Perşembe, Ekim 06, 2011

Sıra


Annem hep anlatırdı senin veli toplantına gittiğim zaman sıranın en önüne,ablanın veli toplantısına gittiğimde ise sıranın en arkasına otururdum.Sorunsuz bir çocuktun, okul döneminde de öyleydi sürekli övgü dolu cümleler alırdım senin hakkında.Ama ablan yok mu hep şikayet ederlerdi,yerin dibine sokardı beni derdi.Öyle bir okul hayatı olmuştur ki ablamın otur roman yaz o derece yani.Sahte veli bile getirdiler arkadaşlarıyla zamanında:)

Karne günü yokuşun başında bizi gören eniştem seslenirdi ablama ‘kaç tane apartman* diktin bu sene’. Benim getireceğim belli suratımı sallandırmışsam teşekkür, gülüyorsam takdir sormazlardı bile. Öğrendim ki zamanla okulda ki başarı kriter değilmiş.Ablam çok güzel bir firma da çok başarılı bir yönetici ,ya ben....Derim ki Allah insanı hayat okulundan başarılı bir şekilde mezun etsin.

Cumartesi tontalağımın 1.dönem veli toplantısı var,çok heyecanlıyım.Bakalım annesinin can suyu bizleri sıranın hangi tarafına oturtacak:)

*kırık not

Not:Bu arada tontalak bey bugün babaannesinde.Efendim resmi tatil ya, okula gitmedi çok sevindi çok.Yakında çocuğum kar yağmasını beklemeye başlarsa hiç şaşırmayın


22 yorum:

annesiningülü dedi ki...

yakında karnım ağrıyor okula gitmesem ne olur derse :) hiç şaşırma :D
nerden öğreniyorlar hiç bi fikrim yok ;)

Nil dedi ki...

BİZİM KARNIMIZ AĞRISA BOĞAZIMIZ PATLASA BİLE OKULA GİTMEME GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ YOKTU. SADECE AŞI GÜNLERİNİN ERTESİ OKUL KAPALI OLDUĞUNDAN GİDEMEZDİK.

ERAY EFENDİ EMİNİM Kİ SENİ HEP ÖN SIRALARA OTURTACAK ANNESİ.

OYSA BEN ÖYLE ÇOK AKILLI DEĞİL DE BİRAZ HAŞARI BİR ÇOCUK OLMASINI İSTERİM KIZIMIN.DERSTE ESPİRİLER FALAN PATLATSIN HOCALARLA KANKA FALAN OLSUN :) BEN YAPAMADIM KIZIM YAPSIN BARİ :)BABASI GİBİ :)

Ayla dedi ki...

Bahar çizgi filmde galiba pepee idi yemek yemeyeceğim diyor, bunu gören tontalak yemek yemeyeceğim diyor sonra pepeenin enerjisi bitiyor yemek yemeğe karar veriyor yaptığının yalnış olduğunu anlıyor.Ama tontalak bey çizgi filmden bir kublesini kendisine uyarlıyor aaa yemek yememek kötü birşeydir kısmını essss geçiyor:)))Yani anlayacağın mutlaka bir yerlerden görüyorlar...

Ayla dedi ki...

Nilhan aşıyı bak hatırlayamadım da kar yağdığı zaman yapılan tatilleri ve sevinçlerimizi hatırlyorum sanki bu kadar sık tatil olmazdı o zamanlar

Nilhan bak bu konuda haklısın ben hep ön sıraya oturacağım ister eleştirsinler isterse övgü dolu sözler söylesinler kendimi biliyorum oğlumla ben hep gurur duyacağım:))Sıra kısmı işin espirisi hoş annem gerçekten öyle yaaprmış da biz bu konuda annemler farklı düşünürüz.

Eray da çok fazla haşarılık var azcık üfleyelim mi size:)))Nilhancım gönlünden nasıl geçiyorsa öyle olur inşallah

hypo dedi ki...

bence sen bu çocuk psikolojisi bilginle öğretmenin masasına oturursun. şaka değil. gerçek:)

Ayla dedi ki...

Cüneyt sözlerinin şaka değil gerçek :)olduğundan yola çıkarsak şöyle derim Ben erayı yetiştirirken hata çok yapmışım yeni yeni görüyorum.Kendimi de çok suçlamıyorum çünkü teoriyi pratiğe dökmek o kadar zor ki,dışarıdan konuşmakla olmuyormuş yani.Yorumun için teşekkür ederim

Not:Yazarken bir ara aklımdan geçti acaba örtmen masasına mı otursam diye şimdi ukalalık olarak algılanır diye yazmadım:))

nohut oda dedi ki...

anaokulunda aslında tum sınıflarda velının boyle bır endısesı olmamalı..yanı prensıp olarak ben cocuga ozel hıcbırseyı tum velılerın bulundugu ortamda soylemem ıyı yada kotu..bunlar ozeldır bırebır gorusmede soylenır..o yuzden sende korkma ve hıcde sorma ozel olarak sor gorus derım..

Ayla dedi ki...

Gülcan 'annesinin can suyu bizleri sıranın hangi tarafına oturtacak:)'tamamen espri.Okul yönetiminn gönderdiği toplantı davetiyesinde özellikle belirtmişler bireysel toplantı diye.bEN Kendi zamanında olan veli toplantılarına atıfta bulundum bana o zamanlar bile saçma gelirdi bunu esprili bir şekilde değindim yani.Ben de senin gibi düşüünüyorum ne demek istediğini çok iyi anladım. Bu toplantı için endişe,korku yok olamazda ilk veli toplantısı ya sadece heyecanlıyım.

Sibelbek dedi ki...

sen çok korktun tontalaktan yahu! o iyi bir öğrenci olacak ;)

İkiz Annesi dedi ki...

İlk toplantınız çok güzel geçer inşallah , biz de geçen hafta yapmıştık ilk toplantımızı:))

Ayla dedi ki...

Aylin aslında söyleyecekleri herşeyi şimdiden biliyorum çünkü sık sık öğretmeni ile görüşürüz işte adı veli toplantısı:)bakalım tahmın ettiklerim mi olacak....

Didem Yazici dedi ki...

Eray'ın öğrenim hayatı boyunca inşallah hep ön sıralarda oturursunuz :)

Ayla dedi ki...

Sibel galiba yazdıklarımdan öyle bir tablo çıkıyor ortaya da yok valla billa korkmuyorum.Diyorum ya okulda da olsun amanne güzel olur ama asıl hayat okulunda başarılısı,mutlu olsun:)))

Ayla dedi ki...

Didem hoşgeldiniz öncelikle;aslında tek dileğim tüm öğrenim hayatı boyunca okuluna mutlu bir şekilde gitmesi.Ön sıralara da oturtursa fena olmaz hani:))

bahriye-krm dedi ki...

demek ilk toplantı yarın...hem eray için hem de sizin için hayırlı olsun ayla'cım...
ablan için yazdıkların ne kadar önemli...okul sonrasındaki hayatta başarıyı yakalamak,başarılı olmak çok daha önemli sanırım...dilerim eray hem okul hem de okul sonrası hayatında hep başarılı olur ve sizin hep yüzünüzü güldürür...

otuzundansonra dedi ki...

hadi bakalım hayırlısı,eminim iyi şeyler söyleyecekler,selamlar

Ayla dedi ki...

Bahriyeciğim ilk önce beni anladığın için teşekkür ederim aslında ben içten içte onu yazmak istedim itiraf ediyorum:))Kesinlikle okuldaki başarı kriter değil ben bunun yakın şahidiyim.Ablam bu yazıyı okuyunca üzüldü kendine neden haksızlık yapıyorsun ama dedi.O okul dönemini mutlulukla anlatır.Hiç utanmam o kadar başarız olmama rağmen ben çok mutluydum der. Sonuç mutluluk dolu bir okul hayatı başarılı dolu bir kariyeri var eeee daha ne olsun.

Erayım için bulunduğun güzel temenniler için teşekkür ederim.İnşallah bu güzel dileklerim hepimizin çocukları için gerçekleşir.

Ayla dedi ki...

Otuzundan sonra amin inşallah ak koyun kara koyun çıkacak ortaya buraya not alırım tekrar:)) Selamlar bendennn

seda dedi ki...

heyecanlanmam kadar normal bir şey yok..yazını okuyunca tuhafıma giden bir şey olmadı..geyet olması gereken şeyleri hissediyorsun..ilk veli toplantın ve çocuğunun ilk öğretmeninden duyacağın şeylerin merekı.-::))gayet keyifli tatlı bir heyecan ve endişe diye düşünüyor ve darısı bana diyorum.-))

Ayla dedi ki...

Seda inşallah o günleri en yakın zamanda sende görürsün.Aslında neler duyacağımı adım gibi biliyorum saolsın öğretmeni bizi bilgilendiriyor çok tatlı bir kadın ama yine de bir ilk toplantı sonuçta ve de çok heyecanlı:)))

ASLI dedi ki...

Benim annemde siranin en önünde otururdu...Bizler de önlerde otururuz in$... :)

Ayla dedi ki...

Aslı inşallah çocuklarımız okulda çok mutlu olur :))