Perşembe, Ekim 23, 2014

Acil durum keki


Eskiden daraldığım zaman atardım kendimi mutfaklara kalırdım üç saat. Ev yemek, pasta, börekle dolar taşardı. Çok yemeyelim diye de yaptığımı dağıtırdım. Malum kilo durumları. Hele yeni tarif denemek, sonra fotoğrafını çekmek nasıl meşgul ederdi aklımı.

Çarşamba akşamları ödevsiz günü tontalağın. Eeee dün akşam da azcık canım sıkkın olunca kek yapalım mı dedim. Oleyyyy dedi ve ekledi 'annecim sen süper bir annesin'. Peki neden öyle hissetmiyorum dedim ama içimden içimden. Beni  kimsecikler duymadı.

Neyse efendim girdik mutfağa. Elimin altında bulunan acil durum tariflerinden birini çıkardım. Öyle de bir birikimim vardır benim. Yeni tarif denemesem de bu aralar gördükçe beğendiklerimi not alırım.

Annem başladı konuşmaya. Çocukla olacak iş mi bu, mutfak dağılacak of, puf, püf... Eray nasıl da mutlu. Başladım tarife göre malzemeleri hazırlamaya. Hay aksi şeytan kakao evde kalmamış. Vanilyanın tarihi geçmiş. Ana-oğul aklımıza düştü bir kere Erol'u markete yolladık. Bu durumdan Erol beyler hiç ama hiç memnun olmadı.

Tarifi okurken bir de ne göreyim süt miktarını yazmamışım iyi mi? Tarifi aldığım yeri mutlaka kağıdın köşesine not ederim ve ta ta taammm not etmemişim. Aman dedim anneme ne kadar olabilir ki ya bir su bardağıdır ya da bir su bardağı yakın. Annem yarım su bardağı yağ bu tarife az diye söylenmeye başladı. Aramızda keyfi en yerinde olan tontalak. Mikseri verdim eline coştukça coştu.

Tontalak unu elerken biraz ortalığı batırdı. Annemin yine canı sıkıldı. Un bu ya batarsa batsın. He yağ olsaydı aynı cümleyi yazar mıydım bak bunu kestiremedim.

Pişerken otuz kere gitti başına ohhh ne güzel de koktu dedi. Tontalağın elleri değdiği için mi bilmem kek acayip kabardı. Lakin güya mozaik kek olacaktı biz o şekli veremedik. Bizimkisi biraz gülen adam keki oldu. Yani şekli ona benzettim. Bence Tontalağımın mutluluğu keke sirayet etti.

Pişince kalıptan çıkarmak için ılımasını beklemek lazım. Biz beklemedik. Eray'ın uyku saati zaten 15 dakika geçmişti iyice geçmesin dedim. Sıcak kesmesi zor oldu ama oldu. Yemeden yatsaydı kendimi biliyorum vicdan yapardım. Yerken gelişigüzel iki-üç poz çektim

Sabah işe geldim o tarifi nereden almış olabilirim diye araştırdım. Zaten takip ettiğim çok yemek bloğu yok kolayca buldum. Olsada Yesek Suzan blogundan almıştım. Aslında kakaolu mozaik kek olsa da orijinali bizimkisinin adına koyduk kakaolu gülen adam keki.

Kakaolu Gülen Adam Keki

-3 yumurta
-1.5 su bardağı toz şeker
-yarım su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı süt
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-3 su bardağı un (2,5 su bardağı daha iyi olur bence)
-2 yemek kaşığı kakao

Yumurta ve toz şeker mikserde iyice karıştırılır. Sonra sıvıyağ ve sütü eklenir.Un, kabartma tozu ve vanilya eklendikten sonra hamur ikiye bölünür. Hamurun yarısına kakao karıştırılır. Kalıba sırayla bir kepçe beyaz hamurdan bir kepçe kakaolu hamurdan eklenerek 170 derece pişirilir.

Afiyet olsun

2 yorum:

Unknown dedi ki...

:)))

Ayla dedi ki...

Safiye hanım herkese lazım galiba acil durum planı:)