Perşembe, Mayıs 05, 2011

Toplantı Tutanağı

Tarih: 03/05/2011 akşamı
Yer :  Hanımiğnesinin mutfağı
Toplantının İçeriği: Aile toplantısı
Görüşülecek konular: Tontalağın sağlıklı beslenmesi
Katılımcı Listesi : (İsimler alfabetik sırayla sıralanmıştır kimsenin önceliği yoktur )Anne, Annane, Baba ,Bebe(babaanne), tontalak.Dedeler geçerli bir mazeret bildirmiş olup toplantıdan çekildiler.
Toplantı Başkanı: Tabiki anne
Sorumlu Kişi: Tüm sülale
Tutanağı Hazırlayan: Hanımiğnesi
Termin:Kırmızı kar yağdığı zaman

Oturumu açıyorum.

Alınan kararlardan önce lütfen biraz geçmiş zamanlardan bahsetmeme izin verin. Bugün hanımiğnesi çok lafı uzatacak değil,çünkü kafası bir dünya.Tontalağın annesi biraz pimpirikli bir anneydi zamanında. Doktor ve kitaplar ne derse harfiyen yapmaya çalışan tam bir çatlak.Çocuk doğurmadan önce asla bu şekilde çocuk yetiştirmem dediği oldu çokca.

Allahtan hayatlarında iki kafadar varda azcık ayar çektiler ona, zaten çekmeseler ne olacak ki herkes kendi bildiğini okuyordu nasılsa. Hee yapmam dediği şeylerinde hepsini Allaha bin şükür yaptı tek tek.Çocuğu ayağında da salladı, emzik de verdi, oyy oy yanında da yatırdı hala da yatırıyor .Ama Allah için çabuk kapan da bir kadındı çocuk konusunda bir daha asla dememeyi ve kınamamayı da öğrendi tebrik etmek gerek.

 İki kafadara gücünün yetmeyeceğini anlayan anne mücadeleyi bıraktı herşeyi kendi haline bıraktı.O günden beri herkes pek bi huzurlu.Sadece annenin vazgeçmediği bir şey var sağlıklı beslenme.

Tamam mükemmel bir kişilik değil kendisi ama bilir ki sağlıklı bir nesil için sağlıklı bireyler yetişmesinin olmazsa olmazlarındandır.Neyse bu konuya girmeyeceğim. Tontalağın biraz (tamam ya birazdan fazla)kilosu yaşına göre önde ve kesinlikle dikkat edilmesi gerekiyor. Allah şükür herşeyi yiyebiliyor, sonuçta o bir çocuk ve kontrollü bir biçimde abur cubur veriliyor yani en azından anne öyle yapmaya çalışıyor....

Alınan Kararlar:
Tabağın da yemek artsa bile hadi son kaşık bu son kaşık diye çocuk zorla yedirilmeyecek
Çikolata, süt dilimi,kek vs ölçülü biçimde verilecek
Tabaktaki porsiyon miktarlarına dikkat edilecek ölçü tepeleme değil,silme olacak
Ayyy yavrum süzüldü, yüzü kaşık gibi kaldı durrr bir tabak daha koyayım denmeyecek
İştahı yok denilerek abur cubur verilmeyecek nasılsa aç kalınca herşeyi yiyebiliyor

Sonuç:
Sabah anne telefon açar eee nasıl gidiyor der.

-Ya sorma Ayla bu sabah hiç iştahı yok valla kandıra kandıra zorla ettirdim  kahvaltısını.

Anne mi ne yaptı: Napsın sözün bittiği yerde hepele gübele sizlerle konuşuyor işte

14 yorum:

Nil dedi ki...

:) haha pek faydalı olmuş toplantı
şunu da öğren canım arkadaşım ne anneanneye ne babaanneye tontalaktan fazla söz geçiremezsin . onlar hep bildiklerini okurlar :)

Sibelbek dedi ki...

büyüdükçe vazgeçiyorlar. gerçi babane daha vazgeçmedi bizde ama anane duruma hakim artık. sana da nasip olur inşallah :)))

annelili dedi ki...

Ben de nedense aç kalacak diye korkan annelerdenim. Aslı'nın kilosu senin tontalağın gibi ama yedirilmeye çalışılan şey yemekse zararlı değil diye düşünüyorum.

Ayla dedi ki...

Nilcim bizim şirket toplantıları gibi oldu.Alınan kararlar uygulanmamak içindir:)Artık kabullendim ki bu gerçeği sadece konuşuyorum işte.Bazen takılıyorum ama işte

Ayla dedi ki...

İnşallah Sibel inşallahhh bir de tek sülalede.Ben neye bozuluyorum biliyor musun? İkisi de yapıyor yapıyor bir aksilik çıkınca ikisi de bana demez mi sen yüz verdin bu çocuğa gelde çıldırma:)))

Ayla dedi ki...

Manolya sonuçta herkesin çocuğunu yetiştirme tarzı var. Ben kimsenin doğrularına laf etmemeyi öğrendim.Ben kendim için yazıyorum bunları yine kendim için söylüyor. Vücut zaten alacağı kadar alıyor.Düşün bir bardak, suyu kapasitesinden fazla alabilir mi. Vücut alıyor ne gerekirse fazlası çocuğun vücudunda yağ olarak kalıyor.Senin düşüncene de saygı duyuyorum.İnşallah yavrularımızı sağlıklı,mutlu ve huzurlu bir gelecek bekliyordur.

abide dedi ki...

Ooooo o toplantılardan ben çok yaptım hiç bir işe yaramadı.Bu arada tontalağın kilosu kaç?bizim kızda biraz kilolu galiba.Kıyafet almaya gittiğimizde 3 yaş alıyoruz.Göbeğinden ötürü pantalon bulamıyoruz :)

Ayla dedi ki...

Abide tontalağım kilosu 17,5 idi en son 2 aydır tartılmıyoruz bilmiyorum.Eray 4 yaş kıyafetleri giyiyor hatta bazen 5 yaş tshırt alabiliyorum.

hypo dedi ki...

ben en çok neye güldüm biliyor muusn?
kırmızı kara.
bizim de bazı terminlerimiz var, şubat'ın 30'u na mesela problemli müşterilerimize deriz kendi aramızda.
ama bu güzeldi yaa:)

Ayla dedi ki...

Cüneyt aklıma gelmedi Şubat 30 yoksa da güzel:)) Ben toplantıya başlarken zaten biliyordum da işte bakma konuşuyorum işte.Değişik iki kafadar değişek de kırmızı kar yağdığında:)))beğenmene sevindim

annesiningülü dedi ki...

ben hala son kaşık diye peşinde koşturuyorum ama annem aynını yapınca niye zorluyorsun diyorum :) hihi annem duymasın

Ayla dedi ki...

Bahar valla duymasın:)) Bazen niye yapıyorsunuz dediğim şeyleri zorda kalınca ben de yapıyorum ah biz yokmuyuz biz tam sopalık:)))

ASLI dedi ki...

:)) iste bu kadar...
Zordur anneanneye söz gecirmek.
Kolay gelsin valla :)

Ayla dedi ki...

Aslı öncelikle hoşgekdin.Gerçekten çok zor artık çoğu konuda bıraktım çünkü ikiside diyor ki biz sizi yetiştirdik eksik bir yanınız mı kaldı:)