Perşembe, Kasım 10, 2011

Patates baskısından çerçeve


Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 73’üncü yılında tontalağım ve biz faaliyetimizle anmak istedik. Bu haftadaki faaliyetimizi çerçeve yapıp Atatürk'ümüzün fotoğrafını koyduk.

Ben her zamanki gibi evin erkeklerini küçük masada topladım ve faaliyeti açıkladım.Karton kesilip çerçeve haline getirilecek krepe kağıdı ile sarılıp incik boncukla süslenecek.Yok bu sefer tontalaktan gelmedi itiraz, babamız benim başka bir fikrim var diyerek faaliyeti dinamitledi.Karton kesilip boyanacak ve patates baskısıyla süslenecek dedi. Ama ben öyle tasarlamamıştım dedim kırgın bir ses tonuyla , babamız faaliyetin beyni bu sefer ben olacağım ben dedi elini masaya vurdu ve nihahaha şeklinde kötü bir gülüş patlattı.Daha fazla itiraz etmedim önceki senelerden tecrübeme dayanarak ne kadar mızıkçı olduğunu biliyordum.Tüm oyunlarda mızıkçılık yapar ,yenilince çamura yatar,kendi istediği gibi olmayınca tamam ben çekiliyorum siz bildiğiniz gibi yapın der biliyorum adamın huyunu kabul ettim. Yani çocuğum faaliyetinde babasız kalmasın diye fedakar bir ananın yapacağı gibi kendi faaliyetimden vazgeçtim.

Neyse konuyu daha fazla uzatmadan malzemeleri sayalım fotoğraf büyüklüğünde bir karton, patates, sulu boya,turuncu fon kağıdı,yapıştırıcı hepsi bu kadar.Kartonun ortasını kesiyoruz.Biz turuncu rengi tercih ettik, kartonu turuncu sulu boya ile boyadık.Erol patateslerden kalp ve çiçek motifi kesti.Kalp sevgimizi,çiçek ise Atatürk’e saygımızı ifade etsin dedi.Karton kuruyunca patatesler boyanıp kartona baskı yaptık.Sonra fotoğrafı yapıştırdık.Çerçevenin arkasındaki kötü görüntüyü yok etmek içinde turuncu fon kağıdı ile çerçevenin arkasını kapladık.Yine bir faaliyetimizin böylece sonuna geldik

Bir dahaki hafta yeni faaliyetlerde buluşmak üzere esen kalın:)

NoT:Cuma akşamı kocaman bir zarf onun içinde 5 adet küçük zarflar vardı.Not yazmışlar arefe gününden başlayanarak her gün bir tanesi açılacak.Açtıkca içinden küçük süprizler çıktı şeker,balon gibi ama yanında mutlaka bir adet ödev.Ya boya ya davranış tablosu vs. vs.Bayramda da bu kadar ödev verilmez ki canım:)Şaka bir yana bu tatil Eray'a yaradı bolca el kasları için makasla kağıt kestik ya da ellerimizde kağıt parçaladık, resim çizdik hepimize çok iyi geldi.

Erol çağırır birazdan bahçeye.10 yıldır bu şirketteyim her 10 Kasımda tüm şirket bahçede 09,00 da buluşur,saygı duruşu için.

12 yorum:

elif-kayra dedi ki...

çok anlamlı ve güzel bir faaliyet olmuş.

lezzettabağı dedi ki...

Ne kadar iyi düşünmüşsünüz bayıldım buna. bence de çok anlamlı olmuş.. bizlerde böyle yetiştik ve yetiştirdik.. Atamın ruhu şadolsun. sevgiler.

Ayla dedi ki...

Elif teşekkür ederiz beğenmene sevindim.

Şükran teşekkür ederim 10 kasımda bundan başka faaaliyet gelmezdi bizim aklımıza.Biz başladık anlatmaya henüz küçük olduğu için dedem dedi fotoğrafa sarıldı,Atatürk demeyi beceremedi

Amin inşallah, sevgiler bizden...

Sibelbek dedi ki...

güzel olmuş. itiraz etmediğine göre tontalak sıkı Atatürkçü ;) öperim onun patates baskısı yapan ellerinden :)

annesiningülü dedi ki...

bu faaliyet diğer hepsini geçmiş :)
iyi akıl ;)

Ayla dedi ki...

Sibel iki keredir itiraz etmiyor Allah şükür,daha çok bizim tartışmamıza baktı.Yok öyle değil yok bu böyle değil derken acaba ben miyim çocuk,anam-babam mı çocuk diye derin düşüncelere daldı yavrucağım.

Bence de öyle nazaar değmesin inşallah

Ayla dedi ki...

Bahar beğenmene sevindim şimdi bunu okuyan Erol beyler bak bundan sonra projenin beyni ben olacağım diye ortalık da dönecek birde kasılarak hemde:)Ama lütfen çerçeve yapmak benim fikrimdi,Atatürk fotoğrafını koymak da benim fikrimdi,Erol sadece patates baskını akıl etti o kadar:)))

Didem Yazici dedi ki...

Çok güzel bir faaliyet olmuş. Atatürk'ün fotoğrafı da çok güzel durmuş çerçevede.
Bizim şirkette de 10 Kasım'da Atatürk büstünün önünde toplanırız. Saygıyla anarız Atamızı...

Ayla dedi ki...

Didem kırtasiyelerde baktım düzgün bir Atatürk fotoğrafı bulamadım,Atatürk'e benzemeyen kartpostallar vardı,söylendim durdum bu nasıl iş diye.Sonra bir takvim gördüm çok güzeldi.O takvimden kestim,içime sindi benimde.

100 kişi çalışan belki daha fazla her sene anarız,birisi arabanın başına geçer kornaya basar,müşterilerimizde katılır aramıza....

lengineer dedi ki...

Faaliyet çok manalı olmuş...
Ne hoş şirketmiş ;))

İkiz Annesi dedi ki...

Çok güzel olmuş hepinizin ellerine sağlık :)

Ayla dedi ki...

Lengineer;artıları ve eksileri düşündüm sonrada çok hoş olmayan bir şirket olduğuna karar verdim:)Faaliyet için teşekkürler...

Aylin teşekkürler beğenmene sevindik hepimiz:))