Salı, Kasım 22, 2011

Adını Ece Koydum(k)


Pis dedikoducu dedim arkasından. Yememiş içmemiş Ay’a tontalak ve ailesi bir gün beni evinde konuk etmiş demiş. Bunu duyan Ay bize gönül koymuş ve bu sebepten Güneşi daha çok seviyorlar diye de kendince çıkarım yapmış. Ay’a ay olur mu böyle birşey dedim biz ailecek aslında seni dolayısıyla geceyi daha çok severiz hatta tontalağım bayılır sana diyerek gönlünü aldım.İçime sinmedi bu durum sevgimizi ispat etmek değil niyetim sadece ne bilim hem tontalağımın en sevdiği Ay’ı yapmak hem de uykusuz gecelerimizde bize yarenlik ettiği için teşekkür etmek istedim.

Şaka bir yana tontalağım epey oldu bir sabah kalktığında pencereden dışarıya baktı anne ay yok dedi.Hımmm nereye gitti ki acaba dediğimde ay uyumaya gitmiş anne dedi.Eeee ne yalan diyeyim bu durum mantıklı geldi bana.Kolay değil tüm gece gökyüzünde nöbet tutmak sonuçta.Hep Ay’ı güneşten daha çok sevdi. Bebeliğinden beri gececi olduğundan mı bilmem tek bildiğim daha çok sevdiği idi. O yüzden bu haftaki faaliyetimizi Ay’a adıyoruz efendim tatataaatammmm...

Hep yağlı boyayı merak ediyordum ya pazar günü gidip tüplerde yağlı boya aldım .Tövbe dedim başkada bir şey demedim.3 yaş 3 aylık çocukla senin neyine yağlı boya ile boya yapmak diye de devam ettim.Bundan sonra ki kısımda küçük çocuklarınıza kötü örnek içeren davranışlar söz konusu olduğu için tontalağın neler yaptığını ve benim nasıl şak diye bayılmak istediğimi anlatmayacağım yoooo yoooo anlatamam.

Yağlı boya ile yaptık ama sonra Ay’ı tekrar yaptık çünkü yağlı boya ile boyadıktan sonra yüzü çizemedim. Bu sefer guaj boya kullandık.Guaj boya kıymetini bilemedim insan beşer kuldur şaşar ya ben de insanım sonuçta şaştım halbuki sen ne temiz bir boyamışsın dedim bu boyaya icat edene binlerce kere teşekkür edip yazımıza tabiki devam edelim

Gelelim malzemelerimize; Siyah,sarı ve beyaz fon kağıdı, yağlı boya zinhar kullanmayın da ne kullanırsanız kullanın (ikinci denemede guaj boya kullandık),sünger fırça, yapıştırıcı. Efendim önce yemek tabağını aldık siyah fon kağıdına yuvarlak çizip kestik aynı işlemi aynı tabakla beyaz fon kağıdı ile gerçekleştirdik.Sonra beyaz yuvarlak fon kağıdına Ay çizdik (verdiğim linkte nasıl yapıldığı var)Tontalak bey herzaman ki gibi boya işlemlerini yaptı bende yüzü çizdim gitti bu sefer benim bey bana aferim dedi. Üç tane de yıldız kondurduk. Biri babanın,biri benim ,en küçüğü de tontalağımın yıldızı.Bilmem siz yapar mıydınız küçükken gökyüzüne yıldızlara çok sık bakardım. Herkesin gökyüzünde bir yıldızı olduğuna ve kayan her yıldızın bir insanın ölümünü temsil ettiğini inanmıştım:) Bir de dilek tutardım, unutmadan en ama en parlak yıldız bendim


Bir faaliyetin daha sonuna bir türlü gelemedik.Şimdi de eve verilen aile katılımından bahsedeyim:)Faaliyetin adı: Adını Ece koydum.Erol bir kere çok söylendi ne bu ya ne bu ya diye diye.Çoğunlukla tontalak ile ben yaptım yok be tamamiyle tontalak ile ben yaptım.
 
 Konu şu :fotoğrafta gördüğümüz kızımıza evdeki ip ve rafya ile saç yapmak.Aile bireylerinin saçları hakkında konuşmak ve sonunda kendisine bir isim koymak.İşte kısaydı, uzundu, kıvırmıcıktı ,pırasa gibiydi,keldi gibi.Yok Erolum kel derken seni kastetmedim bu konuda çok hassassın bizi bunaltın ha:) Önce konuştuk saçlar hakkında sonra başladık yapmaya evde ancak bu ipler vardı.Tontalağım ipleri kesti tabii ne kadar keseceğini ben gösterdim.Sonra yapıştırdık.
Tontalağım bir ara arızaya bağladı ve babasına dedi ki

Baba ten(sen)çok tötüsün(kötüsün) dedi öylece kalakaldım odalarda.Vay bu da mı gelecekti başımıza diye dövünmedim sıra bana gelmesin diye öylece sustum.Sebep mi neydi babası yapıştırıcının hepsini sıkmasına izin vermediği için baba ten çok tötüsün dedi, yeminle bu lafın kaynağı bu sefer ben değildim.Okuldan öğrenip öğrenip eve gelmiş işte:)

Neden mi Ece, ara sıra Ece düşüyor aklımıza özellikle de babaannemize gittiğimizde. O yüzden de bu kızın adını Ece koyduk.

Neyse efendim ne diyoruz bir daha ki faaliyetimizde buluşmak üzere esen kalın.

Kaynak:Etkinlik dünyası
 
Not:Zinhar notsuz olmaz dün annanemiz hani imiş benim torunum demiş. Tontalak cık cık yapıp annane torun dil(değil) oğlum oğlum diyeceksin demiş.Annane de bu hatayı sıkça yapıyor ha....

12 yorum:

Sibelbek dedi ki...

bu tontalağı ne zaman mıncırıcam ben Aylaaaa!!!!

Ayla dedi ki...

Sibel aklımdasın inan bana.Üç bilinmeyenli denkleme düştüm sanki çözmeye çalışıyorum. Birincisi Eray'ın okuldan geldiği saat olacak ikinci ben çalışmayacağım,üçüncü senin çalıştığı saate denk gelecek ki biz işyerine gelelim.Gel de çık işin içinden şimdi:))

Emine dedi ki...

yine öykü tadında faaliyet macerası :)
aydedeniz de eceniz de pek tatlı..ama onları bu kadar sevimli kılan, yazıya döküp bizle buluşturan :D
sevgiler..

Ayla dedi ki...

Emine çok teşekkür ederim yorumların çok mutlu ediyor beni.Sadece güneşi yapıp aya haksızlık etmek istemedik bu haftayı da bu konuya ayırdık.

Sevgiler benden...

didem dedi ki...

Bayiliyorum sizin su aktivitelere. Yagliboyaya mi basliyorsun?
Bu postuna bayildim bolca "ECE" demissin. Ece benim kizim:)))

Ayla dedi ki...

Didem evet biliyorum kızını bilmez miyim.Ece babaannemizin komşusunun kızı Eray bir ara gözünü açıyordu Ece, parka gidiyordu Ece arık epey bir takmıştı ona:))O yüzden de kızın adı Ece oldu.

Keşke kabiliyetim olsada başlasam yağlı boyaya ne çok isterdim.Faaliyetlerde kullanmak için aldım ama Eray için şimdilik erken gibi geldi bana

Filiz dedi ki...

ah be bacım yağlı boya nerden aklına geldi :)))aman evlerden uzak çok pistir o değdiği yerden çıkmaz, ben su bazlı akrilik boyalardan kullanıyorum beyza'ya hem uygun oluyor hemde temiz :) faliyetinizede, aile katılım ödevinizede bayıldım tontalağın ellerine sağlık, bu arada bizim çoçuklar niye böyle babalarıyla didişiyorlar acaba :)) beyza babasına işine gelmeyen bir şey söylediği zaman hemen bana döner, sen yapıyorsun bu çoçuğu böyle der :))) ehh hep biz günah keçisi oluyoruz :))

gülay dedi ki...

Saçlarla ilgili aile katılım ödevinin aynısından hafta sonu bizde yaptık Ayla'cığım.Bizim evde ip bulma ihtimali maden çıkma ihtimalinden daha düşük olduğu için halasının evinden Aşil oynar diye getirdiği mor iple yapıverdik saçlarımızı:))
Pek underground bir kız oldu bizim mor saçlı:)

Ayla dedi ki...

Filiz ne bilim dedim ki yağlı boya ile nasıl olur acaba ne yalan diyeyim bence en güzeli yağlı boyada çocukla olmaz şimdilik.Akrilik boyayı sordum kırtasiyedeki birine salladımı bilmem ahşap üzerine yapılıyor diyince vazgeçtim ama en kısa zamanda gidip alacağım:))Birde iyiler onlardan kötüler bizden:)))

Ayla dedi ki...

Gülay sen yok yaşa güldürdün beni yorumunla.Bende emo yapacaktım kızımızın saçlarının önünü sonra farkettiysen saçlarının önünü kestim:)Şimdi oğlumun aklını karıştırmayayım:)))

annesiningülü dedi ki...

içinde saklı faaliyet canavarımı vardı senin :) hepsi güzel yaptıklarının (ailecek diye ekliyim ;))

Ayla dedi ki...

Bahar varmış demek bende bilmiyordum:)Pazar iki tane daha yaptık eklemedim:)))Öğürecektik maaile az daha, ayrıca teşekkür ederim