Perşembe, Eylül 15, 2011

Geri sayım başladı


Anneme sürekli geri sayım başladı dedim.Bizden kurtulmana son dört gün, son üç gün, son iki gün, son bir gün....Annemde ben sizden rahatsız değilim ki dedi ben geri sayım yaptıkça.Okul günü geldi çattı. Oryantasyon dönemi bana göre sebeplerini daha sonraki posta yazacağım oryantel dönemi 09,30-12,30 arasındaymış. Bize daha önce bilgi verilmediği için Eray'ı kim getirecek ,alacak sorunu baş gösterdi malum okul eve uzak. Annem bende kalın çocuğumla ben ilgilenirim dedi. Topladık pılımı pırtımızı bu hafta annaneye yerleştik şaka gibi ben anneme bizden kurtuluyorsun dedim de kurtalamadığı gibi birde üç kişi evine yerleştik.İnsan rahata çabuk alışıyor.İşten döndüğümüzde yemekler hazır, iş yapma derdi yok ,Eray annanenin evini sevdiği için uyumlu.Ohh be ne güzel bir hayat bu.

Eray akşamları işten dönünce bizi gördükçe geriliyor gelme anne diyor:) Almaya geldiğimizi zannediyor.Yok oğlum annanede kalacağız bu akşam da diyince gel anne gel diyor sonra kucağıma zıplıyor.Annane ile eğleniyorlar sokaklarda geziyorlar hani sürekli bahsettiğim komşularımızın sokağında.


Eskiden şanslıydık biz parkalarda toprak olur küreklerle o topraklarla oynardık.Bakıyorum da çevreme bizim parklarda kesinlikle toprak yok,her yer taş. Eray kum ile oynamak isteyince annane hemen yakında ki inşaattan kum almış .Eray annaneye kuma ağaç dikelim demiş, alışık nasılsa.Ona da bulmuşlar bir çözüm.İncir ağacı galiba şimdi tam da hatırlayamadım onun yaprağını dikmiş kuma:)Ağaç diktikçe bir seviniyor görseniz.

Ben tontalığıma bizim evde mutlu olmasını nasıl öğreteceğim hiç bilmiyorum, çok hırçın kendi evinde.Ya bebesinin(babaannesi) köyünü istiyor ya da annanenin evine gidelim diye ağlıyor.Kara kara düşünüyoruz.Yine geri sayım başladı Eray hoşlanmayacak bu durumdan son iki gün.

20 yorum:

annesiningülü dedi ki...

kısa sürede otursunuz yeni dönemi :)
okul dönüşü yorgun olabilir her ne kadar okulda uyuyacak olsa bile. Ya çok huysuz yada çok sakin bir çocuk bulabilirsiniz karşınızda :D
okumaya başladığımdan beri büyüdü gözümün önünde, fotoğrafını görünce anladım :)

abide dedi ki...

İlk resimdeki manzara süpeeer.Ne güzel bir mahalle orası :) Geri sayım bizde de başladı kısmetse 3 ekimde kreşe başlıyoruz:)

hypo dedi ki...

ben bu mahallede ölmek istiyorum.
nazım ustanın dediği gibi beni anadolu da çınar ağacının altına gömün demiş ya, beni Eray'ın büyüttüğü bu ağacın altına gömün:)

Ayla dedi ki...

Bahar her öğlen Eray'ı almaya gidiyorum servisler henüz başlamadı öğretmeniyle konuştum uyur mu dedi acayip Eray gözünü korkutmuş, büyük ihtimal uyumayacak dedim:)Ya servise uyuyacak ya da biz eve dönerken uyuyacak yani vay geldi başımıza.İnşallah çok sakin bir çocuk çıkar şansımıza:))huysuzda çıkarsa ne yapalım kabulumuz evlat işte.

Hep gözümün önünde olmasından sebep büyümüyor gibi geliyor bana birileri söyleyince mutlu oluyorum:))

Ayla dedi ki...

Abide öncelikle hayırlı olsun.İnşallah çok mutlu olur yeni yuvasında.Abide çocukluğumun igençliğim geçtiği yer.Öyle sakindir ki sabah yat ertesi sabah kalk:)

Ayla dedi ki...

Cüneyt severim Nazım ustanın vasiyet şiiri hatırlattığın için saol.

Ölümü karıştırmayalım şimdi bende o mahallede yaşlanmak istiyorum aynı annem gibi.Annem gelin gelmiş o mahalleye orada hala.Erol'un inadını kırdığım gün sabahı beklemeyip gece taşınacağım anla yani.

ASLI dedi ki...

kum isteyince anneanne kum getiriyor sevilmez mi o anneanne :)

Ayla dedi ki...

Aslı her dediğini yapmakla bize kötülük yapıyorlar, o yüzden bizim evi sevmiyor bizim evde kurallar var büyüklerin evinde çok özgür.

Sibelbek dedi ki...

annenin bulduğu çözüme bayıldım. çok yaratıcı :))) bu da geçer diyeceğim Aylacım ;)

Ayla dedi ki...

Yok Sibel çözümü bulan kişi Eray sadece annanesine bana kum bul demiş sonra ağaç dikecem kuma demiş sonra yaprağı annesine kopar demiş o ekmiş. Annem sadece aracı.Fikir tamamen Eray'a ait:)))hakkını yemeyelim:))

Yunkabu dedi ki...

cok tatlı :) bayıldım yaprak dıkerkenkı fotografına.

Ayla dedi ki...

Fulya Erat'ı at tabiatının göbeği ayy ben sıkıldım demez, hayvanları keşfeder, ağaç diker, toprakla uğraşır .Hee tabiat yok mu etrafta ahaaa da kendi yaratır:)

elif-kayra dedi ki...

önümüzdeki hafta zorla geçicek hepimiz için.
bu anneanneler nekadar çok seviliyor değilmi :))

Ayla dedi ki...

Elif sorma bakalım gelecek günler nelere gebe, inşallah sizin içinde hayırlı olur kayra güle oynaya gider okuluna

Çünkü annanelerde yasak yok, kural yok sevilmez mi baldan tatlı olur onlar:)))

Adsız dedi ki...

♥İlk fotoğraf çok güzel♥

seda dedi ki...

bayıldım ilk fotoğrafa ayla çok güzel,istanbul burası diğmi?bu arada hep yorumlarını görüyorum sevgili abide nin blogunda,ben de ziyaret etmek istedim blogunu..çok bakamadım ama gayet keyifli ve güzel görünüyor,..kuzunun okulu hayırlı olsun, okulun yerinede bayıldım yeşilliklerin içinde.-)

didem dedi ki...

Anneanneden ayrilmak zor olucak ama yine gidersiniz. Parklarda kum olmamasi kotu, cocuklarin en cok sevdigi sey...

Ayla dedi ki...

RedRiding Hood beğenmene sevindim,yakında oraları daha yakında çekeceğim...

Ayla dedi ki...

Didem benim çevremde yok hep taş çok saçma geliyor, çocukların kürekleri kovaları var ama anca tatilde kullanıyor.(Belki başka parklarda varsa bilelem tabii orasını)Servis 16,00 sonra annaneye bırakacak öyle karar aldık son durum bu yani hafta için yine 2-3 saat görecek onları

Ayla dedi ki...

Seda öncelikle hoşgeldin sefalar getirdin iyi ki geldin.Evet yer İstanbul/ortaköy beğenmene sevindim.

İnşallah hayırlısı olur, evet okulun bulunduğu yer de bahçede yeşillik dolu şanslıyız anlayacağın.