Çarşamba, Şubat 08, 2012

İlk Göz Muayenesi

babacim gördüm babacim diye sevinirken

Eray ilk göz doktoruna minicikken gitti işte bu yazmadığım zamanlara denk gelir.O yüzden kaç aylıktı hiç hatırlamıyorum.Göz doktoruma gittim muayene oldum sonra Eraydan bahsettim.Sol gözünden gözyaşı geliyor hiçbir sebep yokken dedim.Oturttu kucağıma muayene etti.Önemli bir sorun yok bazen gözyaşı kanalı tıkalı olur sadece gösterdiğim masajı parmağınızla yapın geçer dedi.Yavrum benim nasıl da anlamaya çalışan gözlerle çevreye bakıyordu.Doktorun dediği gibi oldu masajı gösterdiği gibi yaptık o kadar kısa süre de geçti ki şaşırdık.

Ne zamandır aklımdaydı Eray’ı göz doktoruna getirmek.Bir de son zamanlarda sanki sol gözünde kayma var gibi hissettim.Anneme söyledim sende gözlemle diye.Ayla galiba var dedi ablam da annem gibi düşünüyordu.O zaman doktora gitmek şart oldu dedik üstüne Eray hastalandı.

Doktorumuz muayene esnasında annesi Eray’ı hiç göz doktoruna getirdiniz mi demez mi?Ben tabii neden sorduğunu sormadan senaryoyu saniyesinde yazdım,çizdim, bütçe ayırdım,başrol oyuncularına karar verip yönettim.Vizyona sokmadan düşüncelerimi dur bir doktora sorayım dedim ve sordum ‘bir şey mi gördünüz Eray’da..Yok annesi sadece sordum 2,5 yaş civarı çocukların bir göz muayenesine girmesini tavsiye ederim.O yaşlar da çocuklar da göz tembelliği olur eğer Eray gitmediyse bence götürün dedi.

Arkadaşımın çocuklarını götürdüğü doktordan randevu almak için aradım nerdeyse bir ay sonrasına gün verdiler.Göz kayması konusunda uzman olduğu için başka doktora da götürmek istemedim. Bekledim,rahattım sonuçta tedavisi olan bir rahatsızlık dedim.Ve o gün bugündü:)

Çocuğumun zorlukları var evet ama en kolay yanı doktorlarla çok iyi anlaşması.Sabah okula bıraktığında çıtlattım öğlen seni alacağım doktora gideceğiz tamam mı dedim.Tanam annecim dedi. Öğlen almaya gittiğimde

-Eray’cım göz doktoruna gideceğiz doktor senin gözlerine bakacak olur mu?
-Annecim gözüm acımıyor ki
-Göz doktoruna gitmek için gözlerinin illa ki acıması gerekmez Eray'cım sadece doktor bakacak ve kontrol edecek
-tanam annecim


Kapıda ki güvenlik Eray’a soruyor Erayyy nereye..Doktorunun evine gidiyom men dedi. Nedense hastane demez hastaneye.Muayene başladı yanıltmadı beni.Evet doktor gülerek kurtlu musun Eray sen dedi hareketliliğinden ötürü.Ama yalan yok doktor ne dediyse yaptı doktorla iyi anlaştılar.

Babasının kucağına oturttu uzaktaki ekrandan resimler gösterdi her seferinde resimler daha da küçüldü hatta bir ara o kadar küçüldü ki bunu göremez dedim içimden ama bildi.Sadece tek gözünün kapatılmasından hoşlanmadı.Sonra gözlük takıp birşeylere baktılar.Sonuçta muayene güzel geçti.Göz kayması yok dedi.Hatta görüşü çok iyi özellikle üç boyutlu objelere.Gözleri iri ve biraz da çekik o yüzden gözünüzü yanıltıyor olabilir dedi. Sevindik.Kuzen de ve çocuğunda göz kayması olduğu için ne olur ne olmaz diye 6 ay sonrasına tekrar gün verdi.

Şimdi sırada diş doktoru var,dişçiden hoşlanıp hoşlanmayacağından emin değilim ama

İlk kapsamlı göz muayenesi 08/02/2012  (bebekken gittiğini saymıyorum çünkü ben gitmiştim muayeneye gitmişken çocuğa bakayım dedi üstünkörü baktı) 

Not:Doktordan çıkışta tekrar okula bıraktık yol da babacim bugün tatil babacimmm tatil bugün diye bizi ikna etmeye çalışmasını hiç anlatmıyorum.

16 yorum:

BALLI LOKMAM dedi ki...

Maşallah çabuk ikna olmuş doktora...

yadigar olam dedi ki...

Gozyasi damari tikanikligi bende de var.Maalesef benimki lise yillarinda ortaya cikti ve gecmiyor.Cocuklarda erken farkedilmesi masajla sonuc veriyor.Ama buyuklerde ayni durum soz konusu degil maalesef, amaliyat olmam gerekiyor ama tekrar yinelemesi %80.
7-8 yil once Ameliyat olmak icin hastanye yattigim gece grip oldum bu yuzden ameliyat 1 hafta sonrasina ertenlendi.1 hafta sonra gittigimde damar kendiliginden acilmisti ama bir sure sonra tekrar tikandi.Erken farketmis olmaniz cok iyi olmus. Ayrica Eray'in gozlerinde kayma olmamasina da sevindim.bizde kizim kucukken ayni tedirligi yasayip dr.a goturduk ve sizin dr. Un verdigi cevabin aynisini aldik; gozleri iri ve cekik oldugundan size oyle geliyor. :))

bahriye-krm dedi ki...

güzel haberlerle ayrılmışsınız ayla'cım...ne güzel...
eray bey'i tebrik ederim...darısı diş kontrolünün başına :))

Ayla dedi ki...

Ballı lokmam doktorları sevdiği için sorun genelde çıkarmaz hatta doktora gitmeyi ödül gibi görür:)))yani zor olmadı gitmek

Ayla dedi ki...

Yadigar olam öncelikle geçmiş olsun o yüzden sürekli gözlemliyorum Eray'ı çünkü bazı raahtızlıklar malesef çocuklukta giderilebilir sonradan çözümü olmuyor.Bebeklikte parmakla yapılan bir masaj hemen çözüm oldu bazen pimpirikli diyorlar bana ama hiç zararını görmedim bu huyumun hatta bilakis bence yararı bile oldu.İnşallah sanada çok rahatsızlık vermez

Demek bu doktorların hepsi yanı öyle açıklama yapınca tuhafıma gitti sen yazınca daha da raahtladım.İri ve çekik:))

Ayla dedi ki...

Bahriye'cim çok teşekkür ederim aklımda gezineceğine bu düşünce gittik geldik.Zaten kapsamlı bir kontrol bu yaşlarda şartmış o da aradan çıktı.Bakalım dişçi için araştırma yapıyorum lakin onu seveceğinden pek emin değilim:))

nil dedi ki...

İlk poza bayıldım,canım benim. Şükür sorun çıkmamış, seninsenaryo ve başrol oyuncuları sonsuza kadar beklesinler:)

Diş için ben de götürmek istiyorum ama durmaz gibi geliyor.Dişlek yapısından ileride zaten sürekli diş hekiminde olacağız gibi geliyor.Gerçi sayende bir cesaret geldi ama bakalım.Göz de,diş de sırada, götürülmeli aslında.

Blogada yazdım, dün Eray'ı anlattım anneme, sonuç; bu nesil çok zeki, biz değilmişiz,olsun :P, biz derken kardeşim ve beni kasttetti sanırım:)

Ayla dedi ki...

Nil aynı andan yorum atıyormuşuz kalp kalbe karşı derler bu durumda:)))Evet okudum çok sevindim kesinlikle ben koyun gibi bir çocukluk geçirmişim aynen galiba biraz haklı yok arkadaşım bizlerde zekiydik:) sadece kolay yönlendiriliyorduk hött dediklerinde hötleyip otururduk şöyle olsun dediklerinde yaaprdık.Şimdikilerin hep bir fikri var.

Bencede beklesin,bende sevdim fotoğrafları anı işte.Bir gün sorduğunda annecim ben ilk ne zaman göz doktoruna gittim diye belgelerle çıkaracağım koyacağım önüne:))Dişci için bende öyle düşünüyorum durmaz gibi geliyor ama deneyeceğim .Mutlaka bir göz doktoruna getir riskli yıllarmış göz tembelliği için en azından için rahat eder.

nil dedi ki...

kalbini seveyim:))) çok hoşuma gitti,sana yorum yazdım, döndüm yorumunu gördüm:)

Ayla, götüreyim haklısın ama Berk kendi doktorunda olaysız durmaya daha yeni başladı Eray gibi uyumlu olmayabilir,neyse götürmeli tamamdır:)

Ayla dedi ki...

Nil bende şaşırdım güzel oldu:)))Annesi olarak tabii sen daha iyi bilirsin kendi doktorunda durmaya başladıysa o zaman eminim yakında başka doktorlarda da durur.Eray da bir doktordan kötü anıları olması sebebiyle daha kapıdan girerken ortalığı yıkardı sonra bir doktor cıktı karşımıza melek gibi Allah razı olsun ondan Eray'ı alıştırdı.

annesiningülü dedi ki...

bizde diş doktoru için fırsat kolluyoruz şimdilik kendisini sevimli kılacak hikayelere soktuk :D korkarmı onuda bilmiyoruz okulda oldular muayene aslında... korkmaz dimi ;)

Ayla dedi ki...

Bahar biz şeker yemesin diye dişci annanenin dişini çekmiş dedik tamam yalan değil çekti bu Eray'ın beynine yerleşti kesin her doktora sorunsuz gitse de bence burada durur düşünür:))Kendi kazdığımız kuyuya kendimiz düştüm.

İnşallah korkmaz hikaye olayı iyi fikir ben bu akşam başlayayım o zaman hikayelere.Kontrol olduğu için canı acımayacagı için kormaz gibime geliyor bekleyelim ve görelim:)))

hypo dedi ki...

aman bir şey çıkmaması sevindirici:)
yine de kontrolü elden bırakmayın. biz kızımda geç kalmıştık. altı ay uzun bir süre demeyin, vakti yemeyin. mutlaka altı ay sonra kontrole götürün.

Ayla dedi ki...

Cüneyt geç kalmıştık derken kayma mı vardı yoksa gözleri mi bozuktu.Yok yok aklımda mutlaka götüreceğim zaten doktor baktın yine kayma var gibi gördün sakın 6 ayı bekleme hemen gel dedi.Doktora göre yok ama yine de bizim gözlemimiz altında

abide dedi ki...

Erayımın gözlerinde bir sorun çıkmamasına sevindim.Bizde betülü yılda bir kere götürüyoruz(sağ göz kapağımızsa yağ bezesi var)ama eray gibi uslu durmuyor maalesef :( Diş kontrolüne hiç götürmedik sorun çıkarır korkar diye vazgeçtim.

Ayla dedi ki...

Abide öncelikle çok geçmiş olsun kendiliğinden geçer mi bilmiyorum lakin inşallah tez zamanda geçer.Bir ara bizimde Eray hastane ziyaretlerimiz olaylı olurdu hemde ne olay Allaha şükür geride kaldı o günler.Demekki zamanı var Betüş için o da duracak bence.Bende dişçide vereceği tepkiden ne yalan söyleyeyim çekiniyorum:(