Pazartesi, Eylül 26, 2011

doktor doktor kalksana Tontalağın ışşş'larına baksana

Çok zor bir haftasonuydu bizim için hatta birkaç günümüz daha zor geçecek anlaşılan.Erayımın ateşi düştü şükürler olsun doktora gerek duymadan lakin ağzının 3-4 yerinde aftlar çıktı canını çok ama çok acıtan.Gece uykusu neredeyse hiç yok sürekli ağlıyor anne ışşşşş lar acıyor diyor.Işşşş ‘yara’ demek bebemiz yani babaannemiz küçükken Eray ışşş mı oldu derdi ya bu ışşşşlar bize bebekliğimizden armağan.

Cumartesi gecesi hiç ama hiç uyumadık. Mater’ın abartılı hikayelerini sabaha kadar tekrar tekrar seyrettik.Bu esnada Mater’ın şimşek McQueen den daha karizmatik olduğuna karar verdik yani karar verdim. Hatta bir ara uyku sersemi galiba ben bu Mater’a aşık olacağım bile dedim (bu olaydan Erol’un haberi yok sakın ha)

Ağzını saran aftlardan yemek yiyemiyor kuzum yemeği bırakın sütünü içmek istiyor sütü bile içemiyor hatta canı o kadar çok acıyor ki su bile içmiyor.Pazar sabah erkenden başladı anne meni dodoya(doktor) götür diye.Bilemedik aft için doktora gitmeye gerek var mı dedik. Elimizde bir aft kremi vardı onu sürdük ve her zaman ki gibi bu kremler işe yaramadı.Anne dodoya götür beni dedi. Yine bilemedik aft için doktora gitmeye gerek var mı dedik.Taaa ki midesine eliyle bastırana kadar.

Anne men açım dedi, resmen kuzum haykırdı. Işşşları gösterdi yiyemiyormuş' anne dodoya götür meni açım' dedi. Erolla birbirimize baktık,götürelim mi bile demedik,canımız o lafla bir yandı ki hemen hazırlanmaya başladık.Neler düşündüm neler Somali de aç kalan çocuklar da annesine de öyle demiş miydi. Anne ben açım dediğinde bir çare bulabilmiş miydi. Uzaklara gitmeye gerek yok sokağımızda, semtimizde anne ben açım diyerek uyuyan çocuklar var mıydı?Anneleri bu çaresizliklerine çare olabilmiş miydi.

Arabaya binince rahatladı, doktora küçücük bedeniyle ne umutlar bağladı.Kaydımızı yaptık doktor şikayetiniz nedir dedi haliyle.Biz açız dedik doktor da şaşırdı.Eeee o zaman bir lokantaya gideydiniz ya buraya niye geldiniz Allah için demedi.Sonra açıkladık ateşi,kusması geçti lakin bedenimizde aftlarımız kaldı hastalığımızdan arta kalan.

Doktor ne dediyse harfiyen uyguladı kara kuzum.Birde doktora şikayetini bir anlatması var ki oyyy oyyy dillere destan.Midesine bastırıyor açım diyor, ışşşlar çok acıyormuş,yemek yiyemiyormuş,süt içemiyormuş.Tabii her seferinde doktor bize döndü 'ne dedi' dedi tontalakça konuşuyor ya haklı doktor da anlamıyor haliyle.Ben tercüme ediyorum doktor gülüyor hatta neredeyse kahkaha atacak ama Eraya da saygısızlık etmek istemiyor.Eraycığım ışşşşlar geçecek diyor doktorumuz ama Eray motora bağlamış hiç dinlemiyor o elleri kolları hareket ettire ettire sitemli bir biçimde anlatması bir var ki hiç sormayın.

Doktor rahatlatması için Zinco ve Aerıus(alerjik döküntülerimizde var) yazdı ,calpol de birkaç gün verin ağrısını azaltır dedi .Tam kapıdan çıkacakken ellerini iki yana açtı dodo dodo ışşşlar geçmedi dedi bir görseniz nasılda kızgın. Sen bilmem kaç yıl tıp oku, emek ver bu mesleğe 4 yaşına girmiş bir velet bir gün gelsin mesleğini nasıl yapıyorsun diye sana hesap sorsun.Doktor gülüyor bir yandan da ışşşlar geçecek Eraycım annen sana ilaç verecek geçecek tamam mı diyor da bizim ki hiç dinlemiyor

Dodo dodo ışşşşlar geçmedi dedi ta ki otoparka gidip arabaya binene kadar

Eray kızdı bize ışşşlar geçmedi başka doktora gidelim dedi.Babamız konuşmaya başladı.Oğlum yaralar geçecek ama yemek yemelisin, ilaçlarını içmelisin ki geçsin.

Oğlum dedi ki büyüyünce lafları ile bizlere kök söktürecek oğlum babasına dedi ki, yaramazlık konusunda listeleri zorlayan oğlum babasına dedi ki ,aftları yüzünden yemek yiyemeyip aç gezen bu yüzden süzülen oğlum babasına dedi ki ‘babanın ışşş yok Eyanın va(var).Vücut dili aslında herşeyi açıklıyordu. Başını kızgın kızgın sallıyor sen ne anlarsın baba ,dışarıdan konuşmak kolay senin yaran yok benim var diyordu.Erol dikiz aynasından bana baktı bu lafa verilecek cevap var mı sizce sonuçta ateş düştüğü yeri yakardı.

Ha doktordayken bir şey farkettim,güldüm.Eray dan bahsederken ‘açız’ dedim. Yani asla yapmam dediğimi yaptığımı farkettim..Hani anneler yaparlar ya çişimiz geldi, karnımız açıktı,terledik, uyuduk.Yoo yoo asla kimseyi eleştirmedim,kınamadım sadece ben yapmam bunu diye içimden geçirmiştim. Belki de ne zamandır yapıyorum farkında bile değilim.

Aman ağzımdan ara sıra kaçsa da doğru değil mi sonuçta:)Çocuğum açsa bende açım,çocuğum mutluysa bende mutluyum, çocuğum biraz daha iyise bugün o zaman bende bugün biraz daha beyazım.

32 yorum:

Selcen dedi ki...

kıyamam o kuzuya ben. İçim parçalandı inanın ki. Kızım çok küçükken çıkmıştı ağzından ne emiyor ne biberon alıyordu hiç uyumadan ağlıyordu :((( Mukostatin vermişti doktorumuz sürer sürmez rahatlatmış, birşeyler yiyebilmişti. Umarım şimdi daha iyidir. Ne tatlı söylemiş o da açın halinden ancak aç anlar değil mi???

annesiningülü dedi ki...

çocuklardan önce yapmayız dediğimiz herşey yaladık yuttuk galiba Ayla :)
Bende bazen (hem konuşurken hem yazarken)biz gibi yapıyorum :S
Geçmiş olsun ışşşlar hemen geçsin. Çocuk aç kalmasın ya çok üzüldüm :((

Emine dedi ki...

çok canı yanıyordur Ayla acil şifalar..
işin kötü tarafı çocuk biraz büyüdüğünde biz ağzıyla konuştuğunda anne olarak nerde olduğu farketmez bozuyor seni.
o yüzden alışmamaya çalışmanı öneririm..

Sibelbek dedi ki...

yaaa! ben de biz diye konuşuyorummmm :( çok geçmiş olsun tontalağıma. haklı tabi, yarası olmayan olanın halinden ne anlasın! hıh! hiç anlamaya çalışmıyorlar hiççç! :)

Ayla dedi ki...

Selcen hoşgeldin,bugün birkaç lokma geçti kursağından o yüzden daha iyi diyelim.Gerçekten çok zor inan çocuğum içinde onu o halde görüpte birşeyler yapamayan bizler içinde...

Ayla dedi ki...

Bahar söylerken hiç utanmam, saklamam sakınmam herşey bizler için herşeyi de yaptım Allahıma binlerce şükür.Çünkü yaşamadan anlaşılmaz şeyler varmış şu hayatta.Yaladım,yuttum ve sindirdim.

Bahar aç kalmasında pazar günü çaresizlikten mutfakta geçti günüm azar azar yaptım sevdiklerinden, canı yanmasın diye tuzsuz,salcasız falan yok diyor evlatcığım anne ışşş var yiyemiyorum diyor da bir yandan da açım diye ağlıyor.Çok zor bir haftasonuydu bir bilsen çok yıpratıcı...

Adsız dedi ki...

canına hamileyken de acıkmıyor muydun?aynı duygu şimdi değişir mi?:)

geçmişler olsun.öperim onu ben kocaman.

Ayla dedi ki...

Emine teşekkür ederim aft acısını bilirim çok sık çıkmaz bende bir tane çıkar inan ömrümü yer,bir görsen doktorla baktık iki taraftada var toplam 4 tane.İki tarafta da olunca lokmayı çeviremiyor, çorba desen de içmiyor.

Tahmin etmeye çalışıyorum düşün babası ye oğlum iyileşeceksin diyor tabiii diyor babanın yok erayın var diyor.Eminim daha neler neler söyleyecek bizlere baksana bu yaşta babayı bozduguna göre...

Ayla dedi ki...

Sibel zaten yapan farkına varmıyor:))Bende çocuğum yokken duyardım nıyee bu kadın çiş yapıyoruz der ki derdim ama içimden.Sonuçta herkesin kendine göre bir düşüncesi, yetiştirme tarzı var.

Damdan düşenin halini damdan düşer anlar tontalağım bu yaşta bu çözmüş baksana güzel bir ders verdi babasına

Ayla dedi ki...

Sıradan bir balık bak bunu hiç düşünmedim bu açıdan kendimi aklamak için bir neden daha..Çok teşekkür ederim inşallah geçecek...

gülay dedi ki...

Oy oyy kıyamam ben bu aç tontalağa.Kuzum ya yanımda olsa da şöyle bir sarılsam.
Ayla'cığım bizim doktorumuz çok kullanır bizli cümleleri.Her seferinde de çok gülerim."Evett neremiz ağrıyor,kulağımıza da bakalım,kilomuzu ölçelim:)))"
Genelde kullanmıyorum gibi ama kesin benim de ağzımdan çıkmıştır:))
Tekrardan çok geçmiş olsun kuzuma çokçana öperim.

Ayla dedi ki...

Gülay galiba bu cümleleri doktorların çoğu kullanıyor, bizm tüm doktorlarımız kullandı senpatik duruyordu söylemleri bende gülerdim:))Ben kullanıyorum galiba:)))

Çok saol tez zamanda geçsin inşallah çünkü artık hem Erayın hem bizim sinirlerimiz fena halde kötü vaziyette

nohut oda dedi ki...

cok cok gecmıs olsun agızda cıkan aftlar bız bıle mahvedıyor ayse de br donem bogazlaına kadar cıkmıstı dut surubu tavsıye edecegım cok ıyı gelyor

Ayla dedi ki...

Çok saolasın bilmiyorumdum bunu internetten de baktım ağız içi yaralarına birebir diyor, hemen bir yerlerden edinmen lazım çünkü Erayımın sinirleri artık iyi değil, tahammülsüzlik baş gösterdi.Yardımın için tekrar teşekkürler

abide dedi ki...

Okurken içim parçalandı canım.İşallah en kısa zamanda aftlar geçer ,eray'da güzelce karnını doyurur.Ağız içindeki aftlara kırmızı dut şurubunu öneririm.Daha önce hiç dikkat etmemiştim bende 'biz' mi diyorum acaba..

elif-kayra dedi ki...

çok geçmiş olsun aylacım.kıyamam ya..

Ayla dedi ki...

Abide teşekkür ederim, nasıl açken yorgun ve sinirli olursan işte Erayda da durum şu aralar öyle o yüzden kara dut şurubunu anneme söyledim hemen temin edecek ilk defa duydum Gülcanda önermiş inşallah iyi gelir.

Bilmem abide hiç dikkat etmedim sende .Biz değil tam olarak mesela çocuk çişe gider çişe gittik, yemek yer annede yemek yemiş gibi yemek yedik derler ya onun gibi yani:)) Aman ben boşverdim zaten dikkat bile etmiyorum

Ayla dedi ki...

Teşekkür ederim Elifi çarçabuk geçsin istiyorsun bu hafta tabii hayırlısıyla...

seda dedi ki...

insanın neresi acıyorsa canı orada derler..aft küçük bi şey önemsiz gibi dursada insanın çok canını yakıyor ve ağız içinde olmasından dolayıda ayrıca çok gıcık..çok geçmiş olsun..umarım hiç bi şeyi kalmamıştır ve karnını doyurmuştur eray'cık..dünya da çeşitli yerlede yemek ve su bulamayan insanlarsa:-((allah hepsinin yardımcısı olsun kimseyi açlıkla susuzlukla imtihan etmesin inşallah..

Ayla dedi ki...

Seda teşekkür ederiz, yok henüz devam edıyor acısı. Aftın gitmesi kendimden biliyorum bir hafta,on günü bulabiliyor.Biraz aç geziyoruz, yemek istiyor ama acıyor diye yemeyi de bir kaşıktan sonra reddediyor.

Amin inşallah Allah yardımcıları olsun hep derim hep diyeceğim Allahım çocuklarımızla imtihan etmesin bizleri....

hypo dedi ki...

çok geçmiş olsun, üzüldüm.
en güzel ilaç şu an mevsimi geçmiş olmasına rağmen mısır çarşısında bulanan karadut şurubudur. afta en iyi o gelir.

Ayla dedi ki...

Cüneyt teşekkür ederim önerin için annemi bu iş için görevlendirdim ne yapar ne eder bulur o.

ASLI dedi ki...

Ayy cok gecmi$ olsun.
üzüldüm.Dualarim tontalakla

Ayla dedi ki...

Aslı teşekkür ederiz, geçecek inşallah

otuzundansonra dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun annesi,Acil şifalar olsun inş.

Ayla dedi ki...

Çok teşekkür ederim bugün daha iyi Allahtan,

İkiz Annesi dedi ki...

Aylacım yeni gördüm koşturmamdan giremedim bloglara kusuruma bakma ne olur:(
Çok geçmiş olsun kuzucuğa çok üzüldüm inşallah daha iyisinizdir bugün.
Senin yaptığını ben de hep yaparım açız,uykusuzuz vs. vs. anne olunca onlarla bir oluyoruz elimizde olmadan.
Kocaman öpüyorum kuzucuğu sevgiler..

Ayla dedi ki...

Olur mu Aylin herkesin işi gücü avr sonuçta,hele de şu okul döneminde.Çok saol bugün daha iyi daha mutlu yiyebiliyor artık şükürler olsun.Yine ara ara ışş ışş diyor biz buna şükrediyoruzç

sevgiler benden size,kuzuları öp kocaman kocaman

Yunkabu dedi ki...

cok gecmıs olsun yavru kusum :(

Ayla dedi ki...

Fulya teyzesi teşekkür ederiz,aftlar iyi durumda.Ağrı kesici,kara dut şurubu artık ne geldiyse uyguluyoruz Eray'a...

didem dedi ki...

Hay allah ya cok gecmis olsun. Acir tabi kiyamam. Gecti mi simdi nasil?

Ayla dedi ki...

Didem Allah şükür hiçbir aftımız kalmadı,iyi oldu,yemekte yiyebiliyor sorunsuz bir daha yaşamayız inşallah.