Pazartesi, Ağustos 08, 2011

Kısmet değilmiş



Bu seferde programlar benden olsun istedim. Bizde hep programları Erol yapar çoğu zaman sesimi çıkarmadan giderim.Cumartesi 17,00 kadar çalıştığımız için ne zamandır gitmek istediğim ama bir türlü çeşitli nedenlerle gidemediğim arkeoloji müzesine gitmek istedim. Erol mırın kırın etti
-17,00 çıkıp yetişemeyiz
-19,00 kapanıyor yetişiriz
-Trafik olur
-arabayı bırakırız 4.Leventten- Taksim (Metro),Taksimden- Dolmabahçe(füniküler bilmem ne) ,Dolmabahçe'den -Gülhane(tramvay) yaparız
-Eray yaramaz durmaz
- Erayla gittik hep bir yerlere herzaman ki gibi olur
-Sıcak çok
- o zamana kadar hava serinler
-Niyetliyiz
-Niyetliyken eve kapandığımızı ben pek hatırlamıyorum

dünya kadar bahane sıraladıktan sonra vurucu cümleyi söyledim ama ben hep sana uyuyorum, hiç arıza çıkartmıyorum dedim tamam tamam dedi. 16.30 da babaanne Eray'ı şirkette bıraktı,17.00 de düştük yollara.

18.00 den önce orada oluruz gibi planladık da ne bilim ben Erayın her zamankinden daha çok huysuz olacağını.Yollarda bizlere neler yaptı neler .Gideceğimiz yere yollarda çok vakit harcağımız için 18,10 vardık.Güvenlik bizi içeri almadı.19.00 kadar evet  müze açıkmış ama gişe kapandığı için giremezmişiz.İyi de müze kartımız var dedim yok efendim girişler o taraftanmış alamazlarmış,  o kadar eziyetten sonra kaldık mı kapılarda.

Erol'un suratıına bakmadım tabii biliyorum nasıl bir manzara ile karşılaşacağımı:) insan görmemeyi seçebiliyor da ya kulaklar söylendiğini gelene kadar duydum ama sustum.Gelene kadar çok kötü bir plandı demem konusunda bana baskı yaptı.Çok kötü plandı de peşine bırakacağım söz dedi, bende ısrarla şahane bir plandı sadece kısmet değilmiş dedim .Kabul etmeyince de daha çok konuştu  kabul ettirebilmek için.

Neyse ben biliyorum falsolu bir planı mutlaka olacak,biz onu yaşacağız ve bu bloga 'intikam soğuk yenen bir yemektir 'diye koca koca harflerle yazacağım.Aha da bu lafı söylediğim güne tarih attım 08/08/2011.


Gelmişken ne yaptık Gülhane parkında gezdik.Babamlar yıldız parkında iftarlarını açacaktı,bizde oraya davetliydik.Yıldız parkı yani benim çocukluğumun en güzel günlerinin geçtiği park oraya gittik.Güzel bir akşamdı,kalabalıktık,eğlendik.Akşamın sonundan bir kare ablam ve babam:)


Aramızda sır olarak kalsın:Bu arkeoloji müzesinde birşey var bana kısmet olmuyor işte. Her gitmek istediğim zaman bir engel çıkar.İstanbul'u talan etmişimdir , sıra o müzeye gelince mutlaka birşey oluyor.Erol'a söylemeyin sakın , gerçekten kötü bir plandı:)

Not:Eray ve babası şu an fotoğrafçıda vesikalık çektiriyor, sonra muhtarlık vs vs kayıt işlemleri için eksiklikleri tamamlayacak(anaokulu için) Aynı işyerinde çalışmanın dezavantajı aynı anda pek izin alamıyoruz Erol gitti de bende fotoğraf çektirirken tontalağımın yanında olmak çok isterdim:))Bu arada Erayın Vurak(Burak)abisi ve Gugu(Duygu)ablası ile son gecesi, sabah erkenden uçakları var çok alışmıştı,çok üzülecek

12 yorum:

Nil dedi ki...

Vazo koleksiyoncusu babayı görebildik sonunda :)
hava uzun kollu giyecek kadar serin mi yahu? ne mutlu eğer öyle ise.

Sıpa Eray efendi annesi plan yapınca mı mızmızlığı tavan yaptı? çok darıldım çook. Iıııı :)

Ayla dedi ki...

Nilhan babamın bir kere daha fotoğrafını eklemiştim aslında ama çok eskilerde...Cumartesi akşamı hırka giyelecek kadar serindi, dışarıda oturduğumuz için önce inat ettim giymedim rüzgarı hissedeceğim diye sonra yemedi tabii:) Bir akşam öyle güzellik yaşadım yine pstırma sıcaklarındayız.

Sorma eğer o kadar yaramazlık yapmasaydı yollarda biz girişi kaçırmazdık ben de o gün o surayı çekmezdim:) Aslında baştan herşey diyor ki gitme Ayla Erolun mızmızlığı, erayın yaramazlığı vs vs vs

annesiningülü dedi ki...

sen başka yere diye yola çık aniden arkeoloji müzesine dön :) başka türlü olmayacak galiba ;) çok kötü bir plan değil canım. bende severim iki ayak bir pabuçta planları ama çocuk işte ne bileceksin. Günleri günlerine uymuyor ;)

Ayla dedi ki...

Bahar son planınım plansız plan yapmak:))

Sultanahmete gideceğim bir gezelim diyeceğim sonra gel Emininönüne inelim diyeceğim ama bunları hep habersiz(miş) gibi yapacağım sonra dediğin mi yön değişmiş aaa gülhanenin içindeyiz aaa burası da arkeoloji müzesii diye diye gireceğim KISMETSE TABİİ.

Geçen hafta Eray çok huysuzdu bizi çok çaresiz hissettirdi neyse bu hafta iyi başlayacağız inşallah.

Sibelbek dedi ki...

sen müzeye Erolsuz ve Eraysız git derim ben... Baban çok babacan görünüyor :)))

Ayla dedi ki...

Sibel birkaç plansız plan yaptıktan sonra baktım gidemiyorum hazır Erol'da artık Eray'a bakabiliyorken tek gideceğim kafaya koydum:)))

Baban öyledir:))Bekarkan her hafta birinin evinde tabu, film anlatmaca vsss günleri düzenlenirdi.Arkadaşlar bizim eve girer girmez babanı çağır der babam odanın orta yerine bağdaş kurar anlatırdı kimsede sıkılmazdı çünkü kahkaha eksık olmazdı. Baba sen gıtsene odana sonuçta uykuya ıhtıyacın var yaşlı adamsın dediğimde arkadaşlar bırakmazlardı.Gençle genç,yaşlıyla yaşlı,çocukla çocuk olurdu:))

abide dedi ki...

Niyetliyken enerjine bayıldım canım.Ben parmağımı kaldırmaya üşeniyorum.

Ayla dedi ki...

Abide benimde tersi durum sözkonusu oturursam aklıma düşer:))En iyisi hiç oturmamak.Zaten niyetli niyetsiz farketmiyor ben hiç oturamadığımı farkettim son dönemde. Yani oturmaya vaktim kalsa bile bir iş icat ediyorum...

Seyyaf'ın Annesi dedi ki...

çocukla müze gezme fikri de ilginç:) Yani ben göze alamam kesin durmaz benim oğlum.Kitap fuarına giderken bile yolda uyuttum rahatça gezeyim diye.

Ayla dedi ki...

Seyyaf'ın annesi benim oğlum da pek durmuyor yani haliyet-i ruhiyesine göre...Anne oğul iş dışında siyam ikizi gibiyiz sadece işe geldiğimde ayrılıyorum onun dışında müzemi gezeceğiz hoop benimle,fuara mı gideceğiz hopp benimle.Yürümediği zamanlarda bile kasım ayında sırtımızda kapadokyayı gezdi evet şimdi anlamıyor ama gezmediği müze kalmadı ileri de anlayacak, her ortama sokuyoruz bakalım ama henüz dışarıyı ilk defa görmüş gibi tepkiler veriyorlar ama inşallah biraz daha büyüyünce anlayacak yani öyle umuyorum

didem dedi ki...

Var bir keramet demek arkeoloji muzesinde. Cok guzel geiyorsunuz yine de...

Ayla dedi ki...

Didem sonunda kırdın şeytanın bacağını veeeee gittik bu haftasonu çok güzel bir yerdi çok mutlu oldum