Perşembe, Mayıs 26, 2011

Yoksa sen hiperaktif misin? 2. Gün

uzungöl6

Gece geç yattık malum kuzenkanın ödevi yüzünden, ödev yüzünden epey bir atıştık Erolla:) Düzgün okur musun yazamıyorum diye çemkirdi durdu. Yahu ilk defa duyduğum terimler az daha birbirimize giriyorduk ya neyse gezmişiz tozmuşuz sinirler kıyak ,herkes birbirine inanılmaz toleranslı:)

Sabahın 06,00 sında  ayakta aslında 05,00 kalkmış ama geç yattığımız için kalkamayız diye sağolsun bir saat daha beklemiş beni.06,00 da bir el dürtüyor beni hadi geç kalacağız.Neeee nereye geç kalacağız diyebiliyorum sadece. Saati öğreniyorum beni burada kıtır kıtır kessen de adımımı atmam asla kalkmam diyerek 07,15 kadar yatıyorum, kalkıyorum ki surat bir surat. Programa uyamadık ya bende de öyle bir şirinlik, kedi gibi sırnaşıyorum bizim herife.Apar topar kahvaltı ediyoruz, milleti organize ediyorum, makyaj yapmak isteyene ne makyajı tabiatla bütünleşme gidiyoruz diyerek tez zamanda herkesin hazırlanmasını sağlıyorum heee ben kaçak göçek makyaj yapıyorum milleti öyle çıkartıyorum ama bunlar ufak ayrıntılar:) üzerinde durmaya bile değmez.08,15 de yola koyuluyoruz. Sonra itiraf geliyor ardı ardına bilerek 06,00 da yazdım. Eğer 08,00 de yazsaydım 10,00 çıkardınız aslında tam benim istediğim saatte çıktık demez mi, uyanık ki tam uyanık.

Uzungöle doğru yola çıkıyoruz. Bizim tontalağa arabada kahvaltısını ettiriyoruz çünkü beyefendi geç yattı ya sabah da kalkamadı. Yine arabada çok huysuzluk etti, adam araba koltuğunda bağlanmaya alışkın özgürlük fazla geldi ona.Babasının yanına geçmeye çalışıyor, ayakta durmak istiyor oooooo bir dolu şey yaptı ama çocuk işte anlatmaya değmez:)Yollarda ara sıra durup fotoğraf çekme molaları verdik. For example;

şelale

2



uzungöl1

UZUNGÖL11

Uzungöle varıyoruz, bu sefer gittiğimizde soğuktu, ne çok özlemişim oraları. Sezon henüz tam açılmadığı için tenha idi.Gezdik, dolu dolu nefes aldık, piknik yaptık teyzemin hazırladığı su böreklerini  ve bir dolu nevaleyi mideye indirdik.Uzungölden birkaç fotoğraf buyrun:))

uzungöl4

UZUNGÖL9

uzungöl7

UZUNGÖL8

UZUNGÖL10

Eray daha çok göle taş atmakla ilgilendi, koştu eğlendi. Mola verip bir cafe oturduk içtiğim en rezil kahve idi ya neyse lavaboya gittim ablam hadi kalkalım dedi .Ne olduğunu sordum garson Eray’a dedi ki yoksa sen hiperaktif misin? Eee sen ne dedin .Hiçbirşey. Uzmanlığını soraydın ya garsona, bana  laf yetiştirirsin dedim:)Tamam biraz fazla hareketli kabul ediyorum ama her hareketli çocuğa bu etiketin yapıştırılmasından hiç hoşlanmıyorum.Herkes uzman kesildi koca kafama:)

uzungöl3

uzungöl2

Havamızı aldıktan sonra tekrar Trabzona geçtik,Erayı bıraktık çünkü Sümela Manastıra çıkacaktık.Annem ben bakarım dedi Allah razı olsun ondan:)Buyrun Sümela manastırına giderken birlikte yürüyelim:)

SÜMELA MANASTIRI

SÜMELA MANASTIRI7

SÜMELA MANASTIRI2

SÜMELA MANASTIRI8

Ben ellemeye bile kıyamıyorum, hayvan desem hayvanlara hakaret olacak diye onu da diyemiyorum bu mahluklara ne demeli bilemedim şimdi.Lan madem aşka geliyorsun al eline kağıt kalem şiir yaz, yok illa ismini kazıyacağım diyorsun o zaman orana burana kazıt ne diye tarihi değerlere o çirkin elini uzatırsın.Görünce sinirlendim, mideme ağrılar girdi

