Cuma, Şubat 24, 2012

Ejderha Dövmeli Kız-Millennium Serisi 1


Kitabın kapağını kapadığımda ne yani Millennium serisinden sonra yazdığı başka hiçbir kitabı okuyamayacak mıyım dedim. 41 ülkede rekor satış yapan kitaplarının başarısını göremeden genç yaşında vefat etmiş.Üzüldüm.

Ejderha dövmeli kız Millennium Üçlemesi adı verdiği serinin ilk kitabı.Ne yalan söyleyeyim ilk 30-40 sayfa biraz sıkıldım lakin sonraki sayfaları anlatamam ki okumak lazım.Elimden hiç bırakmak istemedim.

Kurguyu resmen ilmek ilmek örmüş bana göre bu kurgu da ilmek hiç kaçmamış.Aha da düğümü çözdüm derken hoopppps başka bir düğüm...Gerçekten çok sürükleyici. Karakterler etkileyici....

Immmm beynimin hücrelerinde güzel bir tat bıraktı:)

Yazar:Stieg Larsson
Çevirmen :Ali Arda
Sayfa sayısı: 646
Pegasus Yayınları

Not:Sadece yayınevi için birşey diyeceğim.Yok bu kadar yazım hatası olamaz,olmamalı

24 yorum:

Yunkabu dedi ki...

sahi ya ben okuduğum hiçbir kitapta bu kadar hata görmemiştim..

annesiningülü dedi ki...

annemde sık sık gözüme çarpıyor bu kitap ondan almalıyım :)

Nil dedi ki...

Ee kimmiş katil ? :) Yalnız ben uzun zaman etkisinden çıkamadım. yazar harikalar yaratmış. serinin diğer kitapları da var mı sende?
Lisbeth im benim. Öyle bir zekam olsun isterdim. off
Ya michael in çapkınlığına ne demeli?

Ayla dedi ki...

Fulyacım bende bu kadarını görmedim valla resmen gözümü tırmaladı:))

Ayla dedi ki...

Bahar fikrimi sorarsan kesinlikle almalısın hiç sayfalarda ama sakın pes etme sık dişini ilk 50 sayfa:))

Esra dedi ki...

Ayla sen bu kitapları ne ara okuyup bitiriyorsun, senin küçük çocuğun yok mu? Bir tek benimki mi 11 de yatıyor :(

Ayla dedi ki...

Nilhan şimdi buradan yazmamayım tüm düğüm heyecan orada belki okumak isteyen olur arkamzıdan methiyeler yağdırmayalım:))Diğer serileri akşam uğrayabilirsem alcağım yok alamadım artık yarın öğlene bu kitabı sevdim seriyi yarım bırakmak olmaz

Şimdi kurgu bence Nilhan mezhebi çok geniş.Kimin eli kimin cebinde belli değil:))Bence Mıkael çapkında değil dikkat edersen onu hep kadınlar ayartıyor.Ben diğer ilişkileri tamam derim de sonuçta herkes bekar Erika ve Mıkael ilişkisine pessss dedim.Yoooo bu kadar genişliği bu bünye kaldıramaz be Nilhan:))

Ayla dedi ki...

Esra seninle bu konuyu karşılıklı oturup konuşmak çok isterdim hala kabuk bağlamamış yarama acayip bir parmak bastın.Duydun mu çığlığımı canım cok yandı:))

Benim 3,5 yaşında bir oğlum var Esra ve bu uyku denilen şey çocuğumun gözlerinde bebeliğinden beri yok:)İlk 6 ay sabah 07,00 de yattı(sakın sanma ki gündüz fosur fosuru uyudugunu)Doktor doktor gezdik çocukta sorun yok dediler

1 yaşını doldurduğunda sabah 04,00 e çekti sanma ki öğlen 11,00 de 12,00 kalktı, az uyudu
sonra 2 yaşından sonra gece 2 ye çekti. Uyku saatinde şimdi durum şu okula gidip sabah 06,30 kalktığı halde 23,00 ü kesinlikle buluyor hatta geçiyor:))

Ne ara okuyorum öğlen tatilimde 50 dakika,bazen eşim araba kullanırken yolda okurum(mide bulantısı tutmazsa) bir de vakit bulursam gece 00,00 dan sonra:))

Esra dedi ki...

Akşam gidince sarılıp öpücem bizimkini :)
Aman Aylacım geçmiş olsun diyeceğim ama tam da geçmemiş sanki, ben hiç duymamıştım böylesini.
Susuyorum, hemen susuyorum şimdi ama takdir ediyorum 00:00 dan sonra okuduğun sayfalar için seni :)

Ayla dedi ki...

öp öp annesi..Esra herzaman kötünün kötüsü vardır:))Eminim benim çocuğumdan daha az uyuyan çocuklar da vardır.Ben çok ağladım bu konuda uykusuzluktan,çözümsüzlükten.Sabah 02,30 kadar ben baktım sonra annem devraldı Eray'ı.. 04,00 kadar o bakardı.02,30 da arkadamn terlikte kovaladı çokkkkkk gidip yatayım dinleneyim diye eee 07,00 olmadan kalkıp işe gelmem lazımdı..Ahh o dönemleri bir anlatsam sana çorabını çantaya atıp şirkette giyerdim yoktu vakit:))O yüzden şimdi ki durumuza şükür diyorum bak hiç gagamı açıyor muyum blogda:)))

Ayrıca teşekkür ederim:))Era beni uykusuzluk konusunda çok iyi eğitti ondandır...

pınar dedi ki...

yok yahu bu blooggere bir dövme lazım.Ama böyle bildiğin dövme:))

Düşmüyor yazıların panele.

Bir de nedense ben de bu kitaplara karşı bir önyargı var..

Ayla dedi ki...

Domatessuyu bende de malesef aynı sorun var bir blogun düşüyor ama domates suyu düşmüyor bir kulağını çekmek lazım blogun

Şimdi şöyle bakarsak konuya olay,kurgu,anlatım dili vs bence on numara. Beni kitapta tek rahatsız eden şey ensest bir ilişkinin anlatıldığı bir kısım,okumaktan hoşlanmadım.Biliyorum bu tür ilişkiler her yerde ve nedense bu konuyu duymak dahi istemiyorum.Karakterler biraz nasıl demeli rahat:)geniş...Benim beynimi olay o kadar çok meşgul etti ki sevdim o kadar sevdim ki seriyi tamamlayacağım.Hangi konuda bir ön yargın var bilmek isterdim.

pınar dedi ki...

mesela twilikh ..o seriye karşıda bir ön yargı mevcut.

Hani elektrik denen şey gibi.
Tam anlatabildim mi bilmiyorum:)

Ayla dedi ki...

Normal şartlar da bu kitapta beni rahatsız edebilecek birçok unsur var karakterler anlamında... Dediğim gibi olay ve kurgu üzerine sadece düşünürsen ilmek kaçmamış

Ne dediğini anladım galİba:))

Unknown dedi ki...

BENDEDE VAR BU KİTAP BU YORUMLARDAN SONRA BİR AN ÖNCE OKUCAM SIRAYA ALDIM

Rozerin'in Annesi dedi ki...

serinin tum kitaplarini aldim ama bir turlu okumaya baslayamadim, cok tembelim bu konuda bu aralar cok hemde...:(((

Ayla dedi ki...

Derya fikrimi sorarsan kesinlikle iyi vakit geçireceksin sürekli fırsat kollayacaksın zaman için,700 sayfa nasıl aktı anlamayacaksın:)))Okuduktan sonra yorumlarını merak ediyorum bakalım nasıl bulacaksın

Ayla dedi ki...

Rozerin'in annesi kolay değil tahmin edebiliyorum bebiş biraz uyku yapıyordur,yoruyordur...Ama şu da var ikinci olunca zamanın daha da kısıtlanacak o yüzden mesajım anlaşıldımı bilmem:))

Nil dedi ki...

Asıl sorun Erika nın kocasında.:D
Mikael de ayartılmaya amma müsait di mi ama :D

Ayla dedi ki...

Nilhan kesinlikle sorun onda hiçbir şey evet hiçbir neden o adamı anlamamı sağlayamaz:)Şimdi arabekse bağlanacağım hazırlan seven insan kıskanır Nilhan;)

Kesinlikle müsait o da ayrı konu,adamcağız hiç itiraz etmiyor:))

Nil dedi ki...

keşke yakın olsak bende serinin diğer kitapları var. kütüphanem için ilkini almalıyım.

Ayla dedi ki...

Nilhan bende haftasonu aldım Ateşle oynayan kızı ve okumaya başladım.Keşke yakın olsaydık kütüphanenin dibinde kedi gibi sinerdm:))

didem dedi ki...

Ben filmini seyrettim. Allah allah nasil boyle hatali olmus anlamadim. Korsan mi acaba?

Ayla dedi ki...

Didem ben pek korsan birşey almam,kitap arkadaşımındı lakin o da almaz.Yayınevinde bir sorun var:)İkini kitabı D@R aldım aynı hatalar devam etmekte