Perşembe, Ocak 12, 2012

Hastalık sebebiyle ilk devamsızlık

Bugün Eray’ım ilk defa hastalık sebebiyle okuluna gidemedi.12 eylülde başladık okula iki gün gidemedi başka sebeplerden lakin ilk defa hastalık sebebiyle gidemedi bir tuhaf oldum.Dün akşam anneme gider girmez canım sıkıldı Eray’ın bakışlarına takıldı gözüm.Enerjisi çok yüksek olsada gözleri bir tuhaf bakıyordu,anneme bu gece uzun olacak Eray ateşlenecek dedim.Öyle de oldu. Ateşlendi.38.7 dereceye çıkınca ilaçla müdahale ettim.İlaç ancak 37.7 kadar düşürdü.Üç saat sonra tekrar çıktı.Tüm gece inledi arada sayıkladı.....

Normalde ateşini ölçtürür,ilacını içer bu sefer çok huysuzdu hiç bir şey yapmamıza izin vermedi,zor bir geceydi.Ateş 37.7 düşmüşken bir ara saat 03.00 civarıydı kalktı babacimmmm çiş geldi dedi. Bizim evin yazılı olmayan kuralları mı demeli ,görevleri mi bilemedim şimdi hahh işte ondan var. Baba çişten,kakadan sorumludur, anne yemek yedirmekten,baba diş fırçalatmaktan sorumludur anne ödevlerden,baba pijama giydirmekten sorumludur anne ilaçtı, doktor randevusu almaktı artık aklınıza çocuk ile ne gelirse onlardan.O yüzden Eray’cım da bilir neyi kime söyleyeceğini.

Çişe kalktıktan sonra annecim beni dodoya(doktor) götür men çok hastayım dedi.Sabah olsun götüreceğim oğlum hem kendi doktorumuza gideceğiz tamam mı dedim.Kabul etmedi tabiki.Sırtladık Eray’ı sabah babaanneye getirdik yine ateş 38 dereceyi geçti hemen ilaç verdim ve işe geldim.

Eray hastalandığında önceden ellerim titrerdi panik olurdum.İşe geldim diye kahrederdim sonra zamanla daha sakin olmayı öğrendim heee üzüntü baki tabi.Çocuk bu hastalanacak düşe kalka büyeyecek lafları sıkça söylenirdi ya bana o şekilde kendimi telkinde etmeye başladım.Yalnız bir şeye hala alışamadım.Kime göre saçma gelebilir lakin bende öyle.Eray ateşler içinde yanarken kış olsada üstünü örtemiyorum ya uzandığım yerde kendi üstümü örtmekten inanılmaz suçluluk duyuyorum yada çocuğumun üzerine açıkken kendi üstümü örtmeyi içime sindiremiyorum.Neyse

Sabah babaanneye gelince tabii kızdı bize dodoya gidecektik dedi.Getireceğim oğlum söz doktora telefon açacağım sonra seni gelip alacağım dedim.Ama menin böbeğim (göbek) ağrıyor dedi.Söz verip çıktık lakin resmen telefonla taciz etti beni tontalak:)Babaannesine beni arattırdı’ hadi anne dodoya gidecektik’ dedi.Şanslı günümdeyim sabah erkenden aradığımda buldum bir randevu,öğlen gittik.Hemşire işte boyuna kilosuna bakıyor kadının yanında yüzünü buruşturarak demez mi 'ama bu dodo diğil annecimmm'.Hemşire de güldü ne yapsın.

Doktorumuzu çok seviyorum.Muayene etme tarzını çok seviyorum,Erayla dialogunu çok seviyorum. Eray’cım neresi ağrıyor gösterir misin dedi. Böbeğim ağrıyor, aaaaa ağzım çok ağrıyor, pipim ağrıyor dedi nasılda tatlı talı anlatıyor tonralak sonra doktor bana göz kırptı .Bakayım dedi göster bakalım neresi dedi ımmm burası dedi pipide bir sorun yok azcık nazlıymışız.Lakin boğazlar kötü halde.

Felaket bir salgın var ortada özellikle yuvaya ve okula giden çocuklarda Beta mikrobu görülüyor dedi.Eray’ın boğazı da beta mikrobuna benziyor lakin tahlil vermeyeceğim zaten antibiyotik verilmesi lazım(normalde hemen antibiyotik veren bir doktor değildir) baktık pazara kadar düşmedi o zaman yaparız dedi.Teşekkür ettik tam çıkarken  Eray hani şeker dedi.Hastanelerde usul öyle muayene olduktan sonra ödüllendirmek galiba maksat hemen eline bir şeker tutuşturulur.Şekerimizi aldık, babaanneye bıraktık yine kürkçü dükkanı misali işimize geldik.

Bu gecemizde zor geçecek anlaşılan

18 yorum:

hypo dedi ki...

Allah şifa versin.
çok geçmiş olsun.

Ayla dedi ki...

Cüneyt amin, teşekkür ederim.

Sibelbek dedi ki...

Aylacım çok geçmiş olsun. Benim için öp o tontalağı, sıcak ve tombiş yanağından...

bir güzel çift dedi ki...

canım benim ya,onun böbeğini yesinler...Allah acil şifalar versin,tez vakitte atlatsın inşallah.

Seda dedi ki...

Çok geçmiş olsun Ayla'cığım..inşallah düşündüğünden daha güzel geçer geceniz..kuzun kolay atlatır hastalığını..

nohut oda dedi ki...

kesinlikle salgın var ve geçmek bılmıyor yakalanınca.
cok geçmiş olsun aylacım ...

g dedi ki...

çok geçmiş olsun.Antibiyotiği içince rahatlıyorlar biraz.Poyrazda geçen hafta üç gün gitmedi okula.Antibiyotik kullandık.

Tontalağı böyle anlatınca yiyesi geliyor insanın.

ASLI dedi ki...

salgin kelimesi nasil da cirkin geliyor artik gözüme.cok gecmis olsun Ayla..

Ayla dedi ki...

Sibelcim saolsın öperim çocuğu bir görsen zaten yanakları al al

Ayla dedi ki...

Bir güzel çift çok teşekkür ederim inşallah,bu hastalık yanlız sanki daha başka

Ayla dedi ki...

Sedacım saolasın çok ama çok zor bir geceydi tontalak ile ikimiz uyumadık çok ağrıyor annecimmm dedi durdu...

Ayla dedi ki...

Gülcan bizim doktorun kullandığı kelime felaket bir salgın demek oldu düşün gittiğimizde hastane dolup taşıyordu kayınvalidemle çok şaşırdık ayrıca teşekkür ederim

Ayla dedi ki...

Gezgin henüz antibiyotik etki etmedi galiba yarın işe yarar gibime geliyor.Gece çok ağladı çok acıyor,ağrıyor diye.Bizim doktor kolay kolay tahlil vermez hemen antibiyotiği yazma artık boğazları ne haldeyse hemen yazdı,inşallah çabucak etki eder.

Ablası doktora gittiğinde gör onu elini kolunu sallaya sallaya nasıl derdini anlatıyor,doktora gidince genelde bizi hiç üzmüyor bize iş bırakmıyor:))Birde kendinden emin ki görme doktora amcaa,abi de dimi.Dodo dodoo diye sesleniyor

Ayla dedi ki...

Aslı çok teşekkür ederim haklısın kelimesi bile çok çirkin

abide dedi ki...

Çok geçmiş olsun ayla'cım.Maalesef ama kreşe başlayınca hergün yeni bir salgın adı öğrenir olduk.Tek tesellim ileride daha az hastalanması,bağışıklığının güçleniyor olması.

Ayla dedi ki...

Abide doktor boğazına görünce yuvaya gidiyor mu dedi,evet dedik genelde bu mikrop okul çocuklarında görülüyor dedi.Ahh abide daha neler neler var.

Aslında doktor kayıtlara baktı maşallah dedi okula giden çocuk çok sık hastalanır bağışlıklıgı güçlenene kadar dedi Eray iyi geçirmiş bu dönemi dedi ama işte yakalandık bizde:(İnşallah diğer yıllar dediğin gibi bağışıklığı sistemleri daha güçlü olur.Teşekkkür ederim saol canım.

nil dedi ki...

Ayla ben şimdi gordum cok gecmis olsun.malesef salgından hepimiz etkilendik yine de şükür diyoruz.bizde de ateş düşmek bilmediydi bir de gözler nasıl anlatıyor degil mı? bu arada yine yazmadan gecemiyecegim bizim evde de kakadan sorumlu ustelik pijama giydirmekten sorumlu babamizdir. Garip bir sekilde gorev dağılımı yapıyorlar:) sağlıklı olsunlar da,nasıl istiyorlarsa öyle olsun

Ayla dedi ki...

Nil öyle şükürler olsun diyorum bende.Hastane dolup taşıyordu biliyor musun Eraydan daha kötü durumlarda olan çocuklar vardı,şükür halimize.Valla bu yazılı olmayan kanunlar benim işime geliyor Nil biraz sorumluluklarım hafifliyor:)Öyle sağlıklı olsunlarda ayrıca teşekkür ederim...