SÜMELA MANASTIRI4

SÜMELA MANASTIRI3

SÜMELA MANASTIRI6

SÜMELA MANASTIRI5

Epey bir vakit geçirdik orada, kuzenlerle çok güldük, çok eğlendik.Kalabalık gidince de ayrı bir tadı çıkıyor gezinin.Zaten 18,00 ya geliyordu saat ve sis çöküyordu.Sümela Manastırından inince yine bir cafe molası verdik.Ohhh güzel bir nefes aldık

Eee hanımiğnesi de bir tanecik fotoğrafını yayınlasın di mi?Bu manzarayı epey bir seyrettim:)

SÜMALA MANASTIRI7

Yarın: Ayder Yaylası- Fırtına vadisi

Not: Öncelikle not yazmayınca birşeyler eksik hissediyorum. Eve epey geç gittik çünkü yolumuzun üstü kasabalara uğradık sonrada annemden yedim zılgıtı oturdum aşağıya:)Bu yaşta da hala azar işitiyorum ya herhalde 70 yaşıma da gelsem annem beni hep fırçalayacak.Geceleri Erol odasına çekilince biz Altın Kızlar toplanıp çok eğlendik herhalde gezinin en eğlenceli kısmı oydu. Annanemin manileri, hikayeleri süperdi. İşte biraz ne dedikodusu canım biz ona gözlem diyoruz yeri geliyor analiz diyoruz....Gözlemlerimizi paylaştık, fikir telakkisinde bulunduk. Oyyy oyyy oyyy dinlenmek hakgetire.

9 yorum:

Nil dedi ki...

zahmet olmuş canım fotonu eklemişsin:)

ay ben de gelseydim sizinle. vallahi gıkım çıkmazdı. nasıl çatlıyorum fotolara baktıkça anlatamam

Ayla dedi ki...

Nil ben gezi programını önceden ekledim ki hani gelen olur diye ama sen yokmuşsun meğersem. Yoksa ben geleceğim desen başımla beraber derdim,masamıza küçük mücizenle sana iki tabak daha koyardık.Nasılsa annem vardı:)Küçük mucizeni emanet eder miydin anneme bilmem eğlenirdik.Zaten benim büyük kuzen azcık çatlak inan eğlenirdik:)

Emine dedi ki...

olağanüstü bir tabiat,seyirlik manzaralar...memleketim diye söylemiyorum canım :)
tadını çıkarın benim için de gezin..

Ayla dedi ki...

Emine bol bol gezdim havasını içime çektim,geldim.Ne diyeyim valla çok şanslısınız çokk.Hele Rize çamlıhemşine ben aşık oldum:)O kadar fotoğraf çektim ki hangisini yayınlayayım harika görseller.

Sibelbek dedi ki...

hah! nasıl tanırım derdim kalmadı :)))

İkiz Annesi dedi ki...

Aylacım ne güzel gezmişsiniz sefanız olsun karelerin hepsi birbirinden güzel.Benim eşim Rizeli çok iyi biliyor o tarafları ama uzun zamandır o da gitmemiş kimse kalmadı oralarda ben hiç görmedim nasip olursa kızlar biraz daha büyüdüğünde tadını çıkararak gezmek istiyorum.
Seni gördüğüme ayrıca memnun oldum çok güzel çıkmışsın canım:)

Ayla dedi ki...

Sibel ama ben saçlarımın arasıra papatya takacaktım tüh ya:)))

Aylin kesinlikle biraz daha büyüyünce kızlar tadı iyi çıkar küçükken zor oluyor, Allahtan annem yanımdaydı da ara sıra bırakabildik yoksa sabahın köründe çık akşamın köründe gel çocukla zor oluyor.Gittiğinde sende göreceksin Aylin inanılmaz yerler.Ayrıca fotoğrafı beğendiğine sevindim:)

abide dedi ki...

Harika fotolar.Benim eşimde aslen trabzonlu betül büyüse ilk işim oraları gezmek olucak.Uzun göl, ayder yaylası sümele manastırı.... hepsini görmek istiyorum.

Ayla dedi ki...

Abide evet büyünce daha güzel tadı çıkar,küçükken tecrübe ile sabit zor oluyor:) gerçekten çok güzel yerler eminim çok beğeneceksin oraları.