Pazartesi, Ekim 03, 2011

Haftalık İlk Karne


Haftalık ilk karnesini tontalak bey Cuma günü aldı.Annem Cuma günü işyerimi aradığında karne vermişler dediğinde ne karnesi dedim sonra hatırladım müdürümüz kayıt olurken demişti ‘haftalık karne vereceğiz’ diye ancak çocukların alışması, derslerin-etkinliklerin yeni yeni başlaması sebebiyle geçen hafta alındı ilk karne.Telefon da annem öğrencime özel diye bir kısım var ve orada ‘canım öğrencim Eray bu haftamızda göstermiş olduğun olumlu davranışlarından dolayı tebrik ederim' diye yazmışlar dediğinde anne gözlüklerini takıp mı okuyorsun yoksa takmadan sallıyor musun dedim. Sonra Erol’a ilk karnesinden bahsettim böyle böyle olmuş Erol dediğimde kesin öğrencileri karıştırmışlardır dedi:)

Yok gerçekten annem doğru okumuş evde kikirdedik ailecek ne bilim olumlu davranış ve Eray aynı cümle içerisinde kullanılmış ya galiba hoşumuza gitti ne yalan diyeyim.Sonra davranışlar kısmı gözüme ilişti.Bebeklerden bazıları gülüyor bazıları gülmüyordu.Tam da tahmin ettiğim şeyler surat asıyordu bir şey hariç.Selamlaşma (günaydın-iyi akşamlar vs).Aslında tontalak bey teyzeden ötürü adab-ı muaşaret kanunlarını iyi bilir ama demek okulda selamlamıyor kimseleri:) Zaten asık suratlılar bizim öğretmenin bize sürekli söylediği şeylerdi o yüzden biliyorduk yani derse katılım- dersi dinleme ve sınıf anayasasına uyum sağlamıyor bizim tontalak bey ,inşallah zamanla yapacak diyoruz bizde.

Bu karne işi hoşuma gitti çok bir hafta boyunca neler yapacaklarını yazıyorlar, en çok hoşuma giden kısmı bizler için kitap önermeleri.Haftasonu hemen aldım önerdikleri kitabı 'Beni duyuyor musun' güzel bir kitaba benziyor bakalım.Ve bu postu tontalak beyin okulda yaptığı bir çalışmasıyla bitirelim.Her şeyi ama herşeyi saklıyorum bir iki yıl içinde evimiz çöp evine dönmez umarım:)


Not:Eray bey dün akşamdan başladı anne okul yok diye nasıl yalayıp öpüyor beni göndermeyeyim diye.Peki okulun olmadığına ben inandım mı sizce?

18 yorum:

ayak izleri-sevgi dedi ki...

aferin tontalak beye.. ben herzaman diyorum bunların bütün şımarıkları anneye..

Sibelbek dedi ki...

:) tebrikler küçük adammmm, uyumlu bir çocuk olduğunu biz biliyorduk zatennn ;)

elif-kayra dedi ki...

güzel bir uygulamaymış gerçekten.
ayrıca o çöp ev olayı bizdede var,düzenli bir şekilde dosyalıyorum bende :))

Ayla dedi ki...

Sevgi annemde sürekli diyor siz gelene kadar hiçbir sorun yaşamıyoruz siz eve girince çocuk değişiyor ne yapıyorsunuz çocuğa diyor:))Biz gelince bizlerin canını yiyor...

Sibel birde tontalağın annesi babası bunu bir bilse:))Hep bir şikayet gelecek gibi tedirgin kuş şeklinde beklemede:))

Elif uygulama gerçekten hoşuma gitti,şimdilik bende çok güzel dosyalıyorum, onları elime alıp sevip sevip duruyorum hatta işyerine getirdim bir iki tanesini bakıp bakıp gülümsüyorum da ben 2-3 ay sonrasını dosyaların durumunu merak ediyorum

hypo dedi ki...

bizim ev daha yeni temizlendi.
hatta kızım evde yokken yapıyoruz evimizi çöp evden kurtarmaya.
tebrik ederim, Eray'ın annesi.
üniversite karnelerini görürüz buradan umarım, yakın gözlüklerimizi takarak bakarız artık:)

Ayla dedi ki...

Cüneyt annemde ben yokken yapardı temizlik işlerini her nedense sürekli onun anısı var o ilk bu son diye diye atırmayan bir kızı vardı çünkü.Güzel dileklerin için teşekkür ederim Allah hepimize o günleri görmeyi nasip eder inşallah...

annesiningülü dedi ki...

maşallah tontalak bey'e :D
2 senedir o birikenler nasıl saklanıyor bir sor :) hepsi durmuyor desem ;)

Ayla dedi ki...

Bahar teşekkür ederiz.Bahar biz henüz yeniyiz ya bir hevesle nasıl bir arşivleniyor onlar bir görsen.Eminim bir yerde ipin ucu kacacak, önemli çalışmalar saklanacak gibime geliyor ama bakalım,göreceğiz:)

otuzundansonra dedi ki...

vay vay,tontalağa bak sen.Artık karnede mi alıyormuş?,maşallah

Ayla dedi ki...

Sorma ablası ben bu karne olayını tamamiyle unutmuşum kayıt Ağustos başında olunca:)aklımdan ucup gitmiş.Bazen inanmakta güçlük çekiyorum ama evet alıyoruz haftalık hemide:)

didem dedi ki...

Tebrikler kucuk abiye! Ne guzelmis karne isi hem rapor hem de gelismeleri ogreniyorsunuz. Karne hediyesi de lazim simdi:))

Ayla dedi ki...

Didem karne hediye düşündüm de okul bitene kadar çok hafta var çokkk o yüzden hiç alıştırmamalı.Büyük karnede büyük hediler alırız inşallah.Karne işini bende çok sevdim.Hem etkinlikleri görebiliyoruz hem kitap köşesi var hemde duyuruları takip ediyoruz hoşlandım ben bu işten...

bahriye-krm dedi ki...

karne olayı çok güzelmiş ayla'cım...ben bile heyecanlandım...dilerim o asık suratlar en kısa sürede gülücük haline dönüşür...
atamama halleri bende de var...ben de dosyalıyorum...okula başlayınca dosyalama işi ne hal alacak bakalım :))
eray bey'e bolca başarılar :))

Ayla dedi ki...

Bahriye teşekkür ederiz.Dün akşam Erol'a dedim ki bazı bebelerin yüzünü tontalak hiç güldürmeyecek galiba diyip gülüştük.Hala derse katılım yok kendi havasında.Annemle resmen tartışırdık bu konuda şimdi kendi evim oldu dosyalıyorum bakalım nereye kadar:)))

Nil dedi ki...

Ayla benim kızımın dolabının üstü depo gibi. elime geçen kutuları atmıyorum. içi okul faaliyetleriyle dolu. bakalım ne zamana kadar kıyamayıp saklayacağım.

Yahu kadın! diye seslenesim var sana. İnsan kendi çocuğuna bir güvenir ya. Annene neredeyse gözlük numaranı değiştir demediğin kalmış...

Ayla dedi ki...

Annem yakın gözlüğü takıyor Nilhan bazen göremeyip yanlış okuyor tecrübe ile sabit inan bana:))Dün mesela servis parasını zarfa yazmışlar anne o kadar olmaz gözlüğü tak oku diyorum aman nereden bulacağım dedi takmadı sonra eve geldik he kızım değilmiş diyor:))Biraz da tabii güvenmemekte var.Çok yaramaz olduğu için galiba olumlu davranışı Eray'a yakıştıramadım da olabilir.

seda dedi ki...

ilk karnesi hayırlı olsun aylacım..allah nice güzel,olumlu,başarılı notlarla dolu karneler görmeyi nasip eder...

Ayla dedi ki...

Seda amin inşallah,darısı başınıza diyelim o zaman:)