Perşembe, Nisan 24, 2014

Kriter mükemmel çocuk değil mutlu çocuk yetiştirmek olmalı

Bugün günlerden perşembe değil de pazartesi gibi hissediyorum. Her tatil dönüşü sistemim böyle şaşırıyor. Aman tatil olsun da sistem elbet düzelir.


Dün beyaz kıyafetlerimizi giydik erkenden okulumuzun yolunu tuttuk.Malum bayramımızı kutlayacaktık.Anasınıfı olarak hayat bayram olsa şarkısı eşliğinde dans edilecekti, program da neredeyse sona koymuşlar. Sabırla bekledik. Boyunun uzun olması sebebiyle arkadaydı ve bu yüzden çok az fotoğraf çekebildim. Çocuğumun kaderi bu:)

 
Programda aksaklıklar, unutmalar çok oldu öğretmenler ah vah etti ama biz sürekli alkışlayıp destek olduk.Onları da anlamaya çalışıyorum emeklerinin karşılığını almak istiyorlar lakin kriter mükemmel çocuk yetiştirmek olmamalı.Kriter mutlu çocuk yetiştirmek olmalı. Sahnede çocukların yüzüne baktığımda çoğunun mutlu olduğunu gördüm. Müziğe yanlış zamanda girmiş, yanlış nota basmış, şiiri unutmuş ne önemi var.
 
 

Eray'ın arkadaşının annesi bir ara programda Ayla buradan nereye gideceksiniz ,biliyorum illa ki bir program yapmışsındır dedi. Evet bildi lakin program çocuğuma kısmet olmadı. Her zaman dediğim gibi bazı şeyler nasip kısmet meselesi.

Geçen hafta Sabancı Müzesini arayıp 23 nisan etkinliği için yer ayırtmıştım. Beş sokak oyunu oynanacaktı( sek sek, yağ satarım bal satarım gibi), çocuklar eğlenecekti fakat trafikte 2.5 saate yakın kaldık.İnanılacak gibi değil biliyorum,sahil de kilit bir trafik vardı.Erol kontağı kapatıyor bir kaldığımız yerde bazen 20 dakika kaldığımız oluyordu. Ben dondurma almak için iniyorum bir geliyorum araba bir adım ilerlemiş, su almak için iniyorum bakıyorum araba hiç ilerlememiş. En sonunda pes edip eve döndük. Eray çok ağladı. Hep sizin yüzünüzden diye bizi suçladı. Eğer biz erkenden yola çıksaymışız(erkende çıktık aslında) geç kalmazmışız diye suratımıza suratımıza höykürdü. Üzüldüm...

 
Bisikletini alıp babasıyla parka gidince arabadaki halinden eser yoktu.Çok mutlu oldu. Çocukları mutlu edebilmek aslında o kadar kolay ki. Keşke biz büyükler de onlar gibi olabilsek.    

9 yorum:

MAVİANNE dedi ki...

hep mutlu olsun bu yakışıklı
bayramı kutlu olsun tüm çocuklarımızın
sevgiler

ayak izleri-sevgi dedi ki...

başlık nasılda doğru..onlar mutlu olsunlar başarı nasılsa gelir.. ellerinden geldiğince..

Yunkabu dedi ki...

etkinlige katilamamasina uzuldum:( biz bile darlaniyoruz bu tip seylerde:(
Yalniz gosteri bence de harika olmusa benziyor. Ozellikle Eray cook mutlu:)

Yunkabu dedi ki...

etkinlige katilamamasina uzuldum:( biz bile darlaniyoruz bu tip seylerde:(
Yalniz gosteri bence de harika olmusa benziyor. Ozellikle Eray cook mutlu:)

annesiningülü dedi ki...

mutlu olmayı bilsinler hep

Ayla dedi ki...

Mavianne teşekkür ederim güzel dilekleriniz için

Ayla dedi ki...

Sevgi inşallah, inşallah...Çok isterim tontalağımın mutlu olduğu bir mesleği seçmesini.. Kriter benim isteklerim değil kriter onun mutluluğu:)

Ayla dedi ki...

Ahh ahretliğim 2,5 saat trafikte kalmak ne demek birde üstüne Eray'ın suçlaması, ağlaması mahvetti bizi. Neyse ki çabucak unuttu. Gösteri de evet çok mutluydu aslında pek bir şey yapmadılar çünkü yıl sonu gösterisine hazırlanıyorlar ona ağırlık veriyorlar yine de Eray için değişiklik oldu,eğlendi

Ayla dedi ki...

Bahar inşallah olurlar anneler olarak biz daha ne isteriz:)