olasım geldi:)
Gunaahhh sanki duydum tonlamayı, benzer tonlamalardan alışkanlıkla :)

Aynen aynen aynen hatta bir daha aynen, bu kadar olur, bu kadar, bebek anne aynen cadı :P, bebeği önce dövmekle!!! tehdit eden , uyu bak, sus bak, yoksa yalın şuraya gidemeyiz diyen ve dangini danginiyi söyleyen eee yetel ağlama sus diye bağıran veeeee asıl bomba şok eden durum; deve bebeği yediren masal yazıcısı,eğer uslu durursan bebek sana vakvuyin alacam diyen Eray'ın tıpkısının aynısı ,bu kadar olur, postun masal bölümünü okurken, sana bir yerde anlatmış olsam aaa bizim masalı yazmış diyecektim.

Ayla dedi ki...

Nil birkaç kişide bende de öyle oluyor sorun nedir anlamadım gitti:(

Piton kamyonu oyuncaklarından favorisidir ya kendi piton kamyonu oldu beni de kıytırık kepçe yaptı.Seni de kum kamyonu yaaprdı kanımca:))

Nil beyinler hemen hemen aynı işliyor ya bu adamların o yüzden masalların aynı olmasına şaşırmadım desem.Sen yazıncada yaşıyorum ben bu durumu yani aynı aynı aynı sanki ben yazmışım durumu:))

didem dedi ki...

Dialoglar super! Demek daha agladigin gibi odana gonderiyor. Hasin bir baba olucak Eray:)

elif-kayra dedi ki...

hiç merak etme çok çabuk öğreniyorlar
masallar çok güzel ,lider ruhlu bir çocuk eray :))

Ayla dedi ki...

Didem bize de öyle geliyor.Erol aslında öyle davranmıyor kimi örnek alıyor hiç bilmiyorum valla:)

Ayla dedi ki...

Elif öğretmeni de öyle diyor bakalım ileride göreceğiz.Oyunları arkadaşları arasında o kurmak istiyormuş,birde yönlendiriyormuş